talking out of both sides of your mouth

Jazz15

New member
talking out of both sides of your mouth

שניים מדברים בטלפון. אחד שואל את השני:
“You wouldn’t be talking out of both sides of your mouth, would you? Playing a game with myself and the CIA.”
עונה השני:
“You have my word as a gentleman.”

יש מקבילה בעברית ל- talking out of both sides of your mouth? אני די בטוחה שכן, אבל לא עולה לי כרגע. אשמח לעזרתכם!
אה, והסבר לביטוי באנגלית:
to say different things to different people about the same subject. How can we trust him when we know he talks out of both sides of his mouth?

תודה!

sense9

Member
מנהל
מדבר בשני קולות

אומר לכל אחד מה שהוא רוצה לשמוע

Jazz15

New member
תודה, אבל

"לדבר בשני קולות", כפי שאני מכירה לפחות, מדבר על יותר מאדם אחד, כלומר, שני אנשים בתוך קבוצה נניח, שאומרים דברים מנוגדים, לא?
אולי אני טועה, אבל לא בטוחה שזה מתאים פה...

תודה בכל מקרה על ההצעה.

sense9

Member
מנהל
לא..

לדבר בשני קולות זה להגיד לX דברים שמשרתים את המטרה שלו ולY דברים הפוכים או אחרים

Jazz15

New member
wire saw

האם wire saw הוא מסורית?

בספר שלי זה מוזכר בהקשר של מישהו שנכלא בבור, מעין באר מים שכזו, ושם בפנים
he’d pulled his necklace over his head, stripped off the thin leather to reveal a wire saw. He used this to cut away at the exposed water pipe below the mattresses

אני מכירה מסורית, וזהו בערך. האם בזה מדובר פה?
תודה רבה!

חפשי בגוגל תמונות, במירכאות כפולות.

אמנם מופיעה תמונה (אחת) של מסורית, אבל כל היתר הן לא של מסורית. אני לא יודעת איך קוראים לזה בעברית. אולי (?) מסור תיל?

tristis

New member
שרדתי ומצאתי. והפטנט למצוא הוא כזה:

שלב 1: מקלידים בגוגל תמונות wire saw. רוב התמונות מראות מסורית תיל גמישה עם שתי טבעות. עכשיו את יודעת איך זה נראה
שלב 2: חוזרים לגוגל רגיל ומקלידים מסור (או מסורית) ו wire saw באותה שורה כדי למצוא טקסטים מתאימים בעברית
התוצאות נותנות טקסטים שכוללים מילים כמו מסור נימה או מסור הישרדות
שלב 3: חוזרים לגוגל תמונות ומקלידים את שני המסורים הללו בעברית לראות מיהו המתאים
בינגו! מסור הישרדות!

Jazz15

New member
תודה לשניכם

אכן בדקתי בגוגל תמונות. מסור נימה לפי מה שקראתי הוא מסור שולחני. מסור הישרדות אני לא מכירה, אבל לפי התמונות עשוי להתאים.
תודה רבה על התשובות! בכל מקרה, אם עוד מישהו יכול לאשר/לסתור - אשמח לשמוע.

תודה!

למעלה