synesthesia

MelodicTruth

New member
synesthesia

מישהו יכול להביא לי כמה לינקים בנושא??....קראתי שגם לאדם ג'ונס יש את זה...

MelodicTruth

New member
תשובה

מהרגע שכתבתי את ההודעה עד עכשיו הספקתי למצוא לא מעט מידע על התופעה הזאת. ההגדרה של synesthesia זה תפיסה מעורבבת של חושים, זאת אומרת שכשאתה שומע מוזיקה אתה "תראה" דברים, או כשמישהו נוגע בך אתה מרגיש "טעם" של דברים...התופעה הזאת נדירה מאד(1 למאתיים אלף) והיא שונה מאדם לאדם...תמיד כששמעתי מוזיקה ראיתי קוים וצורות שמקושרים ישירות למבנה של המוזיקה(לא שאני מדמיין ורואה משהו שונה כל פעם מחדש, אני פשוט רואה את זה כאילו זה חלק מהמוזיקה)...תמיד חשבתי שזה רגיל ולא שמתי לב לזה כל כך...במקרה קראתי באחד האתרים היום שגם אדם ג'ונס "רואה" דברים כשהוא שומע מוזיקה והבנתי שזה קצת יותר מורכב ממה שחשבתי....אגב, הסיבות לתופעה עדיין לא ידועות...ולא, אני לא על סמים
....למרות שקראתי ששימוש בLSD יכול לגרום לתופעה הזאת.

למה?

אתה ישר מתגונן כאילו שסמים זה רע... מה רע בסמים?!?!? אגב תודה של היוזמה של כתיבת הפירוש.. וזה בדוק שיש לך את זה? כאילו מה הולכים לרופאים והם אומרים לך מה זה זה?

MelodicTruth

New member
.

אין לי בעיה נגד סמים כל עוד אתה יודע במאה אחוז שאתה לא מזיק לעצמך ולסביבה והם לא משמשים לך ככלי לבריחה מהמציאות שאתה לא מספיק חזק להתמודד נגדה(כמו התאבדות)....וגם אז עדיף שתהיה לך סיבה טובה כמו ניסיון להתפתח מבחינה אומנותית או משהו כזה.... בקשר לתופעה הזאת אני יכול לומר לך שחוויתי את זה מאז שאני זוכר את עצמי(למרות שזה התחזק ככל שהתבגרתי וגם ככל שהשתפרתי בכל מה שקשור למוזיקה...עוד נקודה מעניינת, כשאני שומע את טול החוויה הזאת הרבה יותר חזקה מכל דבר אחר...אולי זה בגלל התגובה הרגשית\אנא ערף שזה גרום...לא משנה...)...אף פעם לא שמתי לב לזה יותר מדי עד שיצא לי לקרוא על זה באינטרנט...

למה?

ניראה לך שהתאבדות זאת דרך בריחה מהמציאות.... היתאבדות היא גם חלק ממעבר לשלב הבא... אתה מרגיש שמיצית את קיומך פה אין לך יותר מה לעשות...יאללה נקסט...

the use

New member
אתם והבריחות שלכם...

לראות ריקי לייק, לחרבן, לאכול עוגת שוקולד, לחרבן, לראות חדשות, לקרוא ספרים, לכתוב בפורום של טול. זה לברוח מהמציאות. כביכול. אין דבר כזה לברוח מהמציאות. תנסו להגדיר מציאות ואז תנסו לברוח ממנה. אי אפשר. המושג הזה של "לברוח מהמציאות" הומצא על ידי כל מני רשויות שנלחמות בסמים. הלכת פעם מכות עם חתיכת קרטון קטנה?

MelodicTruth

New member
התאבדות כי מיצינו את קיומנו?!?!?!

לא זכור שלאונרדו דה וינצ'י אמר לעצמו "ואללה, מיציתי את עצמי, שיישרף העולם אני מתאבד"....אנשים מתאבדים כי אין להם תקווה, כי הם לא מספיק חזקים להתמודד עם המציאות. מה זה מציאות?? אוי, don`t get me started.....תאמין לי שלא כדאי לך להתחיל להתפלסף איתי

...

בינית', כמה אנשים בדיוק אתה מכיר שהתאבדו כי הרגישו שמיצו את עצמם? קשה לי להבין איך בנאדם יכול להגיע למצב כזה. תמיד יש מה ללמוד ולאן להתפתח, מכל אספקט שלא תחשוב עליו, ומי שלא מרגיש ככה מן הסתם אטום כלפי החיים וכלפי העולם. ות'אמת? אם אתה חי חיים כ"כ מונוטוניים, זו כבר לא התאבדות - זו המתת חסד.

j i m m y

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif TZB ../images/Emo140.gif

(אפשר לקרוא לך ככה? זה לא נשמע טוב.. כמו צירוף של טיזי וזיבי)

שמע....

בן אדם חושב על החיים שלו הרבה זמן...ההוא מתפתח מסיק מסקנות מחוויות ומחשבות שעברו עליו במשך כל החיים שלו הוא מגיע למסקנה ששום דבר שהוא עושה פה לא משנה... התחנה הסופית היא שווה לכולם... ואם הוא חיי בסבל אז למה שיחיה יותר?... לא הייתי קורא לזה בריחה מהמציאות...וזה ממש לא מעיד על חולשה באופי של הבן אדם לזה הייתי קורא בעיה תשובה... מה שכן אנשים ילדים בני 16 שמתאבדים...זה חוסר סבלנות...וחוסר מוטיבציה לעשות משהו עם החיים שלך... שמע אני צעיר בנתיים אני חיי בציפיה למשהו אם זה אהבה אושר,עושר מטרות שהצבתי לעצמי...וברגע שאני אגיע למצב או שאני לא הגשמתי את המטרות שלי ויהיה מאוחר מידי...וגיליתי לאחרונה שיש כזה דבר מאוחר מידי... או שאני אגיע למצב שהגשמתי את המטרות הללו ולא יהיה לי יותר למה לצפות שום מטרות חדשות הכל שיגרה אז אני אומר לך את זה בלב שלם שבלי לחשוב פעמים אני אתאבד...אני לא מתכנן לבלות את החיים שלי בתור זומבי... מתי שאתה עושה את אותם דברים במשך פרק זמן ארוך מאוד ואתה לא מגיע לשום מקום אז אתה בעצם לא עושה כלום...שרפת זמן מטורף...לא חבל בזמן הזה כבר היית יכול לקבל את התשובה הגדולה מכול השאלות...

MelodicTruth

New member
אוי

כמה מילים על המציאות, המציאות נמצאת בראש שלך, אתה יוצר אותה ואתה מחליט לכלוא את עצמך בתוכה....אם אתה לא מספיק חזק אתה חי באשליה שמישהו כפה את המציאות עליך, בכל מקרה, זאת טעות חמורה! אם רק תנסה ללכת עד הקצה, לדחוף אותו כמה שיותר ולא לנוח על זרי הדפנה תגלה שאין מצב בו ממצים את החיים כי תמיד יש לאן ללכת....אם קבלת פרס נובל זה לא אומר שאתה יכול לשחק שש בש עד יומך האחרון...גם אם גילית שהעברת חמישים שנים של ריקנות זה לא אומר שאתה לא יכול לשנות את הכל...אחרי הכל, אתה יוצר את המציאות....אני אוסיף קטע שלקוח מהשקפת עולם חסידית אבל עדיין אין סיבה שלא ליישם את זה, לפי אותה השקפת עולם כל עוד אתה חי יש לך תקווה ויש לך מה לעשות, אם אלוהים היה מתייאש ממך וחושב שאתה חסר תועלת הוא היה הורג אותך מיד...אם אלוהים לא התייאש ממך למה שאתה תתייאש מעצמך??? נ.ב. אמרת שהצבת לעצמך מטרות בחיים ואחרי שתשיג אותם אז..... אם כל המשמעות שלך בחיים זה להשיג את המטרות האלה, זה אומר שמההתחלה הכתבת לעצמך חיים חסרי תוכן שכביכול מצדיקים התאבדות.....

שניה..

אז אתה אומר שכל מי שקבע לעצמו מטרות בחיים חי חיים ריקנים!? זה דפוק בן אדם שמציב לעצמו מטרות זה בן אדם שרואה קדימה... ולהפך אם אתה לא מציב לעצמך מטרות אז החיים שלך ריקנים...כי מה/למה אתה עושה את מה שאתה בעצם!??! ושינית את מה שאמרתי...אני אמרתי שאם אחרי שהגשמת את המטרות שרצית... ואין לך מטרות חדשות להגשים...אז איזה מן חיים אלה...חיים סתמיים... אתה סתם תופס עוד מקום על כדור הארץ... לא אמרתי שאם הגשמתי את המטרות שלי אז אין לי מה לעשות פה יותר...זה לא תמיד ככה כאילו אם הגשמת ובזמן שהגשמת או בפרק זמן הזה שלקח לך להגשים את המטרות אז נוספו לך עוד מטרות אז ברור שיש לך מה לחיות מה לעשות... אני מדבר איתך על רמה שהטעם לחיות נאבד בגלל חוסר מעש..חוסר תועלת... רמה שבד"כ אנשים זקנים חושבים ככה..

MelodicTruth

New member
לא

אמרתי שמי שחי אך ורק למען אותן מטרות חי חיים ריקנים....בקשר לשאר הדברים שאמרת, הייתי מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי קודם(אני מקווה שאני לא ממחזר את עצמי יותר מדי
)

אף אחד לא חי

רק בישביל מטרה אחת ומטרה אחת בלבד... וגם אם כן אז זה יפה שהוןא דובק בה..אני לא ניראה לי שהייתי יכול לעשות את זה...בגלל זה אני מעריך בן אדם כזה...וגם אני לא יודע אם זה כל כך ריקני..כי ריק זה יחסי...ביחס לבן אדם שמרחיב את אופקיו עד הקצה שהוא יכול ומספיק להסתובב עם חברים אז אפשר להגיד אולי שהחיים שלו ריקנים...מצד שני אם אתה משווה אותו לבן אדם בטלן שלא עושה כל היום וחיי רק עם הטלביזיה והמחשב אז החיים שלו כבר לא ניראים כל כך ריקנים...

MelodicTruth

New member
חבל על הזמן

לא נראה לי שהבנת אותי(או שאני לא הבנתי אותך?)....אנחנו סתם תוקעים את הראש בקיר...

למעלה