Tang Soo Do - who knows???

Pyongwon

New member
Tang Soo Do - who knows???

יש לי חניכה שהגיעה אליי והיא עושה Tang Soo Do. מישהוא מכיר? יודע? יש בארץ? אני מכירה עוד כמה חברה מטאקוונדו, וחלקם עושים דברים נוספים, אבל שיטה זו לא מכירה אף אחד. נא להיות איתי בקשר! תודה, ג'ס.

fusion boy

New member
סוג של קראטה קוריאני

בלי להעליב, אבל אני לא אוהב... ממה שאני מכיר מחו"ל(ואני לא כזה בקיא באומנויות הקוריאניות) זה מאוד דומה לטאקוונדו המסורתי

Tonjin

New member
לדעתי זה נפוץ בעיקר בארה"ב...

שם גם נמצאים ה-HQ העולמיים ה-TANG הוא ה-T'ANG של השושלת הסינית T'ANG והSOO הוא כנראה הSOO של של SOO BHAK DO , תוסיפי כמה השפעות סיניות (מהדרום ומהצפון) תערבבי היטב. תוסיפי קצת קידום מכירות של צ'אק נוריס (שהביא את השודאן שלו מקוריאה, הפסיד בתחרויות בארה"ב בגלל שהייתה חסרה לו עבודת ידיים, שיפר אותה, התחיל לנצח ולהתפרסם ולבסוף הפך אותה ל'שיטת צ'אק נוריס') ותקבלי Tang Soo Do כפי שהיא כיום.

fa jing

New member
אני לא בטוח אבל אני חושב ש....

מה שקרוי בארה"ב כ-TANG SOO DO. זה למעשה אולךי עיוות של המילים הסיניות TANG SHUO DAO. TANG= אכן שושלת טאנג SHUO= יד DAO=דרך הכוונה בשם זה הוא - שם כולל לאמנויות הלחימה שיתנ להן פריחה בזמן שושלת טאנג ולפי מיטב הבנתי משם התפצלו הרבה אמנויות לחימה סיניות כפי שהן מוכרות כיום לשיטותיהם וסיגנונותיהם השונים. אבל על זה יוכל זאב פוקס לפרט קצת יותר מכיוון שהוא תלמיד לביה"ס " אי דזונג טאנג שואו דאו" (YI ZONG TANG SHUO DAO) בטיוואן. חנן

Kenshinkan

New member
הבהרות לגבי שמות

*טאנג (唐) - אכן שושלת טאנג הסינית, מאות 7 - 9. ביפן ובקוריאה פירוש הסימנית הוא "סין" (בגלל שהשושלת היתה מאוד מפוארת ובעלת השפעה רבה לעומת קודמותייה במזרח אסיה). בקוריאנית ההגיה היא Tang, וביפנית Kara (של קראטה המקורי). *סו (手) - "יד". ההגייה הסינית היא shou, הקוריאנית היא soo והיפנית היא te (באוקינאווה di). *דו זה דו. לא לבלבל: בסין לא היתה אף פעם אומנות לחימה בשם זה. "דאו" בכלל לא נכנס לשמות של אומנויות לחימה. ביפן ה"דו" נכנס אחרי הרסטורציה של מייג'י, ומשם זה הגיע לשמות האומנויות הלחימה הקוריאניות. הצירוף הספציפי הזה (טאנג סו דו) מקורו באוקינאווה - Tou Di, או בהגיה יפנית Kara Te. השם מעיד על המקור הסיני של אומנות הלחימה. ב- 1905 מספר מורים אוקינאווים שינו את הסימנית מ"סין" ל"ריק" (空, אותה הגיה) בגלל הרוח הלאומית/לאומנית ששתפה את יפן. אני מניח שהקוריאנים רצו לקשר את עצמם לסין ולא ליפן (מסיבות ברורות) ולכן השאירו את הסימנית המקורית. בעז ***למתעניינים, המורים האחראים על שינוי הסימניות הם: Hanshiro Chomo Anko Itosu Funakoshi Gichen אלה הראשונים שהשתמשו ב"ריק". מאוחר יותר, ב- 1936, היתה פגישה של כל המאסטרים באוקינאווה בה הוחלט לשנות את הסימנית באופן רשמי ("Meeting of The Masters").

fa jing

New member
שים לב כי סין לא הוזכרה בהקשר

TANG SHOU DAO, אלא אף הזכרתי שם בכוונה את טיוואן שם ביה"ס בשם "אי דזונג טאנג שואו דאו" כן קיים. חנן

Kenshinkan

New member
המורה שלי למד את זה בקוריאה

מדובר בשיטה קוריאנית קצת יותר וותיקה מ- TKD. רקע אישי שלי דוד נתן: http://www.ryukyukenpo.org/ryukenkan/#Head היסטוריה של אומנויות הלחימה הקוריאניות: http://www.scottshaw.com/history/ בעז

רגע - נוסטלגי... ושאלה:

פטריק קים: הענק הקוראני שבידיו המסוקסות אחז בשXXה הזקורים... מה הוא בדיוק למד?

Pyongwon

New member
נפלא - בקיצור, מישהוא מכיר אם יש

את השיטה הזו בארץ? אני חושבת שאין - חיפשתי בכמה מקומות, ולא מצאתי את זה. החניכה שהגיעה אליי (כפי שתיארתם) דוברת אנגלית, ואני פשוט מחפשת עבורה אם יש בארץ. ככל שאני יודעת, אין. בסדר - המון תודה על העזרה! ג'ס.

למעלה