super size me

super size me

נתקלתי בזה בעיתון, אחר כך הלכתי וחיפשתי באינטרנט. מורגן ספורלוק, במאי דוקומנטרי, צפה בטלוויזיה בערב חג ההודיה, וראה ראיון אם שתי נשים צעירות שתובעות את מקדונלדס כאחראית למשקל היתר שלהן. הוא החליט לבדוק מקרוב את האובססיה שיש לאמריקאים עם ג'אנק פוד, ופצח בדיאטת מקדונלד'ס - במשך שלושים ימים רצופים, הוא אכל אך ורק מקדונלדס, וניהל, בעזרת רופאים, מעקב על בריאותו. כשהתחיל הוא היה אדם בריא, עם משקל וכולסטרול תקינים, לאחר שלושים יום הכבד שלו דמה לכבד של אלכוהוליסט, הוא העלה כ - 12 קילו, והכולסטרול שלו זינק מ-165 ל-230. הסרט זכה לשבחים רבים בפסטיבל סאנדאנס לקולנוע, ויצר מחלוקת רבה בנושא הג'אנק פוד. נחייה ונראה, אולי אנשים יתחילו להבין, שמקדונלדס לא מזיקה רק ליערות הגשם ולפרות מסכנות, אלא מסכנת גם אותם. מקור המידע העיקרי להודעה זו הוא "מוסף הארץ" מתאריך 13.02.04

Felicityy

New member
שמעתי על הסרט הזה ברדיו ../images/Emo68.gif

לפני כשעה וחשבתי לעצמי. עם כל השלילה שיש במק',שאין צורך להסביר לגולשת ממוצעת בפורום שלנו,מוזר בעיני שמישו שיאכל מק' ,בריאותו תשתנה כ"כ אחרי חודש. אני מתכוונת להשיג את הסרט כדי לוודא את כל העובדות משום שלמרות הכל,אולי העובדות גם מסבירות שהוא לא היה בריא כ"כ קודם,או פרט אחר. כי עם כל הכבוד,תוך חודש להפוך להיות חולה רק בשל אכילת מקדונלדס זה נראה לי מעט מוגזם. לא?

ליעד3

New member
../images/Emo6.gif גם להרעיל הם לא מצליחים מהר

כתבתי כבר הודעה, אבל תפוז נפל טוטלית והיא נעלמה. זה נראה לי מצחיק ולא הגיוני שאחרי חודש מק' יצליחו להרוס לגמרי בריאות של מישו. עם כל חוסר הכבוד לאוכל של מק', ויש חוסר כבוד
, זה בטח מישו שהחליט להוציא כמה דולרים ממק'. לדעתי, זה ממש טוב כבדיחה.

אגב מקדונלדס,

בכיתה שלי המורה אמר שהוא לא מבין למה כולנו צוחקים עליו על שהוא לא נותן לבן שלו לאכול מקרשע, ואני חשבתי "מה צוחקת? איכסה מקדונלדס!"... שיהיה... בקשר לאיש בסרט, הוא נשמע לי די מטומטם... למה לעשות דבר כזה?

tookmy

New member
היית צריכה להגיד לו , למורה שלך

תראי, גם אני עובדת עם נוער, וכשאני מוצאת זוג עיניים אחד בסביבה שמבין ,או מעלה את הנושא מצידו, זה נחמד ומקל, כי במאבק הזה רובנו רוב הזמן לבד, ביחוד שרוב הנוער היום שורץ בקניונים ומעוניין במותגים רוב הזמן.

ליעד3

New member
../images/Emo13.gif מה שכתבת מעניין.

מקדונלדס הוא סוג של "נושא דגל", למי שמנסה להעלות נושאים עקרוניים. איך את מנסה לפנות לנוער, שאת עובדת איתו? האם את מתחילה לדבר על נושאים עקרוניים, או מתחילה ישר בדוגמאות כמו מקדונלדס וממשיכה הלאה?
ליעד

tookmy

New member
אני בדרך כלל לא מעלה את הנושא

כי אני שם לצורך עניין אחר. קרה שהנושא הועלה על ידי תלמיד או שתלמידים שמכירים אותי תקופה ארוכה שאלו וביקשו לדון בנושא , בדרך כלל אני לא מאפשרת, או מקציבה לזה כמה דקות בסוף המפגש, ובכמה דקות באמת קשה להגיע למשהו עמוק. בפעמים שהעברתי סדנאות בנושאים הספציפיים של כלכלה אלטרנטיבית וכו' זה היה אחרת, אבל מאחר ואני באה להעביר נושא, אני נצמדת אליו ומעבירה בדרכים עקיפות את הערכים שאני מאמינה בהם. הדבר המשמעותי הוא שתלמידיי לומדים להכיר אותי ואת דרכיי. הם יודעים שאני צמחונית, הם יודעים שאני לא קונה בקניונים, וכמה הם, שנחתו במקרה בסמינר חברתי- כלכלי שהיה בשנה שעברה והופתעו לפגוש אותי שם כאחת המנחות, התעניינו אחר כך גם מעבר לזה והסברתי למי שהתעניין, אחרי השיעור....

ליעד3

New member
לפעמים נדרש זמן מסוים עד שדברים

"שוקעים", ומתחילים לחשוב שלא כל דבר, שנהוג בסביבה הקרובה, הוא מובן מאליו. נראה לי שההשפעה שלך על התלמידים היא מעבר לשאלות המיידיות. זו גם השפעה עקיפה של עידוד לחשיבה אחרת.
ליעד

tookmy

New member
תודה

אני אכן מקווה שאני מצליחה להשפיע עליהם בטווח הארוך.

אממ...

הוא סתם אמר את זה בתור הערה... לא היה ממש טעם להצביע... בכל מקרה, זה מעלה לי שאלה... איפה באמת אפשר למצוא בגדים שלא נוצרו ע"י ניצול?

למעלה