קניתי את הדיסק הזה לא מזמן, הדיסק עצמו הוא SACD - super audio CD, ואני לא יכול לשמוע אותו לא באוטו ולא במחשב (המחשב לא מזהה את הדיסק בכלל), רק בדיסקמן. יש פתרון אחר חוץ מלחבר את הדיסקמן למחשב?
בפורמט SACD. זה פורמט חדש בשביל סוראונד וכל השיט הזה. ההקלטה עברה רימסטר מחדש עבור הפורמט המיוחד. הנה מאמר. לי אישית אין דרך לנגן את זה כי נדרשים 2 דברים: נגן שתומך בזה ומגבר שתומך בזה. הפורמט הזה מאוד מענין כי להבדיל מ-Audio DVD (הפורמט המתחרה) כאן גודל המדיה הוא CD. נשאלת השאלה כיצד מכילים כמות אינפורמציה ל-5 ערוצים וגם משפרים את האיכות (כך טוענים לפחות) ? תשובה: מדובר בקידוד דיפרנציאלי
. שים לב שגם מערכות בדיוטי פרי ב-200 דולר תומכות בפורמט. ושמעתי שיש גם מערכות היי-אנד (היי-בוחטה) שתומכות. לגבי מחשב. כל שעליך לעשות הוא לוודא שיש לך כרטיס קול תומך. ומערכת סוראונד למחשב. ועוד משהו...אתה יכול לנגן את זה גם בלי השקעה של שקל על המחשב כמו שהוא. שמעתי שיש אמולטורים ופלג-אין שתומך בזה. רק שאז אתה לא תמצה את פוטנציאל הסוראונד וכל הגימיקים האלה. לך לגוגל ותחקור קצת.
בדיוק קניתי את Ege Bamyasi של קאן שיצא באותו רימסטר יחד עם Tago Mago, ואין שום בעיה להשמיעו במחשב (שקלט את פרטיו בקלות) ובמערכת. יש לי גם את הגרסה החדשה של Dark Side ב-SACD שמנגן גם בלי שום בעיה בדיסקמן והמערכת הכי פשוטים.
בכונן CD-DVD זה עדיין לא עובד, אבל יש לי בנוסף לזה צורב (שמדי פעם לא מגיב - בגלל זה לא הייתי יכול לבדוק אותו בפעם הקודמת) שבו אין שום בעיה לשמוע את הדיסק.