Symantec: האיום הגדול של השנה - Cryptolocker

Piav

New member
חוץ מצבעוניות הוא נושא payload כואב

נראה לי שממשק התקשורת עם המשתמש זניח במקרה הזה. זה לא רק איום בפגיעה, אלא פגיעה ממשית.

payload כואב מאוד.

גם מבחינת החומר וגם מבחינה כספית אם אין לך גיבוי.
איום חכם שבוצע בצורה טובה.

Y. Welis

New member
אגב המיילים מ'פדאקס' שוב מגיעים, עם אטצ'מנטס

נוסח:

Dear customer.

The parcel was sent to your home address.
And it will arrive within 7 business day. You can see details in file attached below.

Your tracking number is 1044-38236-3531

Thank you.
) FedEx 1995-2013

והקובץ המצורף (אחד משניים) -
https://www.virustotal.com/he/file/...76470c860349d6a1342c63aa/analysis/1387375950/

עוד מבחן לאנטי וירוסים, וכן גם להוטמייל/אאוטלוק, שלא מסנן אותם.

Piav

New member
אל תסמוך על VT באמידת אנטיוירוסים

גם מפני שזה חסר שחר מן היסוד, אבל הפעם בגלל שVT גם טועה.

כאן ניתן לראות למשל שBitDefender מזהה את הקובץ (וגם Emsisoft), למרות שבפועל הוא אינו מתויג כלל בין המזהים. אלו תקלות פנימיות חמורות בVT, ספק הגדרתיות (מדובר בחתימה לכל דבר ולא בזיהוי התנהגותי), שמעוותות את התוצאות.

איך אני יודע שBitDefender מזהה? פשוט ע"פ נגזרותיו, F-secure ו-G-data שחולקות את החתימה Trojan.GenericKD.1461309, שהיא גם שיטת המספור והתיוג של BitDefender (שאגב מבלבלת כל כך, אבל זה לפעם אחרת).

Y. Welis

New member
היום אצל קליינט, דווקא נעזרתי ב-VT

מצא וירוס שלא אותר ע"י ESET 4 עדכנית -

https://www.virustotal.com/he/file/...c33634e227476dc9fda1eb23/analysis/1387397000/

כמו שניתן לראות, AVAST מזהה אותו. על כן הורדתי והרצתי. מצאה וניקתה (גם אם אחרי דקות ארוכות - סורקת באיטיות לעומת ESET). בלעדי VT הייתי מתקשה לאתר את המקור (לא אותר ע"י האנטי רוגלות השונות).

Piav

New member
להיעזר אפילו רצוי, אבל יש להם מגבלות רציניות

יש שוני בין הזיהויים בפועל לבין הזיהויים כמו שהם מוצגים שם, ולא רק בשל רמות היוריסטיקה או ניטור התנהגותי, אלא ברמת הבסיס. לא יודע אם הם מודעים לתקלות האלה.

Y. Welis

New member
לדעתי התקווה שיש כאן עושה את ההבדל

אילו לא היתה תקווה והוירוס היה משמיד את החומר, לא היה כזה רעש... זה היה משול לתקלה טכנית כמו קריסת דיסק.

אבל בגלל שיש כאן אלמנט של סחיטה, זה מטריד. לכן עדיף לראות בזה מחיקה נטו, בלי אופציה לשיחזור, ולהתייחס בהתאם.

Piav

New member

הם הצליחו ליצור הד תקשורתי ולגרום לאנשים לדבר על מקרי הצלחה (בהם תשלום גרר פענוח) ולזנוח מקרי כישלון, רבים ככל שיהיו. מסכים בהחלט, מישהו הכין את שיעורי הבית בכל הנוגע להנדסה חברתית.

למעלה