talia olav האם אופמן=הופמן?

talia olav האם אופמן=הופמן?

ניסינו בעבר למצא לנדאו משותף,ולא הצליח (בנתיים). האם טובה הופמן ילידת 1861 באוסטרו-הונגריה) שהתחתנה עם ברש (יששכר דב) הלוי לנדאו סגל מופיעה אצלך? אחיינית של טובה,חיה היום בבני ברק, בת למעלה מתשעים, ושמה ברכה.מוכר???

friend9

New member
ויזל ממרמרוש

בספרייה הלאומית בירושלים ובספריית אונ' בר אילן יש ספר על ויזל ממרמרוש: [ספר די] שיינע פארגאנגענהייט פון מארמארוש: די משפחות אין מארמארוש תק"י – תש"ה: מגילת יוחסין למשפחות וויזל – שטיינמעץ... / מאת אליעזר פינחס סופר. 1999. לצערי, לא אגיע לספרייה, וגם אינני קורא יידיש. בהצלחה !!

תודה רבה על הסיוע!

אצטרך לנסוע לחפש אותו, למרות שגם אני לא קוראת אידיש. אולי אסחוב איתי את אמא שלי לצורך תרגום ותוספת מידע.

talia olav

New member
אופמן, הופמן

כללית זהו שם נפוץ מאד וישנן משפחות רבות בלתי קשורות בשם זה. לכן יש טעם להעמיק בבירור הפרטים רק אם מדובר באזור מאד ממוקד. ה-אופמן שמופיע בחתימתי הוא מאזור סנדומייז' בפולין, ונכתב בדרך כלל Offman / Ofman. ענף זה אינו קשור לענף הלנדאו שלי, שאף הוא מפולין. בנוסף אני חוקרת משפחת הופמן Hoffman מאזור מרמרוש (סיגט - סלוטינה) - אשר ככל הידוע אינה קשורה כלל לענף אופמן מפולין (חוץ מאשר דרכי
). אך שם מחקרי בחיתוליו עדיין. ואם כבר שאלת, משפחת ויזל ממרמורש דוקא כן בעץ שלי - משפחתו של אלי ויזל. מדובר במשפחה שמקורה ביאסינה Jasina, היום אוקראינה ובעבר צ'כוסלובקיה. אלי ויזל עצמו יליד סיגט.

אלי ויזל

גר בסיגט באותה חצר ביחד עם אח תאום של סבא שלי, ששמו משילם גליק, אבל ככל הידוע לי אין ביננו קרבת משפחה. למרות שיש לי די הרבה חומר, אני מרגישה בחיתולים. כמו הרבה חתיכות פאזל דומות, שלא רוצות להתחבר (בנתיים). האם השם מנדל מנחם הופמן, שהיה כנראה גם איש ידוע יחסית, נמצא ברשימות שלך?

talia olav

New member
מנדל הופמן מסיגט

ראשית, יש בפורום מומחים אמיתיים לסיגט, ואילו אני טרם צללתי למים העמוקים. ואולם ידוע לי כי משפחת הופמן הוותיקה ביותר המופיעה ברישומים בסיגט היא משפחתו של מנדל הופמן, והיא ישבה שם מאז המחצית הראשונה של המאה ה-19. מנדל הופמן נוסף, אולי נכדו, מתועד אף הוא במיפקדים של סיגט, במחצית השניה של המאה ה-19. מסמכי המפקדים מצויים בידיו של חוקר שהעסקתי (לשוא) בסיגט, ותוכלי לקבלם ממנו תמורת תשלום. אני לא רכשתי את התעודות כי מהמחקר הקצרצר שבצעתי לא התקבל חיזוק לכך שהמשפחה בה אני מתעניינת היתה וותיקה בסיגט. כיום ידוע לי שבבשנים הראשונות של המאה ה-20 המשפחה חיה בסלוטינה, והצעד הבא שלי הוא לבדוק כיצד ניתן להשיג תעודות נישואין ולידה מסלוטינה מהשנים 1905-1919.

talia olav

New member
מקווה מאד שלא!

קודם ייבאו לנו נגיד, ועכשו רצים ליבא נשיא?

למעלה