Styx - הסקר

מורנא007

New member
Styx - הסקר

שלום, אתם מוזמנים להשתתף בסקר על האלבום הכי טוב של Styx. אשמח אם תנמקו את הבחירה, אבל לא חובה לנמק. מצורפת רשימת עזר של אלבומי הלהקה:
STYX I - 1972 STYX II - 1973 The Serpent Is Rising - 1973 Crystal Ball - 1976 The Grand Illusion - 1977 Pieces of Eight - 1978 Cornerstone - 1979 Paradise Theatre - 1981 Kilroy Was Here - 1983 Caught in the Act (Live) - 1984 Edge of the Century - 1990 Brave New World - 1999 Cyclorama -2003​

giloni

New member
The Grand Illusion

עם כמה שאני סולד מהצליל שמפיקות להקות האצטדיונים האמריקאיות את האלבום הזה של "נהר השאול" אני אוהב, ולו רק בגלל שקניתי אותו בזמן אמיתי, אי-שם ב 1977. האמת היא שמדובר באלבום בנוי היטב, קונסיסטנטי, מלא כשרון של כל חברי הלהקה ובעיקר של דניס דה יאנג, שלטעמי הוא אחד המוסיקאים המוכשרים ברוק האמריקאי. אלבומים קודמים של סטיקס וכאלה שבאו אחר-כך, כולל Cornerstone שהיה להיט מכירות היסטרי, מדברים אלי הרבה פחות.

John Barleycorn

New member
אצטרף ליקי

"האשליה הגדולה" הוא אלבום מצויין, זה בומבסטי וזה פנטסטי, שיר אחר שיר. למרות שהאלבום הוא למעשה Arena Rock במסווה של רוק מתקדם, הלהקה מביאה כאן למקסימום את הפוטנציאל שלה. אבל מאחר וזה פורום רוק מתקדם אנצל את ההודעה להמליץ על האלבום קצת יותר פרוגרסיבי שנותן ל"אשלייה הגדולה" תחרות ראויה - Styx II. כדאי לבדוק את האלבום הזה בעבור A day - השיר היפה ביותר של הלהקה לדעתי, הזוי וחולמני עם ג'אם ג'אזי באמצעו. עוד אחד מהקטעים היפים ביותר של הלהקה מופיע באלבום הזה - Father OSA. השירה של ד'ייאנג במיטבה, כאשר לקטע יש הקדמה קצרה - Little Fugue in G של יוהן סבסטיאן ידידנו. פרט להם יש את הלהיט המשובח Lady, ושאר שירי רוק פשוטים. חובבי Rush, לא להחמיץ את הלהקה הזו.

מורנא007

New member
Equinox

סליחה שלא הכנסתי אותו בטעות לרשימת העזר. מה אני אוהב באלבום? זה כנראה האלבום שדומה לקנזס
שברוב הקטעים (3-7) נותן תחושת ריחוף כאשר משולבים בהרמוניות קאנטרי ופרוג. Born for adventure הוא שיר שהיה פעם להיט (עד היום De Young מכניס אותו לרשימת השירים בופעותיו). אומנם בשירי האהבה יש תחושה של מתקתקות משהו כמו גלידה רכה עם הרבה תותים או דובדבים מסוכרים ואין באלבום את הלהיטים הגדולים (ליידי וסאיל אוואי), אבל יש לו ערך לדעתי לפרוגריסט המצוי. הסגנון של האלבום הוא כ"קנזס פגשו את יס".

pinnacle

New member
STYX - Crystal ball

אלבום מצויין משנת 1976, מבחינה סגנונית הרבה KANSAS, QUEEN, שילוב של פרוג, גלאם רוק, הארד רוק ושמאלץ מתקתק. השיר האהוב עלי ביותר הוא שיר הנושא CRYSTAL BALL !

למעלה