subtitle workshop

nuke105

New member
subtitle workshop

שלום,
אחרי קריאה בעיון במדריכים ועבודה אינטיסיבית יש לי בעיה קלה.

שאני מצמיד את הכתוביות לסרט שערכתי המילים עצמן יוצאות הפוך.. לא סדר האותיות אלה סדר המילים

כמו אני אוהב אותך יוצא אותך אוהב אני.

איך ניתן לסדר בעיה זו?

חיפשתי תשובות במדריכים אך ללא הועיל.

אשמח לעזרתכם.
תודה.

גיליום

New member
תיקון סדר המילים במקרה שהוא יוצא הפוך

הפיכת סדר המילים בכתוביות נובעת כנראה מהאלגוריתם* הפנימי של התוכנה בה השתמשת. קרוב לודאי שהתוכנה תוכננה לעבוד עם כתוביות בלועזית ותוך כדי עבודה, היא "מפרקת" את הכתוביות למילים נפרדות ומחברת אותן חזרה "מצד ימין", במקום מצד שמאל, כנהוג בעברית. התוצאה המתקבלת היא משפט שסדר המילים בו הפוך.

לא ניתן לשנות את אופן העבודה הפנימי של תוכנה קיימת, לכן עומדות בפניך שתי אפשרויות:
1. תעבור להשתמש בתוכנה אחרת, שמבצעת את אותה פעולה כמו התוכנה הבעייתית, אך תומכת בעברית כמו שצריך.
2. שיטת "הפוך על הפוך" - תשתמש בתוכנה "סאבבי" שניתנת להורדה באתר "כתוביות פרו" (האתר שלי). לאחר שתוריד את סאבבי ותפעיל אותה, פתח את קובץ הכתוביות הרצוי ובחר בפעולה "הפיכת סדר מילים". שמור את הכתוביות לקובץ בשם חדש.
עתה בצע את הצמדת הכתוביות כרגיל (כמו שביצעת קודם לכן). מכיוון שסדר המילים "הפוך מראש", הכתוביות יוצגו כמו שצריך (כי התוכנה שלך תהפוך את הסדר שוב והמילים יוצגו כמו שצריך..)

בברכה,
גיליום

----------------------------------------------------------
* אלגוריתם - שיטה לביצוע הפעולה הרצויה. תהליך המורכב מצעדים שמוגדרים מראש ומתבצעים בסדר שהוגדר מראש, על-מנת לבצע פעולה מסוימת ולהגיע לתוצאה רצויה.

למעלה