TA CHASIKLIDIKA -XASIKLIDIKA

F a d i

New member
TA CHASIKLIDIKA -XASIKLIDIKA

שמעתי את המילה הזו בדיסק של "דאלאראס" והיום החלטתי לחפש,אז הרצתי חיפוש ב"קאזה" ומצאתי דברים מעניינים ויפים....רבטיקו טוב... מי שיודע משהו על זה...אם זה ג'אנר מסויים ברבטיקה או משהו אחר אשמח לשמוע כל מידע.. תודה מראש..! (מי שרוצה את השירים שמצאתי מוזמן לכתוב לי..)

1LIZI

New member
היי פאדי

אשמח מאד לשמוע את הסגנון שמצאת מעניין אם זה מה שאני חושבת: זמרים מהמאה הקודמת ותחילת המאה ה- 19 כמו :GIANNHS DRAGATSHS KWSTAS KARIPHS STELIOS XRYSINHS - Antwnhs Diamantidhs (בתמונה)

F a d i

New member
מאוד יכול להיות שזה אותו סגנון

מה שיש לך נראה מעניין מאוד... אשמח להעביר כמה שירים...

F a d i

New member
דאלארס מתאר את זה כ"אמא של הרבטיקו"

וששיחקו תור חשוב מאוד בהיסטוריה של הרבטיקו ואחר כך שר שיר מהCHASIKLIDIKA שזה PENTE CHRONIA DEKASMENOS (אם את/ם מכירה/ים) אז שמות שהצגת יכולים מאוד להיות מה שאני מתכוון אליו... מעניין....

1LIZI

New member
למה קזה מתעלל בי ?../images/Emo7.gif

שלחתי חיפושים בכל מיני ואריציות וללא הצלחה.

1LIZI

New member
ניסיתי ../images/Emo10.gif

כנראה המשתמשים הלכו לישון אנסה שוב מחר
יש לך חשבון סטרים?

merakli

New member
פשוט מאוד

פשוט מאוד שים לב XASIKLIDIKA חבורת החשישניקים ואו שירי חשיש כנראה ולצערינו אין רבטיקו כבד ללא הדבר הזה

F a d i

New member
תודה...ותאמין לי דברים כאלה אי אפשר

לעשות בימינו.. זה מיוחד...זה היסטוריה..וזה הכיף!!

the greek

New member
ברצוני להרחיב

החאסיקלידיקה TA XASIKLIDIKA זהו זרם בתוך סגנון הרמבטיקה והאמן. זרם זה מאופיין בתמליל שנוגע לנושא הסמים על כל השלכותיו. החל מהרגשתו של כותב השיר דרך המבצע שהיה מאלתר את מילות השיר בתוך התרוממות הרוח המלווה בעישון חשיש, ועד לתיאורים "פנטאזיונרים של סיטואציות לא הגיוניות ואפילו שירים שסיפרו על סוחרי הסמים הטיפוסים, כמה כסף עלה וגם לגבי משלוחים. אחד השירים המפורסמים ביותר לגבי "הובלות" הוא "הספינה מפרס" TO VAPORI AP" TIN PERSIA שבעצם תיאר את תפיסתה של אוניה שהובילה חשיש. מסוף המאה ה19 ועד לשנות ה30 היה מותר להשתמש בסמים, ובעצם הרשויות לא נקפו אצבע בכדי למנוע זאת. אלו הן השנים המוקדמות של שירת הרמבטיקו. מכיוון ששירת הרמבטיקו היא שירה של סיטואציות יום יומיות כך גם רגעי ה"סוטול" נכללו בשירים. כמובן שהייתה גם השפעה על מוסיקת הרמבטיקו שנכתבה בארה"ב של אותה התקופה (מזכיר את תולדות הבלוז..). מכיוון שלקוחות הרמבטיקו היו אנשים מפוקפקים וידם ידע להשיג את האלכוהול את הנשים את הטבק אז הם גם הצליחו להכניס את החשיש לתוך מועדוני הרמבטיקו. רק בשלבים מאוחרים יותר סוחרי סמים עלו על זה שבעצם הם יכולים להביא יותר מחשיש, והם אלה שהביאו את ההרואין. עוד משנת 1875 כאשר הופיעו ראשוני שירי הרמבטיקו באסיה הקטנה לא קופחו החשישניקים שבאותה תקופה היו מעשנים חשיש בנרגילות הטורקיות. בנשימה אחת הכינוי MANGAS , GIAF GIUF. LEVENDIS , MEMETIS וגם XASIKLIS מילים אלו ועוד מספר רב של כינוי מאותה תקופה נתנו ביטוי למצב חברתי \ נפשי של אותו אדם. לא ראו בביטוי XASIKLIS כביטוי "מגונה" אלה לוואריאציה מסוימת של ה MANGAS. דרך אגב לאורך השנים הביטוי שנשתרש בצורה העמוקה ביותר בתרבות היוונית הוא אכן ה MANGAS, אך נקודתית לאותן שנים היו המון כינוים לגברים וביניהם כאמור ה XASIKLIS . החברה המדוברת יתיחסה לחשיש ליין ולאלכוהול באותה המידה. ישנם שירים שמדברים על מוצרים אלו באותה המידה. בקיצור כל מה שמסוגל למסטל גבר באותה התקופה היה כשר. כמו שמוסיקת הרמבטיקו נתנה ביטוי למכאובי החיים של אותה התקופה כך גם צצו האמצעים הפיזיים לאותה הרגשה של איבוד דעת או מסטוליות. דבר מאוד הגיוני לאותה התקופה שבה כולם ניסו לשכוח להעלם ולא לחיות את ההווה. "...אוזו וחשיש גרמו לי להתפוצץ, בן 22 ואת צעירותי וחיי לאבד..." הקטע הנ"ל בוצע בשלוש וורסיות כאשר השוני הוא המילה "אוזו". פעם שרו "ראקי" פעם שרו "ראטסינה" ופעם שרו "אוזו". בכל מקרה מדובר בייחסי גומלין שבין האלכוהול לחשיש. משנת 1920 ועד לסוף 1935 החשיש היה מותר לשימוש ורופאים החלו לתת מרשמים של הרואין לשכוח כאבים, זהו השיא לדברים האסורים שנהפכו בבת אחת למותרים והכלל השתמש בהם. אסיה הקטנה, פיראוס, הירידה לארה"ב, העוני והמצוקה היוו סביבה טובה להתפתחות מוגברת של הרמבטיקו ובתוכו שירי החשיש. רבים מהזמרים המפורסמים שרו על החשיש על כל צורותיו ועל כל הכינוים שנתנו לו. באותם שנים דברים אלו היו מותרים. באותן שנים גם הנשים נכנסו למעגל... באותן שנים כל הכותבים מלחינים ומבצעים היו "בתוך" העניין (חשיש) מן המוקדמים ביותר כגון KOSTAS KARIPIS , EMANUIL XRISAFAKIS , GIOVAN TSAUS ועוד ליותר מאוחרים כגון VAMVAKARIS , MPBATERAS , ARTEMIS היה היחיד שבמוצהר שילם את מחיר ההרואין ומת בגיל 32! גם בארה"ב הם לא צעדו לאחור ויוצרים כגון KATSAROS , KARAVISIS ו SAKELARIU יצרו מוסיקת רמבטיקו "מחוששת". *** אם שמות מסוימים נשמעים לכם מוכרים להיום, אז לא מדובר בהם *** תחת ההגדרה של דאלאראס (באותה הופעה מפורסמת) TA XASIKLIDIKA מקוטלגים היום כ 200+ שירים, אך ישנם מספר רב מאוד של שירים שהשתמשו המילה פה מילה שם מז'רגון החשיש של אותה תקופה. בשיא הכותבים נמצא IANIS TRAGATSIS שלזכותו נחשבים כ 30 שירי חשיש והוא היה מהכותבים בתקופה המוקדמת של הרמבטיקו. רוזה אשכנזי הוציא תקליט בשנת 1932 ושם התקליט היה "למה אני מעשנת קוקאין" ריטה אמבאזי הוציא תקליט בשנת 1934 בשם FERTE PREZE NA PREZARO (היא הזמרת המקורית של השיר המפורסם והאדיר הזה). משתמשים נחלקו לשנים (בשנים המאוחרות) ה XASIKLIDIKES וה PREZAKIDES כמובן שמדובר ב חשיש כנגד קוקאין. ממש ידעו באותה תקופה מי הוא מי על פי ההגדרה של החשיש והפראזה (קוקאין). שירי XASIKLIDIKA המשיכו להיכתב (גם בסתר) עד לשלהי שנות ה 40, אפילו שהיו אסורים לאחר מכן למשך שנים רבות. אכן דאלאראס היה אחד הסטארטרים להיזכרות מחודשת של הרמבטיקו בכלל ושירי החשיש בפרט. אך גם בשנים מאוחרות יותר חברות התקליטים המשיכו למצוא ולהוציא עוד ועוד אוספים של שירי חשיש. עד היום מפעם לפעם מואצים אנשים מילים לשירים שנכתבו בעבר ונשכחו או הוסתרו ופתאום מצליחים לצאת לאור. מכיוון שסגנון שירת הרמבטיקו נותנת לאנשים שמתעמקים בה לבנות את תמונת המציאות של אותה התקופה (דרך אגב זהו אחד הסגנונות הבודדים בעולם החדש שניתן ע"י מילות שירים לבנות ולראות את ההיסטוריה כמו שהיתה) כך גם זרם שירי החשיש נותנים לנו לראות עוד פן מאותה תקופה קשה אך כל כך מיוחדת לאלו שחיו בה. בטח לא כך הרגישו האנשים באותה תקופה ולי נוח לדבר בראי ההיסטוריה, ואם ע"י השירים שלהם אנו מסוגלים לחוות מעט ממה שעבר עליהם, אז הטעם הוא עמוק וטוב.

the greek

New member
../images/Emo72.gifוקישור מעניין

http://www.geocities.com/plantmangr/xasiklidika.htm

F a d i

New member
THE GREEK כמו שאמרה ליזי אין מילה

מתאימה יותר מאשר "תודה" תודה רבה וברוך השב..

merakli

New member
מותו של VAMVAKARIS../images/Emo124.gif../images/Emo31.gif

מאמר מאלף כל הכבוד .למדתי עוד על המסיקה האהובה הזאת אך כנראה נפלה טעות קטנה VAMVAKARIS בגיל הרבה יותר מאשר 32

the greek

New member
אתה צודק

טעות שלי ARTEMIS הוא זה שמת בגיל 32. טעות שלי כמובן. תודה על התיקון.

למעלה