TAGGED PDF

noamsmac

New member
TAGGED PDF

שלום כולם הבעיה בגדול היא בעבודה מול פאלם אבל השאלה מתייחסת לפלטפורמת מקינטוש: למישהו יש מושג מה זה TAGGED PDF? אני מייצר PDF בד"כ עם DISTILLER 4 אבל בדקתי גם עם PDF שמייצר ה-PRINT וגם זה שעושים חינם באתר של אדובי וגם עם PDF MAKER - בכוונה להעביר אותו לפאלם (זייר 72) בעזרת ACROBAT READER FOR PALM שמותקן על המק - אבל בסינכרון ז"א בעת שליחת הקובץ לפאלם אני מקבל הודעה שאומרת: ה-PDF הזה הוא לא TAGGED אבל נשתדל לייצר משהו שיוכל להיקרא ע"י הפאלם (כן.. נשבע לכם... "נשתדל לייצר"...) אבל כמובן זה לא מצליח. אז מה זה TAGGED PDF - האם זה פורמט חדש של הקבצים האלה? חדש אלק - אני יודע שאני משתמש בתוכנה עתיקה - אבל פי די אפ זה פי די אפ?.. - או שלא?... ה-HELP של התוכנות המעורבות לא עוזר - אז אולי אתם: אני שובר ת'ראש - ובטח על שטות של חוסר עידכון. תנו איזה טיפ בבקשה. תודה

xslf

New member
tagged PDF- תשובה

tagged pdf היא אפשרות בזמן יצירת הקובץ, לייצר אותו עם "טאגים" נוספים הנותנים מידע על מבנה הקובץ. הטאגים הללו עוזרים לאפשרויות נגישות של הקובץ (למשל בעבודה עם קורא מסך), ובהמרה לפורמט המתאים לפאלם. אני לא זוכרת אם האופציה הייתה קיימת באקרובט 4, או שהיא נוספה בגירסה 5. בגירסה 5 ומעלה, יש אפשרות לנסות להוסיף את הטאגים במקרה שהם אינם. יצירת ה־pdf המובנית במערכת osx, אינה מייצרת את הטאגים הללו.

noamsmac

New member
תודה

אז הפתרון לפי הדברים שלך הוא לעלות ל-Distiller חדש?

noamsmac

New member
נ.ב. הלכתי ל-

כאן וזה הדבר הכי קרוב שמצאתי - אבל זה עדיין לא זה כנראה שרק בגירסאות חדשות יותר

xslf

New member
לא, זה לא קשור

אני לא זוכרת בע"פ אם האפשרות קיימת בכלל בדיסטילר, או רק בייצוא ישיר (ללא דיסטילר) כמו זה שיש ב־inDesign ובמקרואים ל־MSOffice. תחפש באקרובט עצמו, בתפריטים, אפשרות שנותנת לך להוסיף את הטאגים בדיעבד.

טל רום

New member
אקרובט 4 קצת מיושן בשביל זה

אקרובט 6 מאפשר לערוך את התגים אחרי יצירת הקובץ וכמובן יודע להשתמש בתגים מאינדיזיין, פריים מייקר ואופיס. בהגדרות הדיסטילר בשורה השניה ישנה אפשרות לשמור תגים של אוביקטים או לכבות את האפשרות. Object-Level Compression > Tags Only

למעלה