Talisker 175th Anniversary

מני.ת

New member
Talisker 175th Anniversary

ממליץ בחום למי שמבקר בניו יורק. 50 דולר לבקבוק.
אחד הטאליסקרים האהובים עלי. שילוב של ביטויים צעירים וזקנים שייצר טאליסקר עדין (באופן יחסי כמובן) ומורכב.
לפי מה שנאמר לי בחנות, המחיר לא צפוי לעלות בחודשים הקרובים ויש להם מלאי מספק. אני מתכנן לרכוש לפחות שני ארגזים בגלל שהויסקי מאד מהנה, המחיר פנטסטי והמחיר שלו רק יעלה עד שהמלאי יגמר ולא יחזור לעולם.

down under

New member
קבל קישור לבר מכובד של מישהו

שגולש בפורומי פראש בשם 'הברמן של הפורום'.
הוא לא עוסק בתחום האלכוהול אלא משהו בתחום הפיננסי והאלכוהול הוא רק תחביב/שריטה ולכן
לאדם שאיננו ברמן מקצועי זהו אוסף פרטי מדהים בגודלו.

אוסף פרטי של מנהל פורומים בפראש

בלי לפגוע או להתנשא...

לא הייתי מחליף בקבוק ויסקי אחד של מבקבק עצמאי תמורת כל האוסף הזה (פרט ללאפרוייג 15). אבל כל אחד ומה שהוא אוהב.
לחלק מהחברים פה יש אוספים מרשימים באמת.

down under

New member
א) מאמין לך

ב) אל תשכח שלפורום הזה מתנקזים/מתכנסים כל השרוטים בתחום, כל הגיקים של אלכוהול, כל הווירדואווז של אלכוהול וכו' (חלקם אף עם אובססיה בלתי נשלטת לקנית
בקבוקים יוקרתיים וכו')
ג) אני חושב שב-20 השנה האחרונות ביקרתי בבתיהם של מעל ל-1,000 איש. אני אישית לא ראיתי אף פעם אוסף כזה גדול
ואפילו לא משהו שמתקרב לזה.
אבל כאמור, מאמין לך שיש פה בפורום כמה עם אוסף גדול יותר או מוצלח יותר (או גם וגם).

אילן די

New member
תודה

אני מחפש מישהו שיש לו אוסף מכובד. נאמר מעל 50 בקבוקים והוא גם טרח לסדר אותם בצורה נאה לעין ולא סתם הניח אותם על איזה שולחן. היה לי הרושם שמני הוא אחד כזה אבל השאלה פתוחה לכולם. אגב - בלי קשר לכמות הבקבוקים או איכותם, יהיה נחמד לראות שרשור נפרד על הבארים של חברי הפורום.

מני.ת

New member
אני חייב להגיב

מאחר וציינת שיש חברים בפורום עם "אובססיה בלתי נשלטת לקניית בקבוקים יוקרתיים".
אשתי אומרת שאני בן אדם אובססיבי והיא כנראה צודקת, אבל לעניין קניית בקבוקי אלכוהול, מעולם לא קניתי בקבוק בגלל היותו "יוקרתי". כל בקבוק שקניתי, קניתי מאחר ואהבתי אותו כשניסיתי אותו איפשהו, או שקראתי חוות דעת מאחד שאני סומך על טעמו (סרג' לדוגמא). וויסקי שאהבתי במיוחד, רכשתי עוד ממנו בגלל הידיעה שבעתיד מחירו יעלה ועדיף שאקנה ממנו כעת.
אני חבר בפורום הזה לא מעט שנים ומעודי לא נתקלתי בחבר פורום שקונה בקבוקים רק בגלל "היוקרה" שלהם.
"אובססיה בלתי נשלטת" זה מן מינוח שנשמע שלילי ואני בטוח שלא התכוונת לפגוע באף אחד, אבל בתור אחד שכן (קצת) אובססיבי, הייתי חייב להגיב, מכיוון שאצלי לדוגמא, האובססיה בשליטה

down under

New member
לא דברתי דווקא עליך

תתפלא, אפילו דברתי איכשהו גם על עצמי.
אני אדם עם אובססיות, כמו מרבית הגולשים הקבועים פה.

כל מי שיש לו תחביב ברמה כזו שהיא בתחומו של התחביב הרבה מעל הממוצע בכלל הציבור הרי שיש לו אובססיה.
הסכים איתי בנושא אחר חבר שהכרתי בפורום תח"ץ של תפו"ז.
לצערי הרב מאוד אני די מוגבל תקציבית, כי המשכורת שלי בניכוי כל הוצאות המחייה מאפשרת לי רק כ-1,000 ש"ח +- פנויים ויש
עוד דברים מעבר לקניית אלכוהול. וגם בתחום האלכוהול קניתי רק בפסח האחרון בקבוקים בשווי 200 דולר בדיוטי.

אני מתאר לעצמי שאם היה לי כמה אלפי דולרים פנויים בחודש מן הסתם היה לי בבית את הקוניאק רמי מרטן לואי ה13 ואת ההנסי פארדיס.
או את הבלוויני 40 או בלנטיין 30 או המקלאן 30 או כמעט את כל הברבנים שישנם.

אילן די

New member
לא חושב שהייתי טורח להסביר

אם בא לי לקנות משהו בכסף שלי, אני לא חייב דו"ח לאף אחד

אבל כנראה שאתה בן אדם יותר נחמד ממני.

מני.ת

New member
בשמחה.

אני גם צריך לעשות את זה בכל מקרה. את הבקבוקים הסגורים אני מדי פעם מצלם ומתעד למטרות ביטוח.
מאחר והבאר שלי הוא מדפים ושולחנות שמכסים את קירות החדר, חשבתי לעשות צילום וידאו של החדר וגם תמונות סטילס.
בימים הקרובים אעבוד על זה ואשמח לשתף.

אילן די

New member
אשמח מאד לראות

אני עומד לעבור לבית אחר ואני מחפש רעיונות. גם אני רוצה מדפים וסטאפ נקי ולא משהו עמוס.

מני.ת

New member
הי אילן,

כשהאוסף גדול, אין מוצא אחר ממראה עמוס מאחר ובקבוקי ויסקי לא כדאי להניח בשכיבה. פתרון אפשרי הוא ארון עמוק, אבל אז אי אפשר לחזות במראה המרנין של כל בקבוק ובקבוק כי הם עומדים אחד מאחורי השני.
מה שאני עשיתי, זה שקניתי מדפים צרים וארוכים, כאלה בעומק של בקבוק אחד ואותם חיברתי לקירות החדר. משום כך, המראה בהחלט עמוס . אבל זה חדר יעודי, כך שזה לא מפריע ליושבי הבית.
הבקבוקים הסגורים לא מוצגים, אלא נמצאים בארונות סגורים במקום אחר בבית.

אילן די

New member
מראה עמוס

כשאמרתי מראה עמוס - הכוונה היתה בדיוק למה שציינת - בקבוקים שעומדים אחד אחרי השני. גם אני מעוניין לסדר את הבקבוקים על מדפים בכמה שורות אבל ללא בקבוקים שמתחבאים מאחורי בקבוקים אחרים לפי סוג משקה ואיזורים. המדפים הצרים והארוכים זה בדיוק מה שחשבתי עליו, אני רק רוצה לראות איך זה נראה. בקבוקים שיש לי מהם יותר מאחד לא יוצגו כמובן.
לא יהיה לי חדר יעודי לנושא אבל קיר אחד או שניים אני יכול להקצות לעניין בחדר האוכל או בסלון. אין לי אותה כמות בקבוקים כמו לך. לדעתי מדובר בכ-80 בקבוקים (הכל כולל הכל) עם אופציה לגדול ל- 100-120.

אילן די

New member
כן, זה מה שראיתי בהום דיפו גם

אשמח לראות צילום של המדפים האלה אצלך בחדר (עם בקבוקים...) אם אתה מוכן לשתף. בכמה בקבוקים מסוגל לתמוך כל מדף ?

מני.ת

New member
שם גם אני קניתי.

אני ממלא כל מדף והמדף מחזיק אותם. במדפים הארוכים יותר נתתי תמיכה מתחת למדף. לא יודע אם הייתי צריך, אבל שמתי ליתר ביטחון. התמיכה היא פשוט בורג ארוך שרובו בקיר ושניים שלושה סנטימטרים בולטים. אבל אם אתה רוצה לללכת על יותר בטוח, קנה את המדפים הקצרים יותר.
די מזמן שמתי כאן תמונות של החדר, אני אנסה למצא אותם לבינתיים עד שאצלם שוב.

למעלה