גם אני לא הייתי נותנת לתומאס כל כך הרבה קרדיט
[בהמשך לתגובה של הילה] הוא לא איזה מומחה בעולם המדיה והפרסום שבאמת יכול לנתח מצבים כאלה ולחזות תוצאות אפשריות של "באזז" תקשורתי. הוא קלידן וכותב שירים [טוב, מוכשר, מן הסתם :}] בלהקה שעד היום לא תמיד יודע לדבר בראיונות. מן הסתם הוא משתפשף עם הזמן, אבל ... בסה"כ הוא בן אדם [ולפני שאתה מתחיל עם הנאיביות שלך, שאגב, לא אכפת לי להיות קצת נאיבית בעולם זה, אבל זה כבר דיון אחר], שכמו אמ, כנראה חלק מהאנשים הנקראים נורמלים, יכול לחזות דברים אפשריים אבל בראייה די מצומצמת, ובדרך כלל גם לא כל כך מפורטת או באופן שמנסים לדמיין אפילו אם הדבר יפגע בך באופן ממש חזק. מן הסתם, אם אתה חושב שאתה הולך לרצוח בן אדם, אז שאתה חושב על האופציות של מה יקרה אחרי, אתה יודע שאם אתה נתפס, אתה מאוד מסתבך [למרות שבספר שקראתי, "בדם קר", שהוא סיפור אמיתי על 4 בני משפחה שנרצחו לילה אחד ללא סיבה נראית לעין, אחד הרוצחים היה די בטוח שאין סיכוי שיתפסו אותו].אבל בסה"כ, לא כולם יכולים לראות את התמונה המלאה, במיוחד לא כשהם חושבים על העתיד. כן, פה לא מדובר במקרה של רצח, לא צריך להגזים כל כך P: , אבל אין ספק שתומאס ידע שלמכתב יהיו השפעות שליליות כלשהן, שיהיו תגובות. רק את ההיקף העצום של הסקירה של המכתב בתקשורת הפינית [אפילו ראש ממשלת פינלנד התייחס לזה! ומה זה כבר, באמת], במידה שגם הוא נפגע מזה [הוא אמר שהוא סבל מאוד בתקופה הזו], אני לא חושבת שהיה אפשר לחזות. בכלל לא. אלא אם כן תומאס יודע לנתח דברים ממש לעומק ורחוק, אבל אם כן, אתה באמת חושב שהוא היה מפרסם מכתב כזה? אני לא יודעת מה היחסי כוחות בלהקה, אבל אני כן חושבת . כל הסיפור יצא מפרופורציות. כי אמנם נייטוויש היו מפורסמים בפינלנד, אבל נו באמת..זה נכון שבפינלנד יותר שקט ממדינות אחרות, כגון מישראל, אבל דווקא בגלל הראייה שלנו פה, אפשר לראות עוד יותר איך ניפחו את כל הדבר. אין ספק, כל הבאזז מסביב למכתב הוציא את העניין לגמרי מפרופורציות, כי המסקנה הכי פשוטה שיכולה לצאת מהמכתב היא: שני הצדדים לא היו בסדר, הם התנהגו לא בבגרות כשהם בחרו לטאטא הכל ולא לסדר את העניינים ביניהם, אבל כנראה גם ככה היחסים דעכו, ומוטב להם שהם נפרדו. כשאתה נמצא בצד שמאוד כועס על הצד שני, קשה לך לפעמים לחשוב מה קורה שם, וגם להכניס את הדברים לפרופורציות וכל מה שאתה רוצה זה להצדיק את עצמך על חשבון השני, וזה בדיוק מה שנייטוויש עשו. או תומאס יותר נכון. זו בסה"כ, טעות, אבל לא צריך להגזים ולהגיד שהוא רצה לרמוס את טאריה. בטוח שהיה הרבה מתח בין הצדדים, אבל לדעתי תומאס רצה הרבה יותר לטהר את השם שלו, להצטדק, להתגונן, לשמור על השם של הלהקה. כמו כשאתה בא לאדם ואתה חייב להסביר לו למה עשית משהו לפני שהוא בכלל מבקש ממך או דורש ממך הסברים. אני לא חושבת שהוא רצה לחסל את הקריירה של טאריה, כי זה היה די ברור שטאריה לא תישאר בנייטוויש לעולמי עד, ולא בטוח שהלהקה עצמה בכלל תחזיק עוד הרבה שנים. הוא אמר בעצמו, במכתב, שהיא התכוונה לעזוב- משמע, היא התכוונה להמשיך הלאה מתישהו עם הקריירה שלה, שאותה היא התחילה, אמנם בקטן, עוד בימים שהיא הייתה בנייטוויש. הפיטורים מנייטוויש רק היו עוד טריגר כדי להתמקד ולהתעמק ולעשות את זה בענק. מה, לא שומעים סיפורים על אנשים שסוף סוף מתחילים לקדם את מה שהם באמת רוצים לעשות רק אחרי שהם פתאום מפוטרים? או מתפטרים מעצמם? או ויצאים לפנסיה? P: הרבה פעמים ההרגל מעכב אותך, העבודה הנוכחית [במקרה של טאירה- נייטוויש] מעכבת אותך. במקרה הזה, הפיטורים של טאריה דווקא הביאו להקדמת העבודה על הקריירה שלה [אני לא אומרת שתומאס התכוון לזה, פשוט ככה יצא P:], היא הרי התכוונה להישאר עוד אלבום אחד בנייטוויש- אז בסופו של דבר, למה להתייחס לזה כנקמה שלה?? ואני כן מפרגנת- היא כן מתקדמת, היא כן משתפרת, כבר ברור מאליו שטאריה היא טאריה ולא רק "הסולנית לשעבר של...", את העצמאות שלה היא הוכיחה. זאת לא נקמה, זאת הצלחה. גם נייטוויש הצליחו להפריד את הלהקה מהסולנית שלה וליצור זהות חדשה [לא מדברת עכשיו על המוזיקה]. זאת אולי לא הצלחה מסחררת וסוחפת, במקרה של טאריה, אבל יש לה את כל הזכויות לשאוף לשם- כי יש לה סיכוי גם להוכיח שהיא מוזיקאית מקורית , וזה בכלל לא יהיה נורא אם היא תיחשף קצת יותר למיינסטרים בתור אחת שכזאת [הרי דבר אחד מיוחד אפשר כבר להחשיב לה- הקול שלה, ככה שאין סיכוי בעולם שיהיה לה שיר שנשמע מכו ליאונה לואיס\ריאהנה\ביונסה\וכו']. ואני מקווה שגם האלבום הבא של נייטוויש יהיה משהו אחר. ואם לא יהיה לך כוח לקרוא אז אני רק אגיד את הדבר הבא: די כבר עם המכתב הזה!! אין סיבה להתעסק בו יותר, אלא אם כן אחד מהצדדים יגיד משהו חדש בנוגע אליו. זהו.