Tarja Turunen - I Feel Immortal (וידאו)

shirlapes

New member
שיר חביב, קליפ קצת מטופש לדעתי ../images/Emo3.gif

...אם כי טוב פי כמה וכמה מהקליפים הקודמים שלה. מי שעשה לה את הסטיילינג צריך לחטוף נבוט. האיפור לא מחמיא והשמלות לא מספיק מכבדות את הבחורה או המעמד לעניות דעתי. את השיר עצמו פחות אהבתי מהאחרים ששמענו מתוך WLB עד כה. הוא עדין נחמד, בעיקר הפזמון שלו
יש בו גם משהו אמה-שפלני (
). היא ניסתה לגוון בבתים אבל...לא יודעת, לא עבד לי. וגם הדיקציה קצת הפריעה לי. אבל בסה"כ שיר נחמד.

yael627

New member
../images/Emo45.gif לגבי הכל בערך

אני גם חושבת שהמקום ממש תרם לקליפ, פשוט יפיפה שם

קליפ באמת די חסר טעם

את האיפור דווקא אהבתי, והשמלות לא ממש מעניינות אותי (השמלות שלה אף פעם לא היו משהו). מה שכן, המבטא הפיני שלה בולט ברמות גבוהות, רמות של הופעה, מה שאומר שלא עשו עליו תיקונים בכלל וזה דבילי לשים דבר כזה באלבום רשמי. קצת קשה לי להתחבר לשיר כשהמבטא שלה מצחיק אותי, אבל אני מניחה שאחרי כמה וכמה שמיעות האוזן שלי תתרגל
. בקשר לילד בקליפ לא כ"כ הבנתי את הצורך הקיומי שלו שם, אבל אולי צריך לקרוא את מילות השיר בשביל להבין את זה.

shirlapes

New member
../images/Emo45.gif על הדיקציה

...רק שתיקונים לא יעקרו את שורש הבעיה
למשל, כשמתאמנים על אריות, אז נורא חשוב שהדיקציה שלך תהיה מדוייקת ובולטת ושלא ישמעו טיפת מבטא ישראלי/וואטאבר. פה לא מדובר באריה אז לא צריך להיות 10000000% מדוייק, אבל עדין ישנן בעיות שצריך להתגבר עליהן. זה לא נורא אם ה-L או ה-R שלה ישמעו קצת אחרת, אבל זה כן קריטי כשהיא מבטאת מילים שלמות לא נכון (יש לה נטיה להפוך E ל-I, למשל). זה קצת...חאפרי לתקן את זה רק באלבום ואח"כ לא לעבוד על זה בהופעות. עדיף להפטר מזה. ...רק זה גורם לי לתהות, הבחורה נמצאת בעסק לא מעט שנים והיא למדה במקומות הכי טובים, עד היום לא אמרו לה דבר?! זה מוזר.

על זה אני מדברת ב"מבטא"

לא על הL או הR, אלא על המילים שהיא מבטאת שונה. גם אני שמתי לב לנטייה הזאת, במיוחד בסוף המילים (כמו במקום להגיד ווישס היא אומרת ווישיס XD). ואולי אמרו לה והיא לא מצליחה להיפטר מזה? לכל אחד יש דפקטים...

shirlapes

New member
אוה, יש /tapuzforum/images/Emo13.gif

...במקרה הזה היא צריכה לפחות להיות עירנית יותר, ואז לא יקרה שלא יהיה תיקון, לדעתי. התיקון עצמו לוקח זמן, אבל כל אחד יכול. חלק יצטרכו קלינאי תקשורת, חלק יצליחו לבד.

shirlapes

New member
לא יקרה שלא יהיה תיקון בדיסק ../images/Emo122.gif

...ואז דיברתי על תיקון הדיקציה. יצאה לי הודעה עילגת.

TheImpactBoy

New member
חח מה מפריע בזה?

כמו שתגידי לבריטים שזה לא בסדר ששומעים את המבטא הבריטי שלהם. לא הכל חייב להיות אמריקאי טהור. חוץ מזה, שלא שמעתי שום דבר שמפריע באמת.

shirlapes

New member
בריטי זה בסדר

כי הם מבטאים את המילים נכון. זה שחלקם מתעצלים לפתוח את הפה זה לא בעיה רק שלהם. למה זה מפריע? כי זה כמו לדבר אנגלית לא תקנית או לא להבין את השפה בכלל. ע"ע אלין מסירניה.

TheImpactBoy

New member
חוץ מזה,

אני מוצא במבטא משהו מאוד אותנטי ומרענן. תלוי מאיזו שפה הגיע ועד כמה הוא גרוע. אצל טאריה זה בקטנה.

shirlapes

New member
בבריטי מול אמריקאי? לא. לפחות לא אמור להיות.

אם כבר, מבטא אוסטרלי הוא ה"בעייתי" ואם היה לי תלמיד אוסטרלי הייתי ממליצה לו למתן את עיצורי השיניים. יש להם נטיה להכניס אותם לכל דבר
שוב, הבעיה היא לא במבטא עצמו, אלא בפשוט לבטא את המילים נכון. זה כמו שזמר ישראלי יבטא את המילה "ניקיתי" כ- ni-ke-ti (צירה במקום חיריק) - זה נשמע עילג, ולקחתי דוגמא שנתקלתי בה בעבר ככה שזה לא בדיוני.
אותו דבר בשפה זרה: אם אתה בוחר לשיר בה, לפחות תלמד אותה ותשתמש בה כמו שצריך (או ברובה).

shirlapes

New member
ומדברים על עילגות בעברית:

אם שמתם לב, בפרסומת הקטנה בצד שמאל של ה"קניות" הם מציעים "דיסק קונקי" XDDDDD

TheImpactBoy

New member
מה לא חח, כן.

יש מילים במבטא בריטי שמוסיפים O כשלא צריך או A.

אמריקאית זו אנגלית "מקולקלת"

יש מבטא אנגלי נקי שהוא הנכון, ויש מבטא אנגלי של אזורים שונים בבריטניה או מבטא רחוב כזה, שזה כבר המבטא ה"לא נכון"

shirlapes

New member
../images/Emo45.gif

גם לא רמזתי בשום מצב שכל האמריקאים מדברים נכון
דווקא יש שם נטיה גם לפה סגור וגם לשימוש יתר ב-E. דיברתי על להגות את המילים נכון, בדרך שבה צריך להגיד אותן. גם אדם עם מבטא צרפתי קל יוכל לעשות את זה.

shirlapes

New member
כגון?

בדר"כ זה נגזרת של פה סגור. או אצלם או אצל האמריקאים.

TheImpactBoy

New member
המילה הראשונה שקפצה לי: ONE

רובם אומרים WON ולא WAN או המילה WORD, שהבריטים אומרים WARD עם טיפה WORD. או את המילה SCARED מבלי להשמיע את האות R. ויש עוד מלא...

למעלה