TAKLAMATA סתמטיס גואנידיס

TAKLAMATA סתמטיס גואנידיס

תרגום השיר
מגיע הלילה ואני לבד. שום דבר לא מעניין אותי. אני עדיין מחפש אותה. והיא אומרת שאותי לא מקירה פיזמון--- אותי תופס הבכי. אני לבד לפנות בוקר. .הזיכרונות כמו רוחות רפאיים. החיים שלי הרוסים. בית שני--- מגיע הלילה ואני קופא. בבדידות שלי אני אבוד. עשיתי טעות ואני משלם. עכשב בשבילך אני כמו זר. פיזמון.
זהוא חברים כל יום אני אכתוב שיר יוסי

arem12

New member
TOTELFTEMO VRADUMO

קזנג'ידיס זהו הלילה האחרון של חיי ועכשיו, לפני שאפרד מכם(מהם)לתמיד אני מבקש לסלוח לכל אלה שהרעו לי. פיזמון:|סדגש הכל שקר אחד גדול נשימה,נשיפה ובוקר אחד יד עלומה תיקטוף אותנו כמו היינו פרחים. במקום שאליו אני הולך לא קיימים כאב ודמעות הצרות והצער נותרים בעולם החיים ואני. אני עוזב לבדי. פיזמון חוזר שתי דלתות יש לחיים פתחתי אחת וניכנסתי וכששקעה השמש פתחתי את השנייה ויצאתי. פיזמון: הכל שקר אחד גדול נשימה, נשיפה ובוקר אחד,יד עלומה תיקטוף אותנו כאילו היינו פרחים.

arem12

New member
שיר העניים\קזנג'ידיס

שיר לעניים בוקע מבין שפתיי עני מרוד עני רדוף בעולם הרע הזה כשאין לך כסף אתה כמו המת החי הקבור בקבר-החיים. כשאדם שרוי בעוניו כולם מרמים אותו. הלוואי אמא,הלוואי אמא לא היה נולד העני כלל...

amnonos

New member
בראבו !!

ענת, תודה !! אולי אפשר ליצור מדור מיוחד של תרגומי שירים. יש לי הרגשה שעוד כמת מתרגמים מסתירים את כישוריהם - אז.... עוד !! אמנון

amnonos

New member
prin to xarama

נסיון שלי לתרגם מאנגלית (מהספר של גייל הוסט. ליודעי היוונית - תגובה בבקשה. השיר מוכר לכם בביצועים רבים ביניהם - דלארס, סוטיריה בלו ואחרים

amnonos

New member
והנה התרגום...

PRIN TO XARAMA פאפאיאנו 1949 לפני עלות השחר לפני עלות השחר יצאתי לבדי והסתובבתי בדרך אל המקום הישן שלנו עם הזריחה. יצאתי עוד לפני שהכוכבים כבר כבו למצוא את השפתיים שמעולם לא שבעתי די מהן. ואם מישהי אחרת תפסה אותי עם השטיקים שלה אני עדיין אוהב אותך ובאתי להיות לידך לפני עלות השחר.

arem12

New member
KIRIZO APTI NICHTO\קזנג'ידיס

מן החושך שבתי הערב אני שב מבית הסוהר של היגון רוע ליבם של אנשים,ואהבתך שלחו אותי למקום בו כל אדם את צרותיו שוכח. פיזמון: ימים ולילות החסרתי מן העולם כדי לחזור למוטב הקרבתי את שירתי וחבריי ומהשקרים רחקתי... מן החושך חזרתי אל עולם שממנו נעדרתי שנים ארוכות, חבריי שכחו אותי ואת אפילו סיגריה או כוס מים לא הגשת לי... אני שב וחיוך על פניי סולח לכולם. פזמון: ימים ולילות החסרתי מן העולם כדי לחזור למוטב הקרבתי את שירתי וחבריי ומהשקרים רחקתי...

amnonos

New member
תודה

אני פשוט לא רואה את כל התרגומים שבפורום מופיעים במאמרים וחבל שזה ילל לאיבוד. אגב, מעניין לראות כמה תרגומים לאותו שיר

amnonos

New member
synnefiasmeni kyriaki

השיר המזוהה ביותר עם הרבטיקה - נכתב על ידי ציצאניס 1943 בתקופת הכיבוש הגרמני אך לא הושמע . הוקלט לראשונה על ידי צאוסקיס וסוטיריה בלו ב 48. יום ראשון מעונן. יום ראשון מעונן, אתה נראה כמו הלב שלי, אשר הוא תמיד מעונן, הו, ישו ומריה הקדושה שלי. אתה יום כמו זה בו איבדתי את השמחה שלי יום ראשון מעונן, אתה גורם ללב שלי לשתות דם. כאשר אני רואה אותך מעונן, אני לא יכול למצוא רגע של שלווה אתה גורם לחיים שלי להיות שחורים - ואני נאנח בכבדות.

amnonos

New member
San pefano sto karavi

San pefano sto karavi לא ידוע המקור. יש הקלטה מ 1920 שנעשתה באמריקה. יש מספר גירסאות. אני מכיר את זאת של סוטיריה בלו וזה זבקיקיו שנשמע לי כמו התמצית של הענין. אם אמות על סירה הו, אם אמות - מה הם יגידו ? "איזה ברנש מת, ברנש שאהב את החיים ושימח את עצמו," אמאן ! אמאן ! הו, אם אמות על סירה, זרקו אותי אל הים, כך שהדג השחור והמים המלוחים יוכלו לאכול אותי. אמאן ! אמאן !

F a d i

New member
יופי אמנונוס...אגב אתמול מצאתי|המלצ

גרסה מאוד יפה לשיר הנהדר הזה....גרסה בביצוע "מלינה מרקורי" הזמרת והשחקנית המפורסמת בעלת הקול המוזר...ביצוע ממש יפה שלא מפסיק לשמוע אותו יום טוב לכם...

amnonos

New member
נו תביא...!

ובהזדמנות תסביר לי בבקשה איך מצרפים קובץ מוסיקלי לתגובה

amnonos

New member
ואגב - איך התרגומים שלי?

לא בשביל המחמאה אלא מכיון שהם מאנגלית - מהספר של גייל הולסט - האם יש פערים מהיוונית.

למעלה