taipei..

שחר 82

New member
taipei..

שלום כולם אני רוצה לטוס לעבוד בטאיפאי מישהי אולי יכול לנדב לי מעט מידע על העיר ועל מקומות העבודה...... מה השכר הממוצע בערך לחודש והאם צריך אישור עבודה מיוחד?

KajaGugu

New member
יש סידרה ב yes Reality

יש סידרה yes Reality או איך שלא קוראים לערוץ הזה (ערוץ ריאלטי בלווין) זאת סידרה על צעירים קנדים שמגיעים לעבוד בטאיפי בתור מורים לאנגלית, אני ראיתי פרק או שניים ומאוד נהניתי, גם למדתי המון. חפש את זה ובטח תימצא שם המון מידע.

izzy g

New member
עבודה בטאיפיי

איזו עבודה אתה מחפש? האם יש לך התמחות מסוימת? אם כן זה יכול להקל על הענינים, אם לא אז זה יכול להיות בעייתי. רוב הזרים שמגיעים לטאיפיי בלי מקצוע (כלומר אינם מהנדסים או נציגים של החברה ששלחה אותם) עובדים בהוראת אנגלית, זו העבודה היחידה גם שאפשר לעבוד בה "בשחור" שאר העבודות מצריכות שהמעסיק יארגן לך אישור עבודה (במסגרת הפרוצדורה הוא מסביר לממשל למה דווקא אתה צריך לעבודה בעבודה הספציפית הזו ולא טאיוואני). רוב המקומות מקפידים על כך שהמורים יהיו ממדינה דוברת אנגלית כך שאם אין לך דרכון זר זה יכול להיות קצת קשה, למרות שיש מקומות שמוכנים להתפשר. שכר ממוצע של מורה לאנגלית נע סביב 600 דולר טאיווני לשעה (בערך 80 שקל לשעה). המשכורת החודשית כמובן תלויה בכמות השעות החודשית שאתה עובד. עבודות אחרות קשה מאוד למצוא אם אין לך שליטה טובה בסינית.

baozi

New member
אוי איזי

אני מתגעגעת אליך כבר, הקוטג' בדרך...

laolaole

New member
ואם יש לך שליטה טובה בסינית

במידה ויש לי שליטה טובה בסינית, איזה עבודות אני יכול לחפש או למצוא?

izzy g

New member
אם יש לך שליטה טובה בסינית

אתה יכול למצוא כל עבודה שתרצה בתנאי ש: 1. יש לך את הכישורים המתאימים בשבילה ותמצא עבודה שמחפשת מישהו עם הכישורים שלך. 2. שיהיה מעסיק מקומי שיהיה מוכן לקחת אותך ולהשיג לך אישור עבודה. רוב הזרים שעובדים בטאיוואן עובדים עבור חברות זרות ששולחות אותם לפה - מהנדסי הייטק, נציגים של חברות שונות וכו' (אין הרבה חברות טאיווניות ששוכרות זרים) כך שאם אתה רוצה לעבוד פה הסיכוי שלך יהיה גדול יותר אם תמצא מישהו שישלח אותך לפה. תחום נפוץ נוסף לעבודה הוא הוראת האנגלית - גם כאן יש חלוקה לשניים - מורים מוסמכים להוראת אנגלית כשפה זרה או להוראת אנגלית - הם עובדים בבתי ספר ובאוניברסיטאות בצורה חוקית ומרוויחים משכורות מאוד יפות ומורים לא מוסמכים שמלמדים אנגלית בדרך כלל "בשחור" (ומרוויחים פחות אבל עדיין לא רע).אם יש לך מספיק כסף אתה יכול גם לנסות לפתוח עסק מקומי (אני מכיר בחור שפתח כאן סטודיו לתכשיטים, אבל הוא עשה את זה אחרי כמה שנים פה)

laolaole

New member
צריך לדבר אנגלית כשפת אם

בשביל להתקבל לקורסים של לימוד אנגלית. צריך אנגלית כשפת אם?

izzy g

New member
לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך

אם אתה שואל אם צריך אנגלית ברמה של שפת אם על מנת להיות מורה לאנגלית בטאיוואן, התשובה היא שבתי הספר הטובים יותר מקפידים שהמורים שלהם יהיו ממדינה דוברת אנגלית ובעלי מבטא טוב (המבטא המבוקש בטאיוואן הוא המבטא האמריקאי, מורים עם מבטא בריטי נתקלים לפעמים בקשיים למצוא עבודה) פעמים רבות הם גם מבקשים לראות את הדרכון שלך על מנת לוודא שאתה אכן ממדינה דוברת אנגלית. יש בתי ספר שמחפפים ומוכנים לקחת אותך לעבוד אם אתה נשמע להם בסדר מבחינת מבטא. כאן כדאי להזהיר אותך שבתי הספר שמחפפים ברמה של המורים שלהם ושמחפפים בקטע של רשיון העבודה ומוכנים שתעבוד אצלם בשחור לא יהססו גם לחפף במשכורת שלך .

למעלה