TCM או Stems & Branches

Etztrubal

New member
TCM או Stems & Branches

לאחרונה גיליתי כי קיימים למעשה 2 'זרמים' ברפואה הסינית... ה-TCM וסטמס אנד בראנצ'ס. מעבר לעובדה שהאחרונה היא עתיקה יותר, וכי ה-TCM כביכול 'נולדה' מתוכה ומתוך הפרקטיות המאויסטית, מה היתרונות והחסרונות של כל אחת? עד כמה שידוע לי קיימים רק שני גופים בארץ שמלמדים על פי S&B והם מזרח-מערב והפקולטה ברחובות. עד כמה S&B מוכר בעולם? האם ניתן להתמחות בנישות רפואיות (גניקולוגיה, אונקולוגיה, רפואת לב...) ברפואה זו? כמו ניתן להשתלב במוסודות הרפואיים בארץ (שכן מטפלי TCM עובדים בשלל ביה"ח בארץ) אשמח להבין עוד בנושא. תודה

אדומה2

New member
2 אסכולות

כל אסכולה שונה ומתאימה לאנשים שונים. ישנם אלו שפורחים ב- TCM ויש את אלו שפורחים ב- S&B- ויש גם את ההפך, אלו שה- TCM ממש לא מתאים להם ואלה שה- S&B לא עושה להם טוב- הן כמטפל והן כמטופל. לכל אחת ואחת היתרונות והחסרונות שלה, ובהרבה מקרים מגיעים ל- S&B לאחר התנסות כזו או אחרת עם ה- TCM, למרות שאני כבר הכרתי מקרים הפוכים. לכן, גם אם למדת TCM תוכלי אחר כך ללמוד את ה- S&B. ה- S&B מאוד מוכר בעולם, בעיקר באירופה. יש הרבה מאוד מטפלים שהשתלבו בקופות שלמדו S&B, אין עם זה שום בעיה, ואם את מחליטה להתמקצע בתחום מסוים- לדעתי את ומטופלייך רק ירוויחו מכך.

Etztrubal

New member
את יכולה לפרט?

כלומר, מה היתרונות היחסיים ומה הנקודות החלשות של כל אחת? האם אחת מתמקדת בצורת אבחון מסויימת? האם אחת מהן שלובה יותר עם רפואה מערבית?... את מציינת שכל אחת מהן תתאימנא למטפל ומטופל שונים, מה שאני מנסה לדלות ממך הוא כיוון להבנת איזה מהם יתאים לי יותר. תודה לך

Etztrubal

New member
../images/Emo208.gif

: / פשוט יש דיונים ארוכים במיוחד... השאלה שלי נבלעה לחלוטין. תודה וסליחה.

מה מתאים יותר

קצת קשה לומר. הייתי ממליצה לך קודם כל לקרוא על כל אחת מהשיטות. במאמרי הפורום יש מאמר אחד לפחות על הרפואה הסינית העתיקה, ועל זו המסורתית. לכל אחד מתאים משהו אחר, לכן אני לא חושבת שמישהו כאן יכול לתת לך תשובה כגון מה עדיף. זה אישי, ולכן לפני שאתה פונה ללימודים עליך לגשת לכל אחת מהמכללות, לשאול שאלות, לדבר עם סטודנטים ולבדוק מה המקום הנכון עבורך. שאלת מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות, וגם זו שאלה שקשה לענות, מכיוון שכל אחד נוטה לתמוך בשיטתו. אני באופן אישי למדתי את הר"ס המסורתית, אבל הייתי רוצה ללמוד את העתיקה. נראה לי שזו שיטה טובה. טופלתי אצל מטפלים שעסקו במסורתית, בעתיקה וביפנית ובסופו של דבר אני יכולה לומר שכל אחד מהם היה מעולה, כי הוא ידע מה לעשות עם הכלים שאותם הוא למד. אני חושבת שיש לנו קושי לענות על השאלות שלך אחת לאחת מכיוון שהן ממש לא קשורות לרפואה הסינית... שאלת למשל איזו שיטה קשורה יותר לרפואה המערבית, ולא הבנתי מאיזו בחינה. את שתי השיטות ניתן לשלב עם טיפול רפואי מערבי. כמה ידע יהיה לך בנושא - זה כבר תלוי במכללה שאליה תלך, אבל בכל מכללה לומדים גם שעורים של רפואה מערבית. אבל זו לא רפואה מערבית בשום מובן, כמובן. את זה חשוב מאוד להסביר. בשתי השיטות נעזרים באבחנת הדופק, אם כי יש לי הרושם שברפואה הסינית העתיקה מקפידים על כך יותר. כמו כן, בסינית העתיקה עושים אבחון גם לפי תאריך הלידה ושנת הלידה. למעשה זהו גורם מכריע בבחירת הטיפול ובכלל. לסיכום, צר לי שאיני יכולה לעזור לך יותר. אין כמו עבודת שטח, ואני גם ממליצה בחום שתעבור טיפולים בכל אחת מהשיטות, רצוי אצל מורים או אסיסטנטים של מוסדות הלימוד שבהם אתה מתעניין. זה יהיה הדבר שהכי יעזור לך לבחור. בהצלחה

למעלה