Super Scopes

סוקט

New member
Super Scopes

המממ, אני מבין שזה מן קונטיינר שנותן להחזיק תחתיו כמה Scopes אבל בשביל מה זה טוב? למה לא להגדיר כמה scopes וזהו? דבר נוסף, בכל ההגדרות ל superscope שמצאתי מצהירים שאפשר להגדיר כמה רשתות לוגיות תחת רשת פיזית אחת. איך זה עובד.. נגיד יש לי 50 מחשבים מחוברים לסוויץ, ואני רוצה שחצי יהיו ב subnet A והחצי השני יהיו ב subnet B. נגיד והגדרתי שני סקופים, והכנסתי את שניהם ל superscope... כשמחשב יבקש כתובת משרת DHCP דרך broadcast, איך השרת DHCP אמור לדעת מאיזה סקופ לתת לו כתובת ? אם מישהו יוכל להבהיר את הנושא זה יהיה מעולה

סוקט

New member
איפה המומחים? :|

ברור לי שעיוותתי את כל העניין של SuperScope אם מישהו יוכל להסביר את העיקרון זה יהיה מעולה...

TheJoCKeR

New member
בוא נראה אם אוכל לשפוך קצת אור..

אז ככה: ה SuperScope מאפשר לך לרכז כמה טווחי כתובות ברשתות שונות תוך ניהול מרוכז. כאשר נכנסת בקשה לכתובת IP, השרת מבין אם היא ברשת המקומית, אם היא הגיעה אליו מכתובת MAC + Broadcast או מרשת רחוקה עם הגיעה אליו באמצעות DHCP relay - מחשב אשר תוכנת להעביר בקשות בין רשתות. במקרה שציינת, שתי רשתות מחוברות ע"י סווץ - אין בעיה של העברת Broadcast כי רוב הסוויצים מעבירים שידור כזה הידוע כ BootP (וגם ראוטרים מסויימים). מקווה שזה עוזר להבהיר מעט את העניין ו RTFM...

TheJoCKeR

New member
תיקון

ה- Superscope מאפשר ניהול של ריבוי טווחי כתובות IP באותה רשת פיזית, למשל כאשר נחוצים לנו עוד כתובות IP ברשת או אם אנו רוצים להעביר את הרשת לטווח חדש. ה- superScope תומך ב DHCP Relay כך שניתן להעביר ריבוי כתובות לרשת פיזית אחרת. בכל מקרה צריך שה GW יקבל כתובת בכל רשת לוגית שתשדר אליו.

antidot

New member
הוא לא ידע

הוא יכול לתת כתובת מכל scope שנמצא בsuperscope. אתה עושה קצת סלט כאן. מציע לך לפתוח את הhelp של שרת DHCP ולקרוא תחת: DHCP->Concepts->Administering DHCP->Setting Up Scopes->Using Superscopes אם משהו שם לא ברור, אנחנו כאן.

למעלה