Tanteidan?

eyal reuv

New member
Tanteidan?

האם אלו חוברות של קיפולים או ספרים? היכן ניתן לרכוש אותם?

bshuval

New member
טנטיידן - המדריך

טנטיידן, או "בלשים" ביפנית הם קבוצת אוריגמאים ביפן, שמתרכזת בעיקר בקיפולים מורכבים. הקבוצה קיימת כ-15 שנה. עם הקמת הקבוצה, הם התחילו גם להפיץ עיתון דו-חודשי. העיתון עבר גילגולים רבים, והחלפת מתכונות. גליון מספר 55 סימן מהפכה של ממש. לעיתון נוספו דפי צבע, מדורים קבועים רבים, מאמרים מרתקים ועוד. לדוגמה, הגליון האחרון, מספר 87 מכיל: (*) הוראות לדגם מודולרי מאת מיוקי קאוואמורה (מדור קבוע) (*) הוראות לדגם יחסית פשוט (במקרה זה, ורד) מאת מאקוטו ימאגוצ'י (קבוע) (*) מאמר על הכנס באוגוסט (בד"כ מאמר משתנה מגליון לגליון) (*) מאמר על אוריגאמי ומתמטיקה מאת טום האל (מדור קבוע) (*) מאמר על ההיסטוריה של האוריגאמי (מדור קבוע) (*) מאמר על אוריגאמי בחיי היום-יום מאת ג'ון מאקווה (מדור קבוע) (*) זוג עמודים עם תמונות בצבע מהכנס האחרון (מדור קבוע) (*) הוראות לדגם מסובך - במקרה זה הקוף של הידאו קומטסו (מדור קבוע) (*) חסר בגליון זה, אבל יש בדרך כלל גם תרשים קפלים (*) חדשות אוריגאמי מסביב לעולם (מדור קבוע) (*) חסר בגליון זה, אבל יש בדרך כלל מאמר פרופיל עם אוריגמאי מפורסם (למשל, מירי גולן הופיעה בגליון 85) העיתון כמובן ביפנית. הדגמים מופיעים לעיתים עם כיתוב באנגלית. כל המאמרים ביפנית, אך עם תרגום של כותרת המאמר לאנגלית. המאמרים של האל באופן חריג מופיעים אף הם באנגלית לצד היפנית. קבוצת הטנטיידן מוציאה גם ספר כנס אחת לשנה. לאחרונה יצא ספר הכנס העשירי. היום ניתן לרכוש את ספרי הכנס 7,8,9,10 ואת העיתונים ממספר 55 ועד האחרון (87). אני מזהיר ש-6 גליונות של העיתון עולים 40 דולר, וספר כנס עולה 30 דולר. ספר הכנס מכיל בעיקר הוראות לדגמים מסובכים חדשים ביותר, מכל העולם. כדי לרכוש את הספרים, עליך לפנות לג'ון סקמוטו. אם ברצונך בעוד פרטים לגבי רכישת טנטיידנים, צור איתי קשר ואתן לך את כל הפרטים.

bshuval

New member
עוד עיתונים

רציתי להגיד שמעבר לעיתוני טנטיידן, ישנם עוד כמה עיתונים שכדאי להשיג. עיתון האגודה הבריטית לאוריגאמי הוא עיתון מעולה. הוא מכיל כתבות מעניינות והוראות לדגמים טובים בדרך כלל. מומלץ ביותר. הוא יוצר 6 פעמים בשנה גם כן. בנוסף יש את הרבעון של האגודה האמריקאית לאוריגאמי. הוא מכיל בעיקר הוראות לדגמים, אבל זהו בערך. לצערי הדגמים שם ברובם לא הכי טובים, אם כי יש יוצאים מהכלל. ישנן עוד אגודות אוריגאמי, אבל אני לא מכיר את העיתונים שלהם. זמן רב חשבתי שלא צריך עיתונים, ורק ספרים זה מה שחשוב. מאז למדתי שההפך הוא הנכון, ודווקא העיתונים מכילים מידע רב ומעניין שלא ניתן למצוא במקומות אחרים.היום אני מנוי על 4 עיתונים שונים (אימאג'ירו, טנטיידן, העיתון של הארגון הבריטי, והעיתון של הארגון האמריקאי). אני ממליץ גם לך להצטרף לעיתונים.

ophler

New member
שאלה בנושא

שלום איך ניתן להצטרף לעיתונים? כמה זה עולה? תודה, מושון.

bshuval

New member
הצטרפות לעיתונים:

על מנת להצטרף לעיתון של אגודה מסוימת, גלוש לאתר האגודה ותמצא שם את כל הפרטים.

eyal reuv

New member
ספר הכנס

אילו דוגמאות לקיפולים מסובכים יש בו? והאם אלו שרטוטים מלאים של כל השלבים או רק crease pattern? המחיר נשמע לי סביר (30 דולר).איך אני יוצר איתך קשר? ראיתי הרבה דגמים חדשים מאוד מסובכים של דמויות ויצורי פנטזיה,חיות וחרקים-האם הספר כולל גם קיפולים כאלו תודה על המידע המועיל אייל

bshuval

New member
בהודעה פרטית

ניתן ליצור איתי קשר. ספר הכנס מכיל שרטוטים מלאים של כל השלבים של דגמים מורכבים רבים. האתר של גלעד אהרוני מכיל רשימת דגמים.

למעלה