כיבלתי הסבר ליפני חודש מימה מכינים כל צבע (הרוב נפט ...........בעעעעע) אבל צבע הכסף שהוא לא כשר הוא מכנפים של זבובים....... כך היה כתוב.... קשה להאמין ובתאבון
אני שמחה שקשה לך להאמין אבל כמו שצינו בהמשך יש המון דברי מאכל שהם ממש ממש מחומרים בילתי הגיוניים מה שכתבתי הגיע ממקור ממש אמין בעבודתי אני במגע אם כתבות על חומרים ותוספות שונות שמוכנסות לאוכל וגם הרכב של צבעי מאכל האם ידוע לך שחלק מצבעי המאכל שאנו משתמשים מגיע מנפט? ויש עוד המון
מצרפת לכן אתר שהעלתי בעבר http://www.x-sitez.com/allergy/additives/colors100-181.htm יש פירוט של כל צבעי המאכל והחומרים המסוכנים, אני משתדלת לא להכניס הביתה דברים שמכילים את מה שכתוב שהוא מסוכן. לאחרונה גיליתי שהחומרי טעם בביסלי לא מותרים לילדים קטנים כשפניתי ליצרן קיבלתי תשובה בטלפון - דבר ראשון צחקו עלי שבכלל טרחתי לכתוב מכתב בנושא ואמרו שהחומרים מסוכנים לילדים בגיל צעיר ובכל מקרה ביסלי לא מיועד לילדים קטנים. אני אישית מאוד התאכזבתי מתגובתם המזלזלת ומאז משתדלת שלא להכניס ביסלי הביתה. גם כל מיני סוגי קורנפלקס מכילים צבעים מסוכנים ופשוט החלפתי אותם. אני לא אומרת שצריך להיות קיצונים אבל יש צבעים שלדעתי אפשר להמנע מהם ביום יום. כשהשתמשתי בסוכריות ביקשתי מהאורחים שלא יאכלו את הסוכריה עצמה
אז אמנם אני עובדת עם צבעים בעוגות אבל לא נותנת לילדים שלי מי שזה מענין אותה יש מס ספרים ליפני כ 4 שנים הגדירו את הבן שלי כהיפראקטיבי וסובל מאסטמה קשה אחרי תלאות רבות טופלנו בתזונה ללא חומרים נילוים כמו שצוינו פה והיום טפו טפו טפו אחד מהספרים שמסביר הכי טוב הוא לסלק את הקוץ ספר חובה בכל בית שעל כל דבר מסביר ממה הוא מורכב שווה להציץ
הסבירו לי בקורס הצלה שנחנקים מביסלי כי שה מנפח כשרטוב והופך להיות גדול ומיש וקשה מאד מאד להוציא החוצה החובש המליץ לשבור את הביסלי לפני שנותנים לילדים (ע"י דריכה על השקית) סתם למי שמעוניין.
זה מזעזע אותי כל פעם מחדש...הרי זה רק מזיק לילדים האומללים. וכבר אמרתי זאת בעבר כאן בפורום. הילדים שלי חופרים מתחת לבצק סוכר ואוכלים רק את העוגה...לפי הוראות האמא. אפרופו צבעים, גם כל חומרי האיפור למיניהם מכילים צבעים מסוכנים. למשל שפתון אדום,הוא המסוכן ביותר.