Sticky Fingaz

Psycho MC

New member
Sticky Fingaz ../images/Emo163.gif

אז קיצר, הפעם לא בחרתי לכתוב על אמינם, כדי שלא תתעצבנו עליי, והחלטתי לכתוב על הראפר הנהדר STICKY FINGAZ, שהוא היה הראפר הראשון שאת קולו שמעתי בכלל, על הקריירה שלו ואלבום סולו Black Trash... עם הקול הצורם והליריקס החשוכים, סטיקי פינגאז תמיד היה בולט בין חבריו ב"אוניקס". אלבום הבכורה של ההרכב היה Bacdafucup ב-1993 עם הסינגל הנהדר "Slam", שהביא את "אוניקס" להצלחה אדירה, והם הופיעו במשך שלוש שנים בבמת ההיפ-הופ יחד עם מלכי הראפ כמו Run DMC, Dr. Dre ו-DMX. שני האלבומים הבאים - All We Got Iz Us (1995) ו-Shut ´Em Down (1998), זכו להצלחה רבה בארה"ב ובאירופה. עכשיו סטיקי פינגאז מוציא אלבום סולו ראשון שלו ב-"Universal Records", שנקרא Black Trash: The Autobiography By Kirk Jones. בשלוש השנים האחרונות סטיקי פינגאז לא בלט באגף המוזיקה, אבל במשך זמן הספיק להשתתף סרטים כמו "Clockers" של ספייק לי, "Next Friday" של אייס-קיוב, ו-"Dead Presidents" של Hughes Brothers. סטיקי התארח בכמה שירים של ראפרים אחרים כמו "Buck ´Em" של סנופ דוג מהאלבום Top Dogg, ו-"Remember Me" של אמינם מהאלבום האדיר "The Marshall Mathers LP". עם הצלחת קריירת המשחק שלו, סטיקי פינגאז המשיך לשחק, אבל עם זאת לא שכח את קריירת המוזיקה שלו, והחליט להישאר מאחורי הקלעים לזמן מה, ולעזור לראפרים אחרים, אבל A&R Executives הציעו לו להקליט פרוייקט משלו. "אפילו לא חשבתי על לעשות אלבום סולו" - אומר סטיקי. אבל ההצעות להקלטת אלבום סולו המשיכו, וכש-Universal Records הציעו לו עסקה הוא הסכים. "הם הציעו לי את הדבר שאף אחד לא יכל להביא לי - חופש. אני לא רוצה להיות כפוף למישהו" - מסביר סטיקי. עם Black Trash, סטיקי יצר רעיון מקורי שעושה אותו חופשי כאומן. האלבום עוקב אחרי קירק ג´ונס - אסיר לשעבר שחוזר לחיי הפשע - וסטיקי ממלא כל שיר בליריקס המתוחים וחזותיים שלו. "לדעתי האנשים יהיו סקרניים לגבי האלבום ויעריכו מה שישמעו. אני מנסה להקשות על ראפרים אחרים להוציא אלבומים שמדברים על פושעים ואקדחים, בלי יצירתיות. אני רוצה להתעמק ולספר סיפור שמקשר בין מעשה ותוצאה". הסינגל המוביל מהאלבום הוא "Ghetto", שבו מסביר סטיקי שגטו זה איך שאתה חי, ולא מה שאתה חי: "Can you be rich and be ghetto? (Yeap) And just cuz you poor do that mean that you ghetto? (Nope) Some people don´t understand what it mean to be ghetto, And if you have to ask then you´ll probably never know" עוד שירים מהאלבום: "What If I Was White", שבו מארח סטיקי את אמינם, ואיפה שהוא חוקר את זכות היתר של הלבנים ושואל האם החיים היו שונים אם היה לבן. "Oh My God", שיר פילוסופי, שבו סטיקי כאילו מתעמת עם אלוהים פנים מול פנים ושואל אותו על הקשיים שהחיים הביאו לו. "The State Versus", שמציג "בית משפט", שבו Rha Digga, Redman ו-Canibus מגלמים שופט, פרקליט ועד. כשהאלבום היה עוד רעיון, סטיקי גייס צוות מפיקים כמו דרה (אמינם, סנופ, טופאק), רוקויילדר (ג´יי-זי), דמיון אליוט (מאיה), סקראץ´ (באסטה ריימס, קיו-טיפ), סלף (ג´ה רול, DMX, ליל קים) ואחרים. באלבום מתארחים אמינם (!!!), רדמן, קניבוס, אומר אפס, רייקאון, רה דיגה, דייב הוליסטר וסופרב. "כשעבדתי עם "אוניקס", אם היה רעיון שלא כל אחד אהב, אז לא עשו אותו. כאן יש לי חופש לדמיון וליצירתיות שלי. אני לא חושב שבמשך כל הקריירה עם "אוניקס" חייכתי פעם אחת, וכל האנשים ראו בי רק את ה-"Throw Your Guns In Air" אבל כאן אנשים יראו אישיות אחרת"

Psycho MC

New member
דרך אגב...

...שמישהו יכתוב על Bacdafucup 2 כי זה אלבום נהדר של אוניקס... פשוט לא היה לי כוח לכתוב על זה...

Latent

New member
Backdafuckup II

אלבום מצוין, לא שמעתי אותו עדיין הרבה, אבל נראה לי קצת פחות טוב מהקודמים של אוניקס, בהחלט מומלץ לכולם ואין לי כח לפרט.

Psycho MC

New member
מישהו יודע...

...איפה אוכל להשיג דיסק מקורי של Black Trash של סטיקי? פשוט יש לי את השירים שלו רק במחשב ואני לא רוצה לצרוב... אני רוצה את המקורי...

אני גם חיפשתי את הדיסק שלו בארץ

אבל הוא פשוט לא הגיע לארץ.. למרות שהוא יצא ב-Universal... בכל מקרה קניתי אותו מהאינטרנט תבדוק באתרים כמו: www.cduniverse.com amazon.com

Psycho MC

New member
חוצמזה...

עוד יומיים אני טס לאיטליה ולרוסיה אז אועל לחפש שם אם לא הביאו אותו לארץ... וואלה האמת רק עכשיו בא לי הרעיון - ברוסיה יש דיסקים מקוריים שמוכרים אותם בזול ואקנה שם טונות של דיסקים... דוד שלי אמר לי שמוכרים דיסקים מקוריים בערך ב-10 שקל... על הכיפאק!!!

Latent

New member
אהם... מקוריים ב10 ש"ח?

הדיסק של סטיקי לא הגיע לארץ, אני הורדתי וצרבתי אותו. ולגבי רוסיה - בתחנות הרכבת התחתית אתה יכול לקנות דיסקים ב-5 ש"ח, שלא תוכל בחיים להגיד שהם לא מקוריים, יש שם תעשייה פיראטית יותר מתקדמת מאשר בארץ אפילו
. וכן יש שם מלא היפ הופ, גם ברוסיה זה תפס חזק לאחרונה.

Psycho MC

New member
כן אבל

אפשר לקנות שם דיסקים מקוריים בעטיפות והכל בחנויות דיסקים רגילים כמו אצלנו טאור רקורדס, צליל, זאוס וכאלה ב-10 ש"ח בערך והם מקוריים עם החוברת וציורים על הדיסק עצמו והכל...

da^Lord

New member
יפה.. הודעה זו נכנסה למאמרים למעלה

ויש שם גם ביקורת על Bacdafucup II שכתב גרשנמן.

למעלה