Taplitz בסלובקיה

חוה3

Member
וואו../images/Emo70.gif תודה זוגו

האם תוכלי לאיית בבקשה את שם המקום נובה זמקי כדי שאוכל לחפש במפות? מדהיםֱ אם זה באמת אותו אברהם שטרן שאני מחפשת. אבל...עדיין לא ברור לי כיצד מנפת Piestany המקום עבר לנפת נובה זמקי. האם ישנה טעות ב JG. רשום שם Jaras = Piestany , Country= Nyitra

zogu

New member
Nove Zamky-

ובהונגרית- Ersekujvar, ובגרמנית- Neuhaustel נובה זמקי- היא בירת נפה במחוז ניטרה

חוה3

Member
תודה , נובה זמקי ממש מקבילה בקו

ישר ל -Dunajska Streda (דונסערדעהלי) שנמצאת בשמאלה במפה. משם הגיעה משפחת ווזנר שלי שקשורה למשפחת שטרן במורד הדורות.

חוה3

Member
שאלה אחרונה לסיום זוגו

האם ידוע לך פרוש הקיצור שרשמת " דומ"ץ " לאברהם שטרן. תודה

zogu

New member
ווזנר מאיר

אני מוצאת עוד משהו קטן...בדונאיסקה סטרדה- Dunajska Streda- שמאיר ווזנר היה בין ראשי הקהילה בשנות ה-20 וה-30 . ודבר נוסף אחר יפה- שבתקופה שבין שתי המלחמות עולםיהודי המקום היו מאוד מעורבים בחיי הציבור הכללי של העיר (למשל- כחצי מהנבחרים למועצה המקומית היו יהודים- ) ואותו מאיר ווזנר אף היה השופט העירוני

חוה3

Member
רגע רגע רגע......../images/Emo70.gif

ישנם שני מאיר ווזנר( Wosner - Wozner) . מאיר ווזנר "הגדול" שהיה אב השבט שלי . אני לא יודעת מתי נולד אך נפטר בשנת 1885. הוא היה ראש קהילה בדונסקה סטרדה בסלובקיה ושמו והפרוט שהיה ראש קהילה מופיע בספר "מי באר מים חיים" - ספר מסכת ברכות על סוגיות בש"ס. בנו היה בנימין זאב ווזנר (סב סבתי רחל אונגר). בנו של בנימין זאב ווזנר היה מאיר ווזנר. מאיר ווזנר הוא סבא רבא שלי , נולד בשנת 1878 גם כן בדונסקה סטרדה בסלובקיה. מאיר נספה עם סבתא רבא אוולין הרמין לבית פונגר וחמשת בניהם ובנותיהם. מאיר היה ראש קהילה וגם דיין בדונסקה סטרדה בין השנים 1924-1929 . וואו! מהיכן כל המידע הנ"ל !

חוה3

Member
מאיר ווזנר

קטע מתוך הספר "מי באר מים חיים" ובו מוזכר מאיר ווזנר ה"גדול" ובנו בנימין זאב שלמד אצל הרב האפפמאן פאפא.

הלני

New member
עדכון למיקרופילמים של NOVE ZAMKY

ביל טרקוליץ באתרו www.iabsi.com דיווח לאחרונה על עדכון מיקרופילמים. המיקרופילמים של רקורדס יהודיים שנוספו הם בעיקר של NITRA ו- NOVE ZAMKY. ההודעה על העדכון: http://www.iabsi.com/gen/public/fhl_update_August_2005.htm מספר המיקרופילם החדש: 1215823 – לתקופה 1854-1945. צריך רק למצוא מישהו שיראה אותם..... הלני

חוה3

Member
תודה סבא יעקב

הפרטים הידועים לי על משפחת שטרן: אב המשפחה ,אברהם שטרן, (יליד 1838) היה נשוי לרוזה (ילידת 1844). אני יודעת על שתי בנות שנולדו להם. 1. מלכה עמליה שטרן (סבת סבתי רחל אונגר) (מלכה ילידת 1864) שנשאה לשלמה הלוי פונגר - מ Hubina. (שלמה הלוי פונגר היה בין ראשי הקהילה בפישאטני). 2. הרמינה (ילידת 1868) אותה גיליתי אתמול לראשונה במפקד סלובקיה.

zogu

New member
ר' בן ציון יוסף ב"ר שמואל דוד אונגר

האם השם אומר לך משהו? בכל אופן- אולי כדאי לך לבדוק גם את זה. הנ"ל פתח ישיבה משלו בפיישטאני ב- 1932

חוה3

Member
השם יוסף והשם דוד אונגר מופיעים

אצלי בעץ אבל לא יודעת אם קשור. (בכל מקרה שווה לבדוק). יוסף בנו של מרדכי ליב אונגר יליד 1895. דוד אונגר מופיע אבל לא דוד שמואל. דוד היה בנו של הרב ד"ר ישעיהו זיגמונד אונגר (בן דודו הראשון של סבי). אני יודעת שהרב ישעיהו זידמונד אונגר היה הרב הראשי בגטו טרזין במשך שלוש שנים. הוא נולד בפראונקירכן אוסטריה , עבר להתגור ב- CHEMNITZ גרמניה. במלחמה נשלח יחד עם משפחתו לברנו צ'כיה ומשם לטרזין ולבסוף לאושוויץ.

zogu

New member
ר' יוסף משה אונגר

בפישטייאני כיהן בשנת 1880 ר' יוסף משה אונגר מבוסקוביצה שבמורוויה. ואני מוצאת עכשיו- שאותו רב- ר' דוד שמואל- -תחילה שימש כרב ב- טרנווה - Trnava , בשנת 1919 , ואח"כ עבר ל פיישטאני 1931 - לרבנות ניטרה. (אגב- דומ"ץ כמדומני- דיין ומורה צדק- אם אני לא טועה)

יעקב 1948

New member
דומ"ץ-מילון ר"ת בעברית

הלינק הזה שימושי ביותר. http://infoshare1.princeton.edu/katmandu/hebrew/open.html יעקב רוזן

למעלה