SWANS - אמנות הרעש

tzvika321

New member
SWANS - אמנות הרעש

להקת איזור האסון הייתה להקת הרוק הרועשת ביותר בגלקסיה, מה שחייב את חברי הלהקה לנגן מרחוק. גם הקהל צפה בהופעה ממרחק בטוח, משהו כמו עשרות קילומטרים מתחת לציוד ההגברה שמוקם בחלל. המרחק הבטוח שלי ממייקל ג'ירה וחביריו היה בסביבות ה-20 מטרים, ורדינג 3 נהפך אתמול לאיזור אסון. אנשים אטמו אוזנים, היו שנמרחו על הרצפה, אבל שום דבר לא עזר. גם לא מנוסה לשירותים. הSWANS באו לעבוד, והעבודה שלהם היא להעניק חוויה קיצונית, לעיתים אפילו מייסרת וכואבת פיסית, ושיאה בהתמכרות - בהפוגות הקצרות, ברגעים בהם הם החלו לבנות ולהכין את מסך הרעש הבא אתה כבר רועד בציפיה המייסרת לבואו. ואל דאגה, הוא יבוא. הוא ירעיד את הרצפה, את הקירות, את הגוף, את הראש, יהפוך את הקיבה, ירסק כל טיפת מחשבה שמנסה להתחמק פנימה, ויותיר אותך בסופו של לילה מזועזע, מנסה להבין איזו חוויה עברת.
את החוויה הזו קשה לתרגם למילים, מדובר במוזיקה שאמאנית, שבטית, פרימיטיבית, מוזיקה שמכניסה אותך לטראנס, ולרגע לא מנסה לפנות לשכל. השירה חסרת משמעות, בשיאה מייבבת. ג'ירה, לעיתים הוא מכשף שרוקח את שיקויו בקדירה עצומה, והקדירה היא רחבת הרידינג שזעה מתחת לידיו. לעיתים הוא השאמאן שמזמן את כוחות הטבע ואת הרוחות ולרגעים הופך את מבנה הרידינג לגוף חי מלא ברוחות נעות באקסטזה.
הסט ליסט היה חסר משמעות, ההנגאובר היה מובטח. השאלה היחידה הייתה האם נשרוד. האם נגיע לקו הסיום בחתיכה אחת? האם אזכה לכתוב על חוויותי בפורום? לבושתי אודה שאת הקטע האחרון כבר שמעתי מירכתי האולם, מה שמחד הקל במקצת על אוזניי המצלצלות, ומאידך איפשר זוית ראיה יותר רחבה. טוב שהיה, בספק אם אשרוד הופעה כזו שוב, אבל התמכרות זו התמכרות

העדות היחידה שמצאתי עד כה ביוטיוב -
https://www.youtube.com/watch?v=bvQ9uF5XN4I

oren29at

New member
שרדת כדי לספר, אני רואה

הקליפ שהבאת נשמע טוב, בדרכו. גם בריכוז לא מקסימלי נדמה לי שהבנתי על מה כל המהומה (תרתי משמע).
&nbsp
אני מקווה שהנחת קומפרסים קרים על האזניים ביומיים האחרונים. אחרי שתחלים תוכל, אם תרצה, לשמוע את האלבום החדש של ניל יאנג (ספוילר: הוא דרעק), או לרכוש אלבום הופעה שברוס ספרינגסטין שחרר מאפריל 1988- סיבוב ההופעות של Tunnel of Love. סה"כ 32 שירים, כולל 2 הדרנים. עד שתסיים לשמוע את ההופעה הזאת, ה Swans יחזרו לארץ, ותוכל שוב לחטוף חררה, להרגע, להאזין להופעה של ספרינגסטין, וחוזר חלילה.
&nbsp
http://live.brucespringsteen.net/li...-Los-Angeles-Sports-Arena-Los-Angeles-CA.html
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

RIDE TO LIVE

New member
ואני לא מפסיק לאכול את הלב על כך שפספסתי את הדבר הזה בבארבי

לפני כמה ימים - Bardo Pond

oren29at

New member
ואוו

tzvika321

New member
יש גם דיווחים חיוביים על ההופעה של האיגלז אוף דת'

אם כי ישנן גם עדויות על קללות כלפי הצורר ווטרס, אשר מתברר פנה גם איליהם בבקשה לבטל את ההופעה. בתגובה הם ענו לו FU
הקטע ששמת באמת משהו, והוא מתחבר לי לז'אנר הפוסט-רוק שבזמן האחרון אני מנסה להתחבר איליו. כשיהיה לי זמן אולי אנסה לכתוב על זה ביותר אריכות.

RIDE TO LIVE

New member
אני שמח שאהבתם עכשיו תשמעו את המקור-Funkadelic1971

Bardo Pond לקחו את הקטע המדהים הזה מ1971 לכיוון שלהם.
שני הקטעים מקסימים - Maggot Brain

DRORIKO8

New member
לא בדיוק הקטע הכי מקורי בעולם

אמיר שור עשה את המוזיקה הזאת כבר לפני 15 שנה,רק שהוא תימצת את זה ל-4 דקות, וגם עם מילים

RIDE TO LIVE

New member
הקטע המקורי כמו שכתבתי הוא לפני 44 שנים.לא עברת על השרשור

קצת יותר ותיק מאמיר שור ....
המקורי הוא של Funkadelic1971
Bardo Pond לקחו את הקטע המדהים הזה מ1971 לכיוון שלהם.
שני הקטעים מקסימים - Maggot Brain

DRORIKO8

New member
כן הבנתי שזה קאבר

ולא דיברתי על הלחן אלא על הסיגנון

RIDE TO LIVE

New member
הזאנר - Space Rock, Psychedelic Rock והוא קיים מסוף שנות ה60

Gong, Pink Floyd עשו את זה כבר לפני 40 שנה ....
בבקשה שני קטעים מהזאנר אחד מ1967 ואחד מ1989

למעלה