Struggle of Empires - חוקים בעברית

ymdv

New member
Struggle of Empires - חוקים בעברית

SoE הוא אחד המשחקים הכי טובים שאני מכיר. לצערי הוא לא כל כך מוכר בארץ, ולשם כך הפוסט הזה.
מדובר במשחק מלחמה מרובה משתתפים, שהינו מצויין בשבעה שחקנים, אבל גם טוב מאד בשישה, ואולי גם בחמישה (לא הייתי מנסה בפחות).

לעניות דעתי זה המשחק הטוב יותר של מרטין וולאס, שמשלב ניהול כלכלי הדוק, ומלחמה מעניינת מאד. המשחק מתנהל ב-3 מלחמות. כאשר לב המשחק הינו הקביעה בתחילת כל מלחמה מיהם בעלי בריתך ומי הם אוייבך.
הדבר נעשה באמצעות מכרז בצורה מאד יחודית. בהמשך יש 5 או 6 תורות בכל מלחמה (תלוי במספר השחקנים) בו מנסיים השחקנים להשיג שליטה בכמה שיותר אזורים (בצורה גסה - בדומה לאל גרנדה) על פי שליטה זו בסוף כל מלחמה נקבע ניקוד לשחקן.

המשחק אינו מסובך, אולם יש, כמו בכל משחק מורכב יותר, לצלוח את השלב הראשון של ההכרות עם המשחק על מנת להנות ממנו.
קבוצה מנוסה יכולה לסיים משחק מעין זה בשלוש שעות, אך במשחק הראשון עלול לארוך גם חמש שעות.

על מנת להקל על שחקנים חדשים תרגמתי את החוקים לעברית (אין כמעט שימוש בשפה במהלך המשחק).

אשמח לקבל תגובות אם מישהו מכיר את המשחק, או לענות על שאלות בקשר אליו.

ymdv

New member
נעשה את זה פשוט

boardgamegeek.com/filepage/97392/soe-hebrew-rules

regex

New member
כל הכבוד - ושתי הערות

עבודה מצויינת!

הצעות שיפור:
- בפרק ההקמה כדאי לפרק לרשימה ממוספרת - זה עוזר לא לשכוח דברים
- לרוב האנשים PDF עדיף על DOC

המשך בעבודה המצויינת!

Diabolic

New member
אחד המשחקים הטובים שיש לי

ycyclop

New member
משחק מצויין

אבל יש חיסרון אחד והוא עקומת למידה של האריחים שאתה יכול "לקנות" על מנת לשפר את עצמך.
זה יכול להרתיע אנשים, כי זה משחק לא קצר וצריך 2-3 משחקים עד שאתה ממש מבין מי נגד מי.
מינימום 5 שחקנים!

ymdv

New member
לא כל כך מסכים לסיפא...

עד היום שיחקתי רק 4 פעמים את המשחק הזה. אני מסכים שבמבט ראשון כמות האריחים מפחידה. אבל כבר בסוף המלחמה הראשונה של המשחק הראשון ניתן להבין פחות או יותר את משמעות האריחים.
יש 51 אריחים, אבל רבים מהם זהים, ולאחרים פעולה זהה במקומות שונים כמו בריתות וחברות. כך שלמעשה צריך ״ללמוד״ משהו כמו 10-20 אריחים עם פעולות פשוטות, זה באמת לא יותר מדי.
אני יכול לומר די בביטחון ששחקן במישחקו השני יבין הכל היטב וידע ומה לעשות, כך לפחות אני הרגשתי.
אז בקיצור. אל תפחיד לי את האנשים :)
זה באמת לא משחק מסובך. אין כאן ספר כללים ארוך ( משהו כמו 10 עמודים בלבד, ועוד בעברית...) אין כאן יוצאי דופן וכללים מיוחדים כמו ברבים ממשחקי המלחמה, ואחרי סיבוב או שניים המכניקה ברורה לכולם. לגבי האסטרטגיה, נו, כמו בכל משחק טוב, לזה צריך יותר זמן.

למעלה