Suspicion + Icon (פרקי השבת שעברה)

subatoi

New member
Suspicion + Icon (פרקי השבת שעברה)

כן, באיחור, נו מה לעשות ,ככה זה כשאתה בגלות לפעמים. עוד לא החלטתי אם לתת לזה לקרות גם בשבועיים הבאים, או פשוט לראות את הפרקים בשחור-לבן (סיפור ארוך, אל תשאלו...). אז ככה. להלן הרשמים שלי, מלבד הערות ותגובות קטנות שכתבתי בשרשורים הרלונטיים (בינתיים בעמוד 2). יש שם דברים מענינים, אגב, כולל תחילת תיאוריה חדשה שישו היה גואולד בעצם. לכו תראו
גם לשני הפרקים של השבוע היה מכנה משותף, כמו שקורה הרבה. בשניהם השם של הפרק בעברית היה בן שלוש אותיות (מה לעשות, זה הקשר הכי טוב שמצאתי
) - "צלם" ו"חשד". Icon דברים מגניבים: שם של פרק כמו הפסטיבל שלנו
, שער שנמצא במוזיאון ומוצג יפה, הגשוש שיוצא מהשער מול התיירים (איפה היפנים עם המצלמות, איפה?), הצוות שלנו שיוצא באמצע המוזיאון, המשימה הראשונה האמיתית של סם כמנהיגה, פרק מבולבל כזה בסדר הפוך (לי דווקא לא היתה שום בעיה עם זה. קצת מבלבל בהתחלה, אבל ברגע שתופסים מה קורה שם, זה היה בסדר) ומגניב, קצת וולטר (מעט מדי
), ג'ק ברגע של יאוש ולחץ ("תמצאו!"). ציטוט (גאוני) של ג'ק (לדניאל) : We’re always sticking our collective noses where they don’t belong, it’s all we do. (אפשר להוסיף את לרשימה של ציטוטי השורה אחת) אז כן, שוב פרק מבולבל, שוב דניאל פצוע (ולא רק זה, אלא גם מנותק 3 חודשים מכולם, כמו שצ'לנאק הזכירה שם, זה כמו מאה ימים (זה גם יוצא ככה מבחינת פרק הזמן) ), שוב דניאל מסתבך בגלל המצפון הזה שלו, כדי לנסות לעזור לכוכב הזה. פרק שהזכיר פרקים אחרים, אבל הוא עדיין היה שונה ונחמד מאוד, לדעתי. ולו רק בגלל, כמו שקינספיריט כבר ציינה בסיכום שלה, כדי לראות מה קורה כשהדברים משתבשים. אנחנו רגילים שהכל מתנהל על הצד הטוב ביותר, הצוות נכנס דרך השער, פוגש אנשים חייכניים, עוזר להם, מקבל מהם כמה צ'ופרים קטנים וממשיך לכוכב הבא בפרק הבא. אבל הנה מה קורה כשהכל מתחרפן. היו כבר פרקים שבהם לא הכל היה טוב, אבל הפעם זה היה ממש מוקצן. הכל משתגע לאט לאט, חיכוכים בין המעצמות עד שפורצת מלחמה ענקית. אנחנו רואים שהכל משתבש כבר בהתחלה. במקום לצאת בחלקת דשא נחמדה עם עצים וציפורים, הם יוצאים באמצע המוזיאון, לעיני הציבור, מה שמנע את האפשרות לטייח ולהכחיש הכל, מה שגרם בסופו של דבר למלחמה הזו. רואים שלכל דבר יש השלכות. אמנם הצוות המגניב שלנו (כמו בכל סדרה אמריקאית) יכול לעשות מה שהוא רוצה, להגיע לכל מקום ולהחליט מה שהוא רוצה, אבל לפעמים יש גבול. לפעמים הם לא יכולים לעשות מה שהם רוצים ולפעמים הם חייבים לשאת בתוצאות. ג'ק ייצג הפעם את הזווית של איש הצבא שלא אכפת לו מה הוא משאיר אחריו, דניאל ייצג את האחריות, את האמירה שם הרסנו משהו צריך לנסות לעזור. שוב, זו לא הפעם הראשונה שראינו פרק כזה, אבל הפעם זה היה יותר גדול, יותר בלגאן, יותר נזק, יותר אחריות. מצד שני, ראינו איך זה כשמגיעים אליך חייזרים לכוכב שלך. זה כמו הפרק (הגאוני) First Contact של TNG (הפרק, לא הסרט!), שמראה את כל מה שהיה קורה פה, בכדה"א, לו היו נוחתים חייזרים. אז בפרק הזה של ס"ג ראינו את זה ברמה יותר נמוכה (בעצם רק שמענו על זה, שהיתה היסטריה ואנשים התקשו להרגע), אבל זה גם היה משהו חריג וחדשני בס"ג (אני חושב). שאלות: 1. מאיפה לשער במוזיאון היתה אנרגיה כדי לפעול (או ששער לא צריך מקור אנרגיה כדי לקבל חור תולעת? וכל זה בהנחה שהיה חייגן שלא ראינו, אחרת הצוות היה תקוע שם)? 2. למה לוקח לצוות שלנו זמן עד שהם מספרים לפסיכי ההוא שה"אלים" שלו הם בכלל לא מציאה? הם לא אומרים לו את זה כשהם על פני הכוכב, וגם כשהוא מגיע לכדה"א הם לא אומרים לו מיד. זה היה יכול לחסוך המון דם יזע ודמעות... Suspicion דברים מגניבים: רודני המצחיק, רודני המשותק (והמצחיק אפילו מצב כזה), רודני בקטעים כמו This is fun for me אחרי שהם בורחים (ומתרסקים על הרצפה) מהריית' המתפוצץ, גג נפתח (סופסוף אפשר לראות מה יש מעבר לים!), ראינו את זלינקה (למרות שלא הוזכר שמו בכלל) עם הדגל הצ'כי שלו (שלא הופיע בפרק ההוא), ראינו (לרבע שניה) דגל של דרום אפריקה, ועוד לפחות מזה דגל של יפן, יש לצוות חיית מחמד חדשה בכלוב חדש ומגניב. שמתם לב שרודני לא אכל הפרק הזה (ושבר בכך את המסורת שהוא דחף משהו לפה בכל פרק)? שמתם לב שהשם של בייטס הוזכר רק אחרי הרבה זמן שהוא היה על המסך? נורא מוזר. הוא היה גם בפרקים שעברו? פרק מגניב כזה, גם כי סופסוף היה שם עוד ריית' אחד שלא ראינו מאז הפיילוט (לא היה לו שיער אדום). איפשר לצוות להפרד מהאתוסיים שהסתובבו להם בין הרגליים בתחנה, אפשר ליצור "נציגות" על היבשה להמשך עלילות שם (אני מקווה) וזהו. כמובן שבסופו של הפרק (כמיטב מסורת הטלויזיה האמריקאית) טיילה מצילה את כל החברים שלה כי היא זו שמבחינה בריית' ההוא שמתקרב ומעכבת אותו (וכמעט מתה, כתוצאה). שאלות: 1. מאיפה טיילה יודעת מה קורה עם השבט הזה בכוכב הזה? שהם ביישנים וכאלה? העם שלה יודע להשתמש בסטארגייט? הם עברו בין כוכבים בעבר? 2. למה בייטס (אני חושב שזה הוא) מציע להפסיק את השימוש בשער? מה הוא רוצה שהם יעשו כל היום? ישחו ליבשה ברפסודות? מה הוא תכנן בדיוק שהם יעשו בהמשך החיים שלהם? 3. למה וויר, עם כל הכבוד לבייטס שעושה את העובדה שלו ב"ראיון" עם הולינג, לא העיפה לו סטירה, או לפחות העיפה אותו מהחדר? ראו עליה שהיא לא היתה מרוצה (בלשון המעטה) מהשאלות/הערות שלו, ראו שהיא לא מרוצה מהן כמה פעמים, אבל מלבד מבטי זעם היא לא אמרה לו כלום. והשאלות שלו הרי לא היו לגיטימיות, בטח לא להולינג שהוא "משלנו", וגם היא הרגישה את זה, אחרת היא לא היתה מביטה בו ככה. 4. למה דווקא רודני היה צריך לבוא עם שפרד למשימת תפיסת הריית'? אמנם הוא חלק מהצוות וכאלה, אז זה מתבקש לגמרי. אבל הם עשו מזה כזה עניין שהוא בא איתם (שפרד אומר לו: "אתה הולך לעשות את זה"), שזו כאילו משימה ראשונה שלו. 5. עוד לא היתה הפרדה/אבחנה ברורה (כמו שמישהו כבר ציין בפורום פעם) בין הריית'ס עצמם (המקבילים של הגואולד) לבין החיילים שלהם, אלה עם המסיכה הזו על הפנים (הג'אפה שלהם). מוזר שלא הזכירו את זה עדיין. נורא מתבקש. 6. והשאלה הכי ברורה- אחרי שבפיילוט כולם אומרים להם שהם לא רוצים שיהיה להם עסק עם הריית'ס, למה לעזאזל הם חוטפים אחד? הרי הסיכוי שילמדו ממנו משהו חדש הוא קטן, והסיכוי שיחטפו מכות בגלל שהם חטפו אותו הוא די גדול. אז למה להתגרות בגורל? לסיום – אני כבר אמרתי שאני אוהב את המבטא של בקט?
זהו (אני חושב).

Echelon

New member
תשובות

1. עד כמה שאני יודע, כן. 2. רפסודות זה לא רעיון רע. לא יודע מה הוא תכנן, בעיקר ביטחון בהתלחה. 3. כי זה היה לוקח יותר מדי זמן, וגם תחשוב שהייתה רואה את וויר הדיפלומטית הדגולה מורידה כאפה לאיש צבא.. לא משהו הא?. 4. אולי הוא היה מומחה לחומרי נפץ או משהו. ת'אמת לא יודע אבל העובדה היא שהוא היה שם.. 6. מה יכול להזיק באסיר ריית'? כאילו, במקרה הכי גרוע הוא ימות וזהו. אין מה להפסיד. (כל זאת נאמר לפי הקשר לפרק הזה בלבד וללא ספוילרים) 5. למען הביאוס (וקצת ספוילר, אם אתה לא רוצה אל תקרא) - אין הפרדה ברורה בכלל בעונה הראשונה.

subatoi

New member
שאלות ותשובות בקשר לתשובות

אל"ף, התעלמת מהשאלות שלי על ס"ג
בי"ת: 1. ראינו את זה? 2. 25 דקות במדלג ליבשה הכי קרובה, ברפסודה זה כמה? 25 יום?
3. אבל היה יכול להיות נורא מצחיק
חוצמזה, ברצינות, היא הייתה יכולה פשוט לומר לו "בייטס" עם מבט מאיים והוא היה מבין את הרמז. 4. אין לי בעיה שהוא שם. יש לי תהיה למה עשו מזה כזה סיפור מזה שהוא צריך לבוא (הוא מפחד, שפרד "מכריח" אותו), כאילו שהוא לא חלק מהצוות וכאילו שזו המשימה הראשונה שלו. 6. במקרה הכי גרוע החברים שלו יבואו אחריו ויפוצצו מכות את החבר'ה שלנו. זו הבעיה... זה סתם סיכון שהם לקחו (חתיכת סיכון).

Echelon

New member
משוב לתשובות של התשובות של....

1) לא נראה לי, אבל עד כמה שאני זוכר טיילה יודעת מה זה סטארגייט ועברה בכמה עולמות. ההוכחה לכך היא חלק מהעובדה שהיא מכירה את האנשים ההם, והיא מכירה גם עוד כמה עולמות (בהמשך..) 3) קיי, אבל לא בוכים על ג'לי שנשפך. 6) אכן סיכון, אבל הם במלחמה.

Bajoran Priest

New member
Icon

האמת שראיתי את הפרק בזמן שידורו, אבל לא יצא לי להגיב בפורום. עברתי על השרשור שלכם על הנושא, ושמתי לב שלא התייחסתם לנושא שלדעתי היה העיקרי בפרק(לפחות מבחינתי): הנושא הפוליטי. לדעתי הפרק הזה התעסק בצורה טובה מאוד עם שתי נקודות: ה"רציונליות" של מאזן אימה גרעיני בין שתי מעצמות יריבות, ומולו ה"אי-רציונליות" של תנועות דתיות קיצוניות. מצד אחד, יש את שתי המעצמות היריבות. מערכת דו-קוטבית קלאסית בסגנון המלחמה הקרה, עם מאזן אימה גרעיני. הנקודה הזאת בולטת אפילו יותר כיוון שלא אומרים לנו מה סיבת הסכסוך ביניהם. עצם העוצמה של כל אחת מהן, והעובדה שמדובר שתי מעצמות ריבוניות במערכת אנרכית ללא בורר עליון מספיקה, ככל הנראה, להציב אותן אחת מול השנייה. זאת, בדומה לטענה של חלק מחוקרי היחסים הבינלאומיים, מדע המדינה וההיסטוריה בקשר למלחמה הקרה בין ארצות הברית לברית המועצות. הפרק עוסק בקשר לזה בעיקר בכל מה שקשור לשבריריות של המאזן הגרעיני ביניהן. כל עוד לשתיהן יש היכולת להשמיד זו את זו, הן לא יצאו למלחמה. גם הן להן שום אינטרס לעשות זאת. ברם, מרגע שהביטחון של האחת ברציונליות של השנייה מתערער, כלומר, ברגע שהמורדים משתלטים על הנשק על אחת מהן, השנייה מחוייבת לתקוף. התוצאה- השמדה של כל הערים הגדולות ומרבית האוכלוסייה. כל כך הרבה מוות, כל כך הרבה הרס, רק בגלל שיקולים טקטיים. מנגד, יש לנו את המורדים- פנאטים דתיים אידיאולוגיים. יש לשם לב שהם לא בהכרח "רעים" במובן הפשוט של המילה. הם פשוט מאמינים באמת ובתמים שהגואולד הם *אלים* ושהם *טובים*. מבחינתם, הם עושים את הדבר הנכון. וכדי לעשות זאת, במקרה הזה, הם לא בוחלים אפילו בשימוש בנשק להשמדה המונית. לטעמי, הפרק הזה מטפל בשתיים מהבעיות הפוליטיות הבינלאומיות הגדולות ביותר של העשורים האחרונים: מצד אחד המלחמ הקרה וסיומה(השליו..) ומצד שני עלייתו של האיסלאם הפונדמנטליסטי דוגמת אל-קעידא, והסכנה שיתחמש בנשק להשמדה המונית(איראן, למשל).

subatoi

New member
וואו, אתה ממש זוכר את מה שאתה

לומד ביום-יום, מה? כל הכבוד. באמת נקודות מענינות שלא חשבתי עליהן.

Echelon

New member
../images/Emo45.gif תגובה מעניינת.

באמת לא הכי חשבתי על הדברים האלה. (בכל זאת, לחפש את סיילר דורש ריכוז)

AtlantiX

New member
עוד תשובות ל Suspicion

אני מקווה שאני לא חוזרת על תשובות ולא מפספסת אחרות (קשה לעקוב אחרי השרשור הזה
). קודם כל, חיית מחמד חדשה ?
גדול ! 1. בפרק השני כששפרד מגיע עם הפליטים לאטלנטיס וויר רוצה לחייג החוצה, שפרד שואל את ג'ינטו אם הוא יודע כתובות, וג'ינטו עונה שהרבה. 2. לא נראה לי שבייטס אוהב זרים (ואל תשאל אותי למה בכלל הוא הצטרף). נראה לי הוא היה שמח לסגור את השער וזהו. ומבחינת האתוסים - שיקפצו לים, העיקר שלא ישחו לכיוון של אטלנטיס. 3. כזאת ויר. דיפלומטית, עדינה, מפייסת. לא מחטיפה סטירה. חוץ מזה, נראה לי שהיא היתה בשוק מהעוינות של בייטס. 4. מק'קיי פחדן. מצד אחד מדגישים איך הוא מתמודד עם המשימות בחוץ (חלק מההתפתחות של הדמות) ומצד שני הקטעים טובים
5. אתה רוצה שיתנו לך את כל התמונה כבר על ההתחלה? אם אתה מתעקש, אז לא נראה שסתם הספינות הגדולות נקראות כוורות (HIVE). הם מעין חברה עם מעמדות ברורים (שמתבטאים בפרצופים המכוערים שלהם). הגינגית מטפלת בישנים, ההיפים נותנים הוראות ואלה עם הפרצוף שריון עושים את החלק של היריות. 6. ממילא הרפאים בדרך לאטלנטיס, וזה לא בשביל לשתות תה על המרפסת. 7. כן, כבר ציינת.

Echelon

New member
מי שלא ראה את הפרקים הבאים שלא יכנס

אני חוזר ומזהיר, בכדי למנוע ממכם ספוילרים מיותרים ושאר ירקות, אל תכנסו, אל תקראו את ההודעה, אני מדבר כאן על ספוילרים חופשי לפרקים הבאים.
.. קודם כל, אני לא יודע איזה פרקים AtlantiX ראתה, כך שאני לא יודע אם תשובה 6 שלה היא בידיעה של מה שהולך לקרות, אבל יש שם ספוילר די גדול לפרק 16 והלאה. כדאי לציין את זה או פשוט לתת לזה לשקוע ולגרום לאחרים להניח שזה מה שקורה "באופן כללי"?

AtlantiX

New member
איזה פרקים שודרו כבר בערוץ 1? ../images/Emo6.gif

אם תבדוק שוב מה הג'ינג'ית וחיית המחמד הלבקנית אמרו כל אחד בתורו לשפרד, אז תבין מאיפה 6 הגיע. צפייה נעימה

AtlantiX

New member
נכון. 7 הומצא עבור השאלה הרטורית.

הזכרת את המבטא של בקט איזו פעם... פעמיים... שלוש... טוב, אין לי מושג כמה פעמים. אבל אתה מוזמן להמשיך ולציין זאת
.

subatoi

New member
אז זהו,

שהתלבטתי אם לכתוב בור מחאה חריפה שאתמול לא ראינו את בקט, ואז החלטתי שמגיעה לו חופשה קצת מאיתנו

kinspirit

New member
תשובות

SG1 ~~~~ 1. שאלה טובה האמת, הרי ראינו שהשער צריך כוח על מנת לחייג בו (בפרק 1969 לדוגמה שהם חייגו אחרי שחיברו מכוניות). עד כמה שזכור לי, החייגן הוא זה שנותן לו את הכוח (אחרת כיצד הם מצליחים לחייג בשערים שנמצאים באמצע שום מקום על כוכבים אחרים?). והרי לא ראינו חייגן בפרק הזה (למרות שזה מעלה באמת את השאלה כיצד הם חייגו החוצה, אולי כן היה חייגן פשוט לא ראינו אותו, אולי הוא היה בצד או במקום אחר והביאו אותו לשם אחרי שהצוות הגיע והסביר שהם צריכים את זה). מצד שני, הסטארגייט באנטרטיקה לדוגמה (בפרק שסם וג'ק נתקעו שם) עבד למרות שהחייגן שלו היה שבור וקבור, אז אולי באמת לא חייבים חייגן על מנת שיהיה כוח לחור להגיע אל השער. עוד פרק עם דוגמה טובה לזה הוא Prisoners - השער נפתח לכלא תמיד, אבל אין חייגן והצוות נאלץ לאלתר מקור כוח על מנת לחייג אותו ידנית (הם חייוג ידנית, נכון?). המממ.... הרבה סוגריים בתשובה הזאת. 2. נראה לך שהוא באמת היה מקשיב להם? הרי זה ברור שאין עם מי לדבר ושזה עלול רק להסלים את המצב. אם הם היו באים אלייך על מנת לשכנע אותך לחפש אחרי חבר שלהם, והיו מעליבים את האל שלך ואת כל מה שאתה נלחם בשבילו, היית נותן להם לחפש את החבר? סביר להניח שלא
ושוב - לא היה עם מי לדבר במקרה הזה. אטלנטיס ~~~~~~~ 1. כפי שכבר ענו - היו רמזים במהלך הפרקים הראשונים בעונה, וגם בכמה שעדיין לא שודרו, שהם אכן השתמשו בשער. הם היו סוחרים, וסחרו עם עולמות אחרים. 6. אני משערת שהם חשבו שהם יכולים להשיג יתרון טקטי כלשהו, אולי בכל זאת להוציא ממנו מידע - הם הרי מנסים. ובעיקרון, אין להם סיבה להאמין שהוא יכול לגלות לחברים שלו איפה הוא נמצא על מנת שיוביל אותם לאטלנטיס. והרי זה לא שהם מתכוונים לשחרר אותו אי פעם... ולסיכום - כמו בני האדם על כדור הארץ (וצוות SG1 בפרט), הם לפעמים לא ממש חושבים לפני שהם עושים משהו
בייטס - אני בעד לתת אותו לעצור שלהם בתור חטיף. בקט - אין כמו המבטא שלו... פשוט אין *אנחה*

subatoi

New member
פתאום קלטתי שלא הזכירו את העצור

במילה אחת היום. לא אוהב את הקטעים האלה. שיהיה...

למעלה