system error 5 has occurred

syntax

New member
system error 5 has occurred

שלום ! יש לי שני מחשבים מחוברים ע"י נתב אלחוטי. האחד מחובר ישירות לנתב עם כבל ואילו השני מחובר אלחוטית עם כרטיס רשת אלחוטי כמובן. הכל עובד נהדר בגדול....האינטרנט עובד בשני המחשבים והמחשבים מתפקדים כראוי. יש לי בעיה מוזרה אחת שרק מחשב אחד יכול לראות את השני ואילו השני לא יכול לראות את הראשון. אם אני נכנס ל"מיקומי הרשת שלי" בכל אחד מהמחשבים אני רואה את שניהם אולם רק ממחשב אחד אפשר להיכנס למחשב השני ולא להיפך. כאשר אני מריץ את הפקודה net view //computername אני מקבל את השגיאה : "system error has occurred" . לפי חיפוש שעשיתי בGOOGLE הבנתי שזה משהו שקשור להרשאות ( המחשב עצמו גם נותן הודעת שגיאה שמדברת על הרשאות למשאב כאשר מנסים לגשת למחשב המרוחק ). לצערי לא הצלחתי להבין בדיוק איפה בעיית ההרשאות? מה בדיוק אני צריך לבדוק? פתרונות שניסיתי : 1.בשני המחשבים קיים אותו USER בשם X עם הרשאות ADMINISTRATOR. 2. הכוננים הקשיחים משותפים על הרשאות מלאות . 3. מתן כתובת סטטאית בשני המחשבים. 4. ביטול טוטאלי של הפייראול בשני המחשבים. 5. גישה למחשב המרוחק דרך START-RUN-//COMPUTER NAME/IP ADDRESS שום פתרון לא עזר. התובנה האחרונה שהגעתי אליה היתה שזה משהו שקשור להרשאות של ADMINISTRATOR מקומי של התחנות אבל לא הצלחתי להבין בדיוק מה עלי לעשות בכדי לפתור את זה. אולי זה קשור לזה שאין לאחת התחנות USER ראשי של ADMINISTRATOR או משהו כזה... אם אני משווה את ההגדרות בין מחשב למחשב הן זהות לגמרי ואילו אחד מהם מצליח לראות את השני ולא להיפך. אבקש את עזרתכם לפני שאני מפרמט את שני המחשבים.... בתודה מראש לעוזרים נ.ב האם יכול להיות שזה לא עובד בגלל שאחד מהם מחובר אלחוטית ואחד לא? האם זה יכול להיות קשור למשהו בהגדרות הנתב שחוסם את הגישה לאחד המחשבים ? ( כרגע הנתב מוגדר כDHCP SERVER )

syntax

New member
ניסיתי

לצערי לא עונים לי שם אז חשבתי שלא יודעים לכן אני פונה לכאן

antidot

New member
מהן מערכות ההפעלה ?

האם יש FW על המכונות ? 5 זאת שגיאה גנרית שמשמעותה: access denied

syntax

New member
מערכות ההפעלה

הן WINDOWS XP PRO בשני המחשבים. אתה צודק לגבי ה ACCESS DENIED. בסוף השגיאה זה רושם גם ACCESS DENIED אבל מה זה בדיוק אומר??? איך אני בודק את מקור הבעיה? איזה בעיית הרשאות יכולה להיות כבר? זה בסך הכל שני מחשבים פשוטים מחוברים ברשת אלחוטית עם נתב....ללא דומיין וללא שרת...

joyride150

New member
תתחיל בזה

בתור תומך טכני בעיות שיתופים אני מתחיל ככה. מהקל לכבד.... קודם כל,אין בעייה שאחד המחשבים מחובר אלחוטית ואחד לא, ניתן גם לבצע שיתופים שהמחשבים הם אלחוטיים (AD-HOC) 1. PING ממחשב למחשב - תקין ? (דבר הכרחי ומינימלי) בצע בדיקה גם בכיוון ההפוך.... 2. FW פועלים על המחשבים? 3. תבדוק שבכל מחשב אתה יכול לפתוח את השיתופים של עצמו - זאת אומרת> STATRT-RUN - \\IP ADDRESS של המחשב עצמו, פותח את השיתופים, יופי, עבור למחשב הבא בצע אותה בדיקה. 4. תיכנס ל USERS של שני המחשבים ובטל\פתח את חשבון ה- GUEST. זאת אומרת אם הוא לא פעיל - הפעל אותו, והפוך. 5.צור 2 יוזרים ***זהים*** לפי שם וגם סיסמה ,כנס איתם ל WINDOWS ובדוק שוב, אם אתה יכול ממחשב אחד לפתוח את השיתופים שלו דרך SRART-RUN < \\IP ADDRESS 6.הרץ את אשף השיתוף בWINDOWS , וודא ש 2 המחשבים נמצאים באותו WORKGROUP. 7. עדכן בתוצאות בהצלחה.

syntax

New member
קודם כל

תודה רבה על ההתייחסות הרצינית והיעילה... לעניין: 1.יש לי PING בין שני המחשבים מכל מחשב בנפרד וכמובן גם פינג לנתב אצל כל אחד מהם. זה היה אחד הדברים הראשונים שבדקתי ובגלל זה לא הבנתי למה זה לא עובד....איך יתכן שיש לי פינג אבל אני לא מצליח להיכנס למחשב... 2.הפיירווליים הם רגילים כלומר של WINDOWS XP והם פעילים אך גם כשכיביתי את שניהם זה לא ממש עזר...אז החזרתי אותם. 3.כל מחשב יכול לפתוח את השיתופים של עצמו. גם את זה בדקתי כבר... 4.לגבי חשבון GUEST כרגע הוא לא פעיל בשניהם. ניסיתי גם לפתוח אותו בשניהם אך לשווא - האמת לא מבין מה זה קשור בדיוק? חשבון GUEST אמור להיות סגור תמיד לא? 5.ישנם שני USERS זהים בשני המחשבים . כלומר יש USER בשם X במחשב אחד וגם בשני USER בשם X כלומר אותו שם. אין סיסמה. 6.גם את הWIZARD של WINDOWS הרצתי אך לשווא... 7. שני המחשבים בקבוצת WORKGROUP. לא סתם פניתי לפורום....ניסיתי כמעט הכל וזה פשוט נשגב מבינתי כנראה... אחרי כל זה רק מחשב אחד מצליח להיכנס לשני. ( המחשב שמחובר באופן אלחוטי יכול להיכנס למחשב שמחובר קווי כלומר עם כבל אבל לא להיפך ). מההבנה שלי זה משהו שקשור להרשאות ADMINISTRATOR מקומי או משהו כזה כלומר אולי צריך ליצור USER ADMINISTRATOR מקומי בכל תחנה ....לא? ושוב תודה....

myofer

New member
תו להם סיסמא

אני לא בטוח אבל יש משהו בxpsp2 שמונע גישה מהרשת ליוזר ללא סיסמא

joyride150

New member
אוקיי

צריך לפשט את העניין יותר. 2 המחשבים מקבלים אינטרנט נכון? זה אומר שהתקשורת שלהם מול הראוטר תקינה. במחשב 1 אתה מצליח להתחבר לשני , פעולה הפוכה - נכשלת. השגיאה שאתה נתקל בה - זאת בעיית הרשאות. מחשב 1 מצליח להתחבר לשני > יש תקשורת מחשב 2 לא מצליח להתקשר ל 1> אין תקשורת יש לך תקשורת חד כיווונית בין המחשבים במקום דו כיוונית במצב תקין. העובדה היא שממחשב 1 אתה מגיע 2- הפוך לא.... משהו גורם לחסימה כלשהי- הרשאות, FW, הגדות תחנה וכו"

joyride150

New member
ודבר נוסף

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת צור שני משתמשים זהים - אותו USER עם סיסמה זהה.

טופי

New member
היה לי פעם משהו דומה

אולי זה יעזור: 1. ביטול Simple file sharing 2. ביטול אנטי וירוס. קרה לי שהWORM PROITECTION חסם לי את השיתוף קבצים. את זה ראיתי רק אחרי שעתיים של סניפר.

למעלה