Subject GRE -- אני כמעט בטוחה

d a p h n a

New member
גם וגם

כלומר, ברור שביסוד התהליך היתה הבנה עמוקה, שכן אחרת כל התהליך היה אידיוטי ומיותר.

אבל, אני חושבת שיש בכל זאת סוג אחר של זכרון במקרה של ידע שאתה מצפה להיות מסוגל להבין בצורה שאחר כך תוכל לרענן באמצעות התסכלות בספר, לבין זכרון במקרה של ידע שאתה מצפה להזדקק לדעת אותו גם בלי לפתוח את הספר.

22ק ו ס ם

New member
ואני דווקא יכול להעיד בדיוק להפך

החומר שאני יודע היטב מגיע מעבודה עליו לאורך שנים. שינון לפני בחינה ענקית עוזר לבחינה אבל לאחריה שוכחים חלק גדול מהחומר אם לא חוזרים עליו קודם. זו תופעה מאוד ידועה ואני חושב שאת זוכרת דברים שקשורים לבחינה ההיא כי עבדת עליהם באותו הזמן ולאחריו וגם כנראה דיברת עליהם עם אחרים, וגם כי חלקם מגיע מספרים שקראת. כשקוראים ספר, ולא חשוב מתי, הרבה יותר קל לזכור משהו ממנו לאורך השנים.

בכל מקרה, אני ממש לא רואה הבדל בין לקרוא ספרים לקראת בחינה ביום אחד, לבין לקרוא אותם ולהשתמש בהם בעבודה שעובדים עליה במשך שבועות. לי דווקא נראה שיותר קל לזכור את החומרים אחרי שעובדים עליהם זמן ממושך.

Philip Jr

New member
אני מרגיש אותו הדבר

אבל בינתיים עדיין עושים אצלנו Qualifying Exams, שזה כמו COMPS, ועדיין מדובר במבחן מתיש של יום שלם + מבחן בע"פ.. לא מבין למה זה טוב.

22ק ו ס ם

New member
כמו שכתבתי בפוסט המקורי

יכול להיות שזה עניין של תחומים. בהיסטוריה יש אולי ידע בסיסי שצריך לדעת לגבי תקופות שונות שלא קשורות למה שהסטודנט מתמחה בו ולכן מכריחים אותם לקרוא ספרים מסוימים במנותק מהלימודים הכלליים. בתחומים כמו פסיכולוגיה הכל קשור להכל ואם זה משהו חשוב, מלמדים אותו כחלק מהקורסים הרגילים.

d a p h n a

New member
כמו שהסברתי בשרשור ההוא

בהיסטוריה יש המון המון חומר רקע כללי, והבחינות ממש לא מתמקדות בתחום ההתמחות אלא בתחומים מאוד מאוד רחבים.

מעבר לזה, בהיסטוריה אין ממש "לימודים כלליים", בודאי לא אחרי התואר הראשון. אני לא חושבת שיש ולו אדם אחד בתכנית לדוקטורט שלי שעשה בדיוק את אותו מסלול הקורסים שאני עשיתי. כל אחד לוקח קורסים בהתאם לתחומי העניין הספציפיים שלו.

22ק ו ס ם

New member
אין תוכנית מובנה שבה כולם לוקחים נניח 50%

מהקורסים המשותפים? ברור שכל אחד לוקח קורסים שונים, זה נכון לכל מקום, אני פשוט רוצה להבין עד כמה יש שוני בין התחומים. אצלנו אני מעריך בערך 50% מהקורסים היו זהים והשאר בחירה.

d a p h n a

New member
לא בדיוק. בשנתיים הראשונות של הדוקטורט

למדנו משהו כמו 4 קורסים בסמסטר, אבל בכל התקופה הזו היו רק ארבעה קורסים שמשותפים לכל הדוקטורנטים:

- מעין "סדנת יסוד" כזו שבה כל שבוע בא היסטוריון אחר לדבר איתנו על עבודתו.

- קולוקוויום שבו עסקנו בתיאוריות היסוד של ההיסטוריוגרפיה (כל שבוע עסקנו במסגרת תיאורטית אחרת שמשמשת לניתוח היסטורי).
- professionalization seminar שבו עבדו איתנו על הפרקטיקות של האקדמיה (איך כותבים קורות חיים, איך מציגים בכנס, איך מגישים גרנטים וכו')

- סמינר לכתיבת הצעת המחקר. החליטו שבמקום שכל אחד יכתוב אותה באופן לגמרי עצמאי, יקדישו קורס של סמסטר לכתיבה מסודרת של הצעת המחקר.

מעבר לזה, לא היה אף קורס אחר שכל הדוקטורנטים נדרשו לקחת. וכמו שניתן לראות, למעט הקולוקוויום, הקורסים הללו הם לא קורסים "תכניים" (כלומר, הם לא עוסקים בתחום ספציפי של היסטוריה).

כלומר, אפשר להגיד שבערך רבע מהלימודים בתכנית היו משותפים, אבל אלה היו לימודים שהיו יותר קורסי "מטה-היסטוריה" מאשר קורסים בהיסטוריה פר סה.

אור302

New member
COMPS, שעושים לפני שלב כתיבת הדיסרטציה

לא ברור לי לי מה זה candidacy. אני בספרות ואצלנו הבחינה קיימת גם קיימת. מה שטוב בה זה שמקבלים שנה רק לשבת לקרוא. נו, מה יותר טוב מזה.

Sister Grimm

New member
עשיתי שני מבחנים

באותו יום, שלוש שעות מבחן במשפטים ואחריהן שלוש שעות מבחן בספרות. היה די סבבה.

בגלל שמועדי הסבג'קט טסט לא ממש נוחים לי, אני שמחה שזה לא המצב הפעם.

אור302

New member
עוד עושים את הבחינה הזו?

חשבתי שכבר מזמן ביטלו אותה. בכל מקרה, ישנם לא מעט מקומות שלא דורשים אותה.

למעלה