Subject GRE -- אני כמעט בטוחה

Sister Grimm

New member
Subject GRE -- אני כמעט בטוחה

שהתשובה היא לא, אבל... לא עושים את הסבג'קט GRE באותו יום של ה-GRE הכללי, נכון?
אפשר להירשם בנפרד לכל אחד מהמבחנים?
תודה!

22ק ו ס ם

New member
תראה, אני בטוח שאתה יכול לעשות את זה מבחינה

טכנית. אחרי הכל מדובר רק בלחיצות כפתור לתשובות הנכונות או סימון עיגולים. אבל אני צופה קשר ישיר בין משך המבחן למספר התשובות הנכונות.

Philip Jr

New member
טוב, אז לא ארשם

מה שחשוב לדעת ברצינות, זה שככל הידוע לי יש הרבה פחות מועדים אפשריים לבחינות הנושאיות, בניגוד למבחן הכללי שמתקיים לא מעט. לבחינה הנושאית בפסיכולוגיה היו רק שלושה מועדים כל השנה.

Sonic hedgehog

New member
כך גם בביולוגיה

ומספר המקומות לעשות את הבחינה היא מאוד, מאוד מצומצם

d a p h n a

New member
באמת לא עשית אף פעם כמה מבחנים

ביום אחד?

אני בתואר הראשון עשיתי שני מבחנים ביום אחד, ועוד מבחן ביום למחרת. על הנייר המשך של כל מבחן היה שלוש שעות, אם כי מעולם לא קרה שישבתי את מלוא שלוש השעות על מבחן.

כשעשינו את בחינת המעבר בדוקטורט, ממש התבאסתי שהיינו חייבים לעשות אותן יום אחרי יום. אני מבחינתי הייתי מוכנה לעשות את כל השלוש באותו היום, את ה-orals ביום למחרת, ולגמור עם הסיפור.

22ק ו ס ם

New member
בוודאי

אבל לא בהקף כזה. במקרים הנדירים שעשיתי שני מבחנים ביום, לרוב אחד מהם היה קל ולא הצריך הרבה הכנה והשני היה קשה יותר. אבל גם אז, שניהם ביחד לא לקחו את הזמן שלוקח למבחן GRE אחד. כשהייתי צריך לעשות מבחן של 2-3 שעות, דאגתי שהוא יהיה היחיד.

ובחינות המעבר הן משהו אחר. את מתכוננת אליהן חודשים כך שלא משנה אם הן יהיו באותו היום או יום אחרי יום. אני יודע שיש מקומות שעושים מבחנים כאלו שעורכים 10-12 שעות ביום, או שגרוע מכך, נותנים לך מבחן ואת צריכה להחזיר אותו למחרת.

אור302

New member
מעולם לא עשיתי יותר ממבחן ביום,

וגם לא זכור לי שעשיתי יום אחרי יום. מבחני הדוקטורט ניתנו אצלנו ל-9 תשע שעות. עשיתי אותן ברווחים של כמה ימים ביניהם. הצטערתי אחר כך שלא עשיתי יום אחר יום, גם ככה בין לבין לא ניתן ללמוד או לקרוא שום דבר.

אתה מדבר על COMPS או על CANDIDACY?

אצלנו במחלקה ביטלו את ה COMPS לפני כמעט עשור.
למעשה, כמעט אין מחלקות לתקשורת שעושים בהן COMPS כיום כי זה פשוט לא ריאלי מבחינת התכנים והגדרת התחום (ויש שיגידו שהוא עדיין בכלל לא מוגדר!).

הכי גרוע מבחינת בחינות ביום אחד היה לי בתואר הראשון.
בשנה שניה היה לי יום עם שלוש בחינות. שתיים גב אל גב בחדר נפרד (כי הן תואמו לאותה שעה) ועוד אחת לאחר שעתיים הפסקה.
קיבלתי בכולן מעל 80, אבל בהחלט לא את הציונים הכי גבוהים שהיו לי בתואר.

22ק ו ס ם

New member
אני הייתי בשנה הראשונה שביטלו את המבחנים

המתישים של יום או יומיים. נתנו לנו 6 שבועות לענות על 4 שאלות שזה בעצם כמו לכתוב 4 עבודות. זה הרבה יותר הגיוני כי לרוב מקבלים תשובות לא טובות ולא מאורגנות בעבודה של יום אחד.

d a p h n a

New member
טוב, כבר ניהלנו את השיחה הזו

בפורום המקביל, כשעשיתי את הבחינות שלי.

כמו שאמרתי שם - אין שום טעם (לדעתי) לתת בחינות מעבר שהן כמו לכתוב עבודה, כי הרי ממילא בדוקטורט כותבים כמה וכמה עבודות.
כל הרעיון הוא שהבחינות בודקות משהו אחר מהעבודות שעושים במהלך הלימודים. אחרת אין בהן ממש טעם.

22ק ו ס ם

New member
לא זוכר את השיחה אבל אני חולק עלייך

מה בדיוק בחינה מלחיצה של יום אחד בודקת? הרי אין שום סיכוי שהיא תהיה מקיפה וכתובה היטב כמו עבודה אחרת. היא יוצרת לחץ עצום על הסטודנטים, ולא דומה לשום דבר אחר שהוא יעשה בכתיבת הדוקטורט. למעשה, להפך, היא מאוד אנטי דוקטורנטית בזה שהיא מעודדת כתיבה מזורזת ולא מבוקרת. בקומפס שעושים במשך כמה שבועות, או יש מקומות שאפילו סמסטר שלם, אפשר לענות על השאלות בצורה הרבה יותר רצינית ומקיפה.

אני מסכים איתך שהקומפס צריכים לבדוק משהו אחר מהעבודות הרגילות, אבל לא שזה יהיה משהו שרירותי שלא קשור לצורה שבה כותבים דוקטורט אלא משהו שישרת אותך לדוקטורט. אם הקומפס דורשים קריאה של 100 ספרים. איך אפשר להביא אותם לידי ביטוי ביום אחד או בכמה שעות? אז כותבים תקצירים שלהם אבל קשה מאוד להעמיק בתשובות. לעומת זאת, בחינות שהן כמו עבודות לא צריכות להיות דומות לעבודות אחרות בתואר. כאן את צריכה להתבסס על כל הקורסים שלקחת בשנתיים הראשונות לתואר ולמזג ידע מתחומים שונים. יש גם מקומות שמבקשים מהאנשים אחרי שבוע להגן על מה שכתבו ולענות לשאלות. מקומות אחרים דורשים לכתוב מאמר שהוא רוויו שזו גם דרך יעילה לעשות את המבחנים.

אני לא רואה שום הגיון בלהלחיץ את הסטודנטים. זה נשמע יותר כמו טקס חניכה שבגלל שכולם עברו אותו פעם אז צריך להמשיך אותו ושכולם יסבלו באותה צורה. מה אם מישהו חולה בדיוק באותו היום או לא כל כך מרוכז?

d a p h n a

New member
ובכל זאת תוספת קטנה על מה שאמרתי שם

עכשיו כשיש לי פרספקטיבה של הוראה עצמאית.

הסמסטר לימדתי לראשונה קורס לתואר ראשון שאני כתבתי ושעסק בנושאים "שלי". הסטודנטים היו מאוד מעורבים ופעילים, וכל הזמן שאלו שאלות. כמובן שלקראת כל שיעור עברתי על החומרים שנתתי להם וגם קראתי חומרי הרחבה מעבר. ובכל זאת, קרה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש - אלא כמה וכמה פעמים בכל שיעור - שהסטודנטים שאלו שאלות שלקחו אותנו אל מעבר לחומר הספציפי שקשור לנושא השיעור בדיוק.

כלומר, אם דיברנו על, נניח, הדברים שהשפיעו על המשבר המגדרי של המאה ה-17, אז לפעמים נתבקשתי להסביר יותר לעומק איזו סוגיה שקשורה לרפורמציה, או לפוליטיקה של התקופה, או לכל מיני דברים אחרים שרלוונטיים לשיעור, אבל שהם לא משהו שיופיע בחומר שהתכוננתי עליו לשיעור.

במהלך כל הסמסטר, כמעט ולא היה מקרה שבו נאלצתי להגיד לסטודנטים "אני לא בטוחה לגבי התשובה. תנו לי לבדוק ואחזור אליכם בשיעור הבא". ואחת מהסיבות שלא נזקקתי לזה היא שלמרות שעברו כבר כמעט חמש שנים מאז שעשיתי את הבחינות, עדיין הבסיס של החומר ששיננתי יושב לי בראש. אני לא זוכרת כל פרט וכל ספר, אבל אני זוכרת את היסודות של ההיסטוריוגרפיה של כל הנושאים שלמדתי עליהם, כך שאם באמצע שיחה על ההתפחות של תפיסות מגדר במאה ה-18 סטודנט פתאום שואל אותי איך זה מסתדר עם הגישה של הפילוסופים הצרפתיים, אני יכולה לשלוף מהזכרון את החומר על ההיסטוריה של המדע במאה ה-18 ולהסביר לו.

אני לא בטוחה שהייתי יכולה לעשות את זה אם לא הייתי צריכה לשנן את החומר לקראת הבחינות.

אור302

New member
האם אכן שיננת את החומר?

קראת בלי סוף וכתבת הערות, אבל לא יכול להיות יסוד של שינון בקריאת אותן רשימות אינסופיות. סביר להניח כי מדובר בהבנה אמתית, הן מבחינת הטקסט המסוים והן - ובעיקר - מבחינת גיבוש הבנה שמתבסס על קריאה מרובה והצלבת חומרים. את זה ניתם להשיג בכל קריאה מרובה, לא רק לקראת בחינות. כמה באותם עבודות שקוסם מדבר עליהן מתקיים אותו תהליך.

למעלה