STEINBERG מאקרמן מי מכיר??

SteinbergAO

New member
STEINBERG מאקרמן מי מכיר??

כל מה שידוע לי על מקור המשפחה שלי ,מלפני 1904,הוא שהם יצאו מאקרמן שלחופי הים השחור,על גבול הדניאסטר,שם העיר הוחלף למשהו כמוBIELOGRAD DNIESTROFSKY ,ושאז היה שייך למחוז קישיניאב,תחת שילטון הצאר ניקולאי. סבי שרת בגדוד הקוזאקים המוצב אז בעיר כצלף והצליח לברוח עם אישתו לפני הפרעות ולהגיע לארגנטינה. יתר אחי סבי גויסו לצבא הצאר במלחמת רוסיה -יפן,ומשם אבדו כל עקבותיהם. כיוון ששם משפחתי הוא נפוץ כל כך -STEINBERG-חשוב לי להצמד למקום המוזכר ,אקרמן או בשמו המאוחר בילוגורד דניסטרובסקי.כל היודע פרטים על המקום או על שארית היהודים מהמקום הזה,מתבקש להודיע לי בפורום. תודה

מיבצר אקרמן

ניכבש עי הצארית קתרינה במילחמה נגד התורכים והרחבת השליטה הרוסית בחצי האי קרים והקוזקים יושבו שם עי השילטון,זה בערך מה שאני יודעת. שלך חנה גונן

SteinbergAO

New member
מבצר אקרמן

תודה לחנה גונן!! כנראה ששם שרת סבי ז"ל כצלף מילואים של גדוד הקוזאקים,למרות היותו יהודי. מעניין אותי לדעת לאיזו מדינה מהגוש הסוביאטי לשעבר שייך כיום המקום..שעבר מיד ליד בכל המלחמות...

zogu

New member
ספר יזכור של אקרמן

נמצא ברשת ותוכל לעיין בו אם טרם עשית זאת. היכנס לאינדקס ולחץ על האות A

zogu

New member
היכנס לספר היזכור ובעמ' 350

תמצא איזכור לפאני שטינברג וביתה מיה שניספו בשאבא. בסוף הספר בדר"כ ישנם רשימות של בני העיירה, ובמקרה הזה אפילו תמונות רבות של אנשיי המקום. צריך סבלנות כי הדפים עולים לאט, הספרים סרוקים וזה לוקח זמן.

zogu

New member
ועוד על אקרמן ושטינברג

מצאתי שהיו שני שליחים מאקרמן שהיו באגודת "חובבי ציון" שנוסדה למעשה באקרמן. שני החבר'ה הללו נסעו לישראל במטרה לעשות הכרות עם התנאים במקום ואח"כ נפגשו עם סיר לורנס אוליפנט. על כך ודאי תמצא חומר בכל מה שקשור לאגודת חובבי ציון מהשנים הללו. כמו כן ודאי באנציקלופדיה של גלויות של י.קלויזנר ואם שמם השתרבב לסיר לורנס אוליפנט אני מניחה שלא תהיה בעיה למצוא על כך חומר שהרי היה איש רב פעלים ומפורסם. אגב הוא כתב את הספר The land of Gilead ("ארץ הגלעד") או "ארץ חמדת"- אני לא בדקתי עם הספר קיים וניתן לעיין בו. צריך לחפש אותו. אולם נראה לי שיש לך כרגע 3 עוגנים טובים להיאחז בהם בקשר לבני משפחתך שנראה על פניו שהיו בעמדת מפתח בקהילה באקרמן. בהצלחה

אורין6

New member
חמי מאקרמן והוא היום בן 91 אם את

רוצה לשאול אותו משהו שלחי לי מסר . הוא עדיין זוכר את אקרמן.ואפילו את כתובתם שם. ואגב, יש בביתו ספר בעברית על הקהילה . בברכה,

SteinbergAO

New member
../images/Emo24.gifAKKERMANבשבילי ממש חידה

ממש נהדר, קשה להאמין...ומרגש,אשמח להכיר אותו,זאת זכות גדולה בשבילי-שמי אהרון הר אבן(שטיינברג ) אני בתל אביב 054-5448063

SteinbergAO

New member
אשמח לפגוש את האדם היקר!

תודה "אורין6"היה לי לכבוד רב להכיר יהודי בן אותו המקום שבו נולדו אבות אבותי

SteinbergAO

New member
../images/Emo140.gifאכן אקרמן מרכז יהודי מענין

תודה ZOGU העליתי את האתר של האוניברסיטה,זה ממש חידוש בשבילי,בעל חשיבות שמעל למה שציפיתי!!

friend9

New member
קטלוג ספרי יזכור

בנוסף לספר "אקרמן ועיירות המחוז" שהזכירה zogu, כדאי לך לחפש גם בקטלוג הספרים בספריות ישראל. שם יימצאו פרטים על הספר ורשימת ספריות המחזיקות אותו. יצא גם ספר של "ארגון יוצאי אקרמן": פעולת הארגון בשנים 1983-1950. יש ביד ושם ובספרייה הלאומית.

zogu

New member
רשימות חיילים יהודים

שהשתתפו במלחמה רוסיה -יפו

SteinbergAO

New member
2362 Shtejnberg Bessarabskaya

תודה רבה..מעניין שמצאתי ברשימת החיילים שאחד שטיינברג) Shtejnberg)משאבא-מבסרביה..והכיתוב הלטיני- פולני אך בעברית נשמע ממש אותו הדבר.

למעלה