Tabata Workout

GM1988

Well-known member
Tabata Workout

היי, במהלך השבוע התחלתי להתאמן בשיטת "טבטה" שהמציא דר איזומי טבטה והוכחה באוניברסיטה הלאומית בטוקיו.
כל יום אני מבצע 4 דקות של אימון אינטנסיבי על שרירי הגוף. לפי "טבטה", 4 דקות אימון = ל-60 דקות בחדר כושר.

וידאו להמחשה
4 Min Workout

התיאבון גבר בעקבות כך ואני מרגיש רעב תמידי לאורך כל שעות היום, כמעט ללא הפסקה. אולי לחצי שעה, עד שעה מקסימום!

השאלה שלי, האם אפשר באמת לשמור על משקל, לחזק שרירים לפי השיטה הזו, למי שמכיר אותה?
ושאלה שנייה, האם הרעב הוא מצב זמני, או שככה זה נמשך לאורך הזמן שבו מתאמנים?

תודה למגיבים : )

Fit2day

New member
קצת הגזמת...

4 דקות אימון יכולות להיות שוות גם לשנה בחדר כושר...תלוי מה אתה עושה שם.

התיאבון יכול להתגבר מהרבה סיבות ואפשר להתגבר עליו בחזרה באמצעות מה שאתה אוכל. (בין היתר שומן,פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה ומלח יגרמו לך לרצות עוד אוכל והצמצום של אלו יכול להוציא לך את החשק לאכול.כמו גם דברים פחות טעימים.)

לשמור על משקל אפשר באמצעות אוכל גם בלי להתאמן (לשמור על הרכב גוף זה כבר עניין אחר ותלוי במצב הקיים).

השרירים יתחזקו במידת מה ומעט מאד ביחס לדברים אחרים ואולי אף יחלשו אם היית חזק קודם, היכולת לעבוד בדופק גבוה לאורך 4 דקות כן תשתפר.

יותר טוב מכלום, אל תצפה לשינוי מעורר הערצה מהאימון הזה והיזהר לא להיפצע מזה.

לא סתם, מפתחי גוף / מתאמני כוח לא מתאמנים ככה כי זה פשוט לא יביא להם את התוצאות.

אפשר לנסות גם שיטה קלה יותר

נכון שזה ממש כמו לחזור למקורות אבל לא תאמין כמה שזה אפקטיבי ומהנה. קפיצה בחבל!!

כן כן אתה שומע טוב. החבל הפשוט הזה יכול עשות פלאים ולשפר את הכושר הגופני מקצה לקצה.

נסה ותהנה

זה בעיקר עובד על סיבולת לב ראה

כי אתה עושה מאמץ מרוכז שכולל הרבה תנועה.
בקשר לחיזוק, זה יחזק אותך רק עד נקודה מסויימת.

למעלה