suzuki jiminy בשטח....

Dr350Blue

New member
suzuki jiminy בשטח....

בוקר טוב לכולם... יש לי שאלה, האם משהוא התנסה פעם עם הרכב המצויין בכותרת בשטח? או זה רעיון הזוי ובעל סיכון גבוהה מידי...(מבחינה מכנית לרכב) אם משהוא משתמש בו לטיול שטח אשמח מאוד לקבל קצת דעות על הביצועים... תודה.

YOSSI331

New member
תגובה-----------------------------)

הגימיני רכב שבילים ושטחים לא קשים רכב נחמד בעל יכולות מכובדות וממוצעות אל תצפה לעבור בולדרים ושטחים קשים טיפולים יחסית זולים והחזקה יחסית זולה לא אוכל הרבה דלק מפעת נפח מנוע קטן

JIMNY ג'ימני בהחלט גם לשטחים קשים

הוא בין הרכבים החדשים הבודדים שנותרו בתצורה הקלאסית של שלדת סולם עם 2 סרנים חיים והילוך כוח. למרות שהוא קטן פיזית הוא בעל מכלולים חסונים ואמין מאוד. מרווח גחון לא גדול זו הבעיה היחידה, אבל המכלולים חבויים די טוב בין קורות השלדה. בהשקעה קטנה יחסית אתה יכול להעלות עוד יותר את ביצועי השטח שלו: החלפת צמיגים ל-AT ומיגון טרנספר זה כמעט הכרחי, הוספת נעילה אחורית אוטומטית פלוס הגבהה באמצעות קפיצים ובולמים נתון לשיקולך... ואז משאיר הרבה רכבים שגדולים ממנו מאחוריו...

Dr350Blue

New member
נשמע כמו השקעה רצינית...

באמת חשבתי להחליף צמיגים אבל לא צריך לשנות את הפרטים ברישיון הרכב? ואיזה סוג צמיגים הייתם ממליצים...זולים וטובים (אם יש כזה דבר)... תודה.

לא התכוונתי בהכרח לשינוי מידת צמיג

אלא החלפת צמיגים לקרביים יותר במקום המקוריים. ישנם מספר צמיגים טובים של חברות שונות, אני לא יודע אם כולם קיימים במידה 205 המקורית, 215 בטוח יש, אך יש לשנות ברשיון (לא פשוט אלא אם ישנה קומבינה עם אחד מהמכוני רישוי...) - כמו-כן עלול להיות בעייתי במקרה של תאונה למרות שמאושר ברשיון, בקיצור לא מומלץ. צמיגים מומלצים: Maxxis Hankook Lassa Toyo Cooper כולם באיזור ה- 1800-2200 ש"ח לרביעיה.

EREZ82

New member
שאלה של טירון

מה זה AT ? מה ההבדל בין הנעילות ואיך אני מרגיש את זה ?(מה בדיוק הנעילה עושה ?) ואיך הכי כדאי להגביה ?

כמה תשובות:

ישנם בגדול 3 סוגי צמיגים: HT-צמיגים עם נטיית כביש מובהקת AT-צמיגים עם נטייה 50 אחוז כביש ו-50 שטח (פשרה מסויימת) All Terrain MT-צמיגי שטח מלא. נקראים גם צמיגי בוץ Mud Terrain לגבי נעילות: התכוונתי לנעילה אחורית אוטומטית מסוג Lock-right או Detroit-locker שנפוץ בסמוראי וג'ימני. באיזור ה-$ 200 אם מביאים מארה"ב+ כמה מאות ש"ח התקנה במוסך. אוטומטי מבחינה זו שכאשר ישנו איבוד אחיזה באחד הגלגלים הנעילה נכנסת לפעולה באופן אוטומטי. לעומת הנעילה הנשלטת כדוגמת ARB שזה כבר סיפור אחר מכל הבחינות, מורכבות מכנית ומחיר גבוה. הגבהות: ספייסרים מעל קפיצים מקוריים: הכי זול אך לא מומלץ כ"כ כי מהלך מתלה לא משתנה, בנוסף עלול לגרום נזק מכני לסרן. סט קפיצים בולמים תחליפי: מומלץ Tough-Dog או Oldman OME משפר מהלך מתלה, וגם רכב נוח יותר בכביש ובשטח.

tomig

New member
ג'ימני בשטח...

תראה אני הייתי מזלזל קבוע באוטו הזה עד שנסעתי אליו והופתעתי לטובה זה רכב מצויין עם עבירות מעולה עם נהג מתאים הוא משאיר הרבה רכבים מאחור !!

kobiz99

New member
בהשקעה של כ- 5500 ש"ח אפשר

להחליף קפיצים ובולמי זעזועים הדבר מגדיל מרווח גחון ב-4-5 ס"מ. אם אינך נכנס לטירוף סיורים של סיירת מטכ"ל וותר על זה ותהנה ממנו איך שהוא. קובי

מוקי999

New member
לדעתי יש לך טעות

מרווח הגחון לא משתנה במילימטר דווקא החלפת צמיגים עשוייה לשפר את מרווח הגחון

למעלה