Take profit or stop limit

parol

New member
Take profit or stop limit

אני מבין ש Take Profit זה מכירה ברגע שעסקה אחרונה גדולה או שווה לטריגר ו Stop Limit זה מכירה ברגע שעסוקה אחרונה קטנה או שווה לטריגר סביר להניח שאם נמצא בסביבות הטריגר , היו ויהיו עסקאות קצת מעליו וגם קצת מתחתיו , ולכן ההוראה תשלח בכל מקרה. אני מנסה להבין , למה יש 2 פקודות שונות לאותה המטרה ? תודה

קרלטון

New member
מדובר על טריגרים שונים

וזאת לא אותה מטרה. הראשונה היא כאשר המחיר מעל ערך מסוים, *לא* מתחתיו, והשנייה כאשר הוא יורד מתחת לרמה מסוימת, *ולא* מעליה. אתה יכול לשאול למה אין פקודה שאומרת - תמכור כאשר המחיר נמצא *בסביבות* הטריגר, וזה יכסה את שתי הפקודות, והתשובה היא שאם יש אפשרות להגדיר בדיוק מתי לבצע, אין צורך בפקודה שאומרת *בערך*. אם תרצה להגדיר פקודה כזאת אז תצטרך לציין מהו הטווח פלוס מינוס שנקרא אצלך "בסביבות". זה לאו דווקא יהיה זהה לסוחרים שונים.

parol

New member
תגובה

דוגמא : מנית XXX נסחרת כרגע ב 200 אני נותן הוראת SL . טריגר 250 - שער 240 (או כל שער אחר) ואני נותן הוראה TF טריגר 250 - שער 240 (או כל שער אחר) להוראת ה SL אין משמעות במקרה זה מה שאני טוען , שאם המניה תגיע ל 251 רוב הסיכויים שהיו גם עסקאות ב 249 . ולכן ב 2 המקרים ההוראה תשלח . למה אין הוראה שאומרת שברגע שזה * נוגע * בנק' מסויימת הפקודה נשלחת . (למיטב ידיעתי ב TF זה כאשר * נוגע* או מעל . וב SL זה כאשר * נוגע * או מתחת ) תודה רבה

קרלטון

New member
לא כך

אם המנייה נסחרת ב-200 ויש לך סטופ למכור אותה ב-250 (או מתחתיה) אז ברגע שאתה מכניס את ההוראה הפקודה כבר תשלח לבורסה כיוון שתנאי הטריגר מתקיימים. זה אומר שאם וכאשר המנייה תעלה ל-240 ויקחו את הכמות שלך הפקודה כבר תבוצע. לעומת זאת פקודת ה-TP לא תשלח לבורסה בכלל עד שתגיע ל-250.

parol

New member
מתי משתמשים בעצם ב TF ?

אני מנסה להבין , למה שמישהו ישתמש ב TF ? האם כשמשתמשים ב TF בדרכ' נותנים את ה LMT מעל או מתחת לטריגר ? ומה ההיגיון שבכך ? דבר נוסף , האם יש פקודה של TF במחיר MKT ?

קרלטון

New member
נגיד שנכנסת לפוזיציית לונג

בשער של 100, ואתה צופה שהנייר יעלה ל-105. אתה חושב שאולי אח"כ ירד ורוצה לתפוס את השער הזה ולמכור בו אם וכאשר הנייר יגיע לשם. אתה נותן פקודת TP עם טריגר של 105 עם לימיט של נגיד 104.80 ככה שלא תפספס מצד אחד ומצד שני יכול להיות שתקבל שער מעליו. יכול להיות שהנייר יגיע ל-105 אבל יהיו לפניך בתור והפקודה לא תתבצע אם תתן פשוט לימיט ב-105. אתה יכול גם פשוט לתת לימיט ב-104.80 ללא הטריגר אבל אז הפקודה תתבצע לפני שהמנייה תגיע ל-105 כך שהשער אותו תקבל יהיה כנראה נמוך יותר. אבל אין פה איזושהי בוננזה מיוחדת, אם יש לך בטחון שהמנייה תגיע ל-105, אתה יכול לשים לימיט טיפה מתחת ואין הרבה הבדל. במערכות נורמליות יש גם את מה שציינת בשם כזה או אחר.

parol

New member
תודה

2 שאלות 1. אם הוא יגיע ל 104.8 הפקודה לא תישלח , ואז בעצם "הפסדתי" כי זה בדיוק השער שרציתי שהפקודה תבוצע 2. אם נתתי טריגר ב 105 עם LMT של 104.8 . מה הסיכוי לקבל יותר מ 104.8 ? (להערכתך) תודה

קרלטון

New member
בבקשה

1. בדיוק. 2. אם מדובר על נייר סחיר מאוד עם מרווחים צמודים, הסיכוי טוב יותר מאשר בנייר פחות סחיר. גם איכות הביצוע של המערכת שלך היא פקטור.

קרלטון

New member
דרך אגב

במערכות רבות כן יש אפשרות להגדיר טריגר כפי שציינת: ברגע שהמחיר שווה בדיוק לערך מסוים, לשלוח את הפקודה. לא יודע עם איזו מערכת אתה עובד.

parol

New member
אורדרנט החדש

האם כך הוא נקרא אורדרנט החדש ? (במגדל שוקי הון)

mnakash

New member
אתה מפספס משהו

וקרלטון הסביר אבל בשביל לפשט עוד יותר את ההסבר נוריד רגע את הלימיט לצורך הדיון (או שנשים אותו בקיצון, כלומר באפס). נניח שהשער כרגע הוא 200 ואתה בפוזיציית לונג ושם עכשיו STOP עם טריגר 250. ברגע שפקודת הSTOP נקלטה היא תתבצע מכיון שהשער קטן מ250. לעומת זאת פקודת הטייק פרופיט לא תתבצע (השער לא גדול מ250). זה כמו שתגיד לי שאין הבדל בין גדול שווה ל קטן שווה. הלימיט הוא אפשרות לא למכור בכל מחיר.

Sharon25

New member
אם כך, מה ההבדל בין STOP LOSS לסטופ לימיט?

שתיהן אומרות- אם יורד מתחת לרמה מסוימת, תמכור.

קרלטון

New member
הסטופ הקלאסי שולח פקודת מרקט

בסטופ לימיט אתה שולח פקודת מכירה אשר עשויה לא להתבצע אם השוק יורד מהר.

למעלה