Systema -site + clips

nitzano

New member
Systema -site + clips

The word "systema" can simply be translated as The System. It's most well known use in recent years has been through certain special operations units of Russian Spetsnaz special forces, where it has been refined and developed for body guarding, covert operations, hostage rescue and anti-terrorist activities. This can mean that, on first look, comparisons are drawn with other military arts such as Krav Maga, US Navy SEAL training, and so on. However the military application is only one aspect of The System. In it's purest form the art has been described as "a system of breathing and movement". In this respect Systema is infinitely adaptable and can be practiced for many different purposes, from athletic or sports training through to health and well-being.​

איזה יופי של שיטה!

תמיד אהבתי מחול מודרני, רק תגיד... אה... מה הקשר לפורום אמנויות לחימה?
אגב, השמנמן באמצע לא קשור איכשהו למר"ן מושיקו?

instr

New member
בקיצור רב ואמשיך אחר כך

סיסטמה לא קשורה למסגרת צבאית באופן רישמי. מייסד דבר זה באמת עשוי להיות איש מיוחד במינו. לא לזלזל - מתאמנים בשיטה יכולים להיות קשוחים מאוד.

instr

New member
הרחבה

אם לסווג את השיטה - מקומה בזרם של שיטות קרב רוסי (עממי). זהו ענף בו מנסים להחיות שיטות לחימה של רוסים מימי הביניים ואף לפני. הוותיקים בענפים אחרים ברוסיה רובם מבקרים את המאמץ ואף צוחקים ממנו ומהתוצאות. יחד עם זאת, האימונים עלולים להיות מאוד קשוחים. בסגנון אחר מאותו הזרם (הנקרא ס.ג.ב) מתאמנים במגע מלא ידיים ריקות בכל חלקי הגוף, כמובן עם הנעליים. בלי מגנים. דם, אף שבור, שיניים, חבלות באימונים זה שיגרה. כמובן, אין טעם לדבר על מכות ללא מגע.

ולרי, ברצינות: אתה כותב "חבלות

באימון" כאילו זה דבר טוב. זה מעיד בעיניך על שיטה טובה?

ש מים

New member
איך סבתא שלי היתה אומרת...

נו שויין... "היום כל אינדירה היא גנדי..." ובקיצור: עוד שיטה לאוסף. לא ראיתי כאן חידוש גדול, כל מה שהם עושים (לפי הקליפים) יש ברוב אמנויות הלחימה הקיימות האחרות (את כל מה שהם עושים יש בבודו-טאי-ג'יטסו, פור אקסמפל...). כמו שאמר inst -זו אכן עבודה קשוחה, זה נכון, אבל היו לי די הרבה השגות על הסיומות של הטכניקות (לסיים עם אגרוף למפשעה זה לא סיום התקפה. מצטער, אבל אותי לימדו שסיום התקפה היא בריח/שבירה או שהיריב נמצא בשליטה מלאה שלי!).

ethanguy

New member
אז זהו שלא...

אני קראתי על השיטה והיא לא סתם עוד אוסף של טכניקות שגנבו מאומנויות שונות. אלה שימוש בתנועה טבעית ופיתוחה , האומנות נראת מאוד מעניינת והיא אומנות רכה ממה שהם טוענים וגם מזכירה לי את ווינג צו'ן בהרבה תחומים, אם לומדים קצת יותר אפשר לגלות שזאת אומנות מיוחדת מאוד בעלת עקרונות ופילוסופיה ודרך עבודה ייחודית לה. הייתי בהחלט מנסה כמה אימונים אם הייתה קיימת בארץ. http://www.russianmartialart.com

ש מים

New member
"תנועה טבעית"...

אם התכוונתי לתגובה/ביקורת שלי (מלמעלה), אז: 1. לא טענתי שטכניקות "נגנבו" משיטות אחרות. אחרתי שהן קיימות בהמון שיטות אחרות. 2. עובדה זו נובעת, מן הסתם, מכך שמדובר ב-"מנועה טבעית". 3. ואם אתה זוכר, אז כתבתי שכל מה שראיתי שם קיים בבודו-טאי-ג'יטסו (נינג'יטסו של בוג'ינקאן/האצומי). בדיוק משום שהרעיו המרכזי בבודו-טאי-ג'יטסו הוא "התנהלות טבעית"... 4. כן היתה לי ביקורת על הסיומות של הטכניקות/התרגילים השונים שראיתי, אבל אני לא בא "לקטול" את השיטה כולה, בשל כמה סיבות: א. לצרכים ספציפיים יתכן והסיומות שהראו הן נכונות (לא יודע, אין הסבר לקטעי הוידאו, אבל ייתכן - למשל - שמטרת ההדמה היתה רק להראות "תנועה", ולא "טכניקה"..?). ב. כל מה שראיתי מהשיטה אלו קבעי הטכניקה הללו. ג. אני דוגל במשפט ה-"בר קיימא": "איש תחת גפנו ותחת תאנתו". שיהיו בריאים, עשירים, שמנמנים וסמוקי לחיים ושיהיו להם הרבה ילדים. אני מה'כפת לי?? אם לא התכוונת אלי, אז תתעלם מתגובתי. חג שמח!

ש מים

New member
הגהות... ../images/Emo10.gif

תסלחו לי, עכשיו חזרתי מטכס גילוי אנדרטה לחבר (עו"ד משה לוין, רוכב אופניים וספורטאי, שנרצח בפיגוע במסעדת "מצה" בחיפה, בפסח לפני שנתיים), אז ייתכן שאני עדיין לא רגוע ומכאן בעיות ההגהה. אז להלן תיקונים: במקום "התכוונתי" צ"ל - "התכוונת". "אחרתי" צ"ל "אמרתי". "מנועה" צ"ל "תנועה""רעיו" צ"ל "רעיון". "ההדמה" צ"ל - "ההדגמה". "קבעי" צ"ל "קטעי". חג שמח.

instr

New member
הנה הכתובות

067-272-019 דימה, 056-498-564 ויקטור. הם מלמדים סגנונות מאותו הזרם שתיארתי. שניהם במרכז הארץ.

nitzano

New member
Dearly my frank,I don't damn a give

I found the link in one of the forums ,and thought it might interest anyone​

למעלה