stroke/let

yuval ba

New member
stroke/let

אני לא ממש שחקן סקווש (אני משחק בדמינטון) אבל יוצא לי לשחק קצת. אתמול שיחקתי עם חברים ורק אחרי המשחק כשקראתי את החוקים הבנתי שהיו הרבה מקרים שהיה stroke או let השאלה היא איך במשחק ידידותי קובעים מה היה, האם השחקן ה-"לא חובט" הפריע, או לא התאמץ מספיק לזוז, או אם בגלל שהוא עמד בדרך, החובט לא יכל לחבוט לכל הכיוונים והיה מאולץ לזווית מסויימת. בקיצור, זה נראה לי די קשה לקבוע, אז מה נהוג לעשות ? תודה יובל

YoNaTaNy

New member
לא שולט לגמרי, אבל אני אנסה..

אז ככה, אם החבטה היא שלך, היריב עומד לפניך, ואין סיכוי שהכדור יגיע לקיר בלי שתוריד את השחקן, זה STROKE. למרות שזה דיי יעיל לשתק את היריב בוקס|. אם הכדור פגע בקיר האחורי ולאחר מכן רצית לתת מכה, הכדור הוא LET בכל מצב. בהגשה אם אתה מרגיש שהיריב בסכנה תעצור ותבקש LET הסיכוי שלא תקבל משופט הוא אפסי. אותו דבר במכה רגילה, אם יש חשש לפגוע ביריב עוצרים ולוקחים LET. זה מה שאני יודע. בד"כ יודעים בטבעיות אם זה STROKE OR LET. עוד מעט תקבל תשובה יותר מדוייקת. יונתן.

oferbar

New member
תוספת

קודם כל השחקן צריך לעצור את המשחק ולבקש. אם השחקן המשיך לשחק אז זה לא נחשב לגבי מה שיונתן אמר, זה נכון, זה משהו שבא עם הניסיון וקצת קשה להסביר בחוקים. זה משחק אנגלי, של ג'נטלמנים

yuval ba

New member
הבהרה

תודה על התשובות, רק לוודא שהבנתי, אם היריב עומד לפני ואם אחבוט יש סיכוי שזה ייפגע בו, זה Stroke והנקודה/הגשה עוברת לטובתי? (איך נדע אם באמת היה פוגע בו) נראה לי קצת מוזר להרוויח נקודה בלי באמת לנצח בראלי דווקא גיליתי שאפילו אם אני חובט לקיר במסלול שהיריב שלי עומד, זה בד"כ לא פוגע בו (טוב חוץ מפעם אחת)

yuval ba

New member
כמו שאמרתי

אני לא ממש משחק סקווש, רק כמה פעמים עם חבר שלי שגר בקיסריה, יש מגרש איפה שהוא גר. אולי אני ארשם לחוג סקווש באוניברסיטת חיפה (אין להם בדמינטון
)

oferbar

New member
סקווש יותר טוב ../images/Emo13.gif

כמו שנאמר, אין תשובה חד משמעית לגבי STROKE או LET בכל מקרה של צל של ספק, עדיף לעצור את המשחק ולבקש חוזר מאשר לת ליריב בראש

yuval ba

New member
אתה לא רוצה להכנס לוויכוח הזה ../images/Emo6.gif

אני דווקא מוצא הרבה משותף בשני המשחקים רק שבבדמינטון אין את כל הבעיות של להפריע אחד לשני, ויש מגוון גדול יותר של חבטות לדעתי (smash, drop shot....). נראה לי שהשאלה הנ"ל לגבי stroke/let רק מראה שיש בעייה לסקווש כספורט תחרותי (בבדמינטון רק לעיתים נדירות יש וויכוח לגבי השיפוט, אין הרבה מקום לספקות) בקיצור, שווה לנסות את שני המשחקים לפני שפוסלים, לצערי הבדמינטון מאוד לא מפותח בארץ עד כדי בורות של אנשים לגבי המשחק ולכן הוא נשאר לא מוכר. אפילו הנסיון שלי להקים פורום בדמינטון נתקל בחוסר הענות (אולי מוצדק). אני אמשיך לשחק בדמינטון כספורט עיקרי וגם סקווש אם ייצא לי, זה בהחלט גם ספורט מהנה. אתה מוזמן לשחק איתנו בדמינטון אם אור-עקיבא קרוב לך (זה חוג בתשלום כמובן)

oferbar

New member
כמובן שזה היה בצחוק ../images/Emo13.gif

אני בטוח שבדמינגטון הוא ספורט נהדר, למרות שלא ניסיתי. אכן יש בעייה בסקווש תחרותי בגלל הנושא של LET/STROKE בגלל זה יש שיפוט. אבל לא בגלל זה יש בעיית חשיפה של המשחק, אלא בגלל שהספורט עדיין לא אולימפי בגלל הקושי לעבור את סף הקבלה של הועד האולימפי. פעם הייתה בעייה לצלם משחקי סקווש, אבל היום יש מגרשים שקופים שאפשר לראות את המשחק מכל הכיוונים וגם כדור לבן שנראה בטלויזיה.

yuval ba

New member
ברור

שזה בצחוק, אני דווקא אוהב להיכנס לוויכוח הזה
נ.ב בדמינטון הפך לספורט אולימפי ב-92'

למעלה