stative verb-

LuLiLoPiLaTo1

New member
stative verb- ../images/Emo53.gif

הייי אני לומדת "סטייטיו ורבס" עכשיו בעצם התחלנו ללמוד והמורה לא ממש הסבירה אבל נתנה על זה שיעורי בית ואני לא מבינה את ההסבר שבספר מישהו מוכן להסביר לי ? אני יודעת שאילו פעלים (אם אפשר לקורא להם ככה) שמתארים מצב. ואני יודעת משהו שלא משנים אותם אבל כל החלק הזה לא ממש ברור לי כלומר מה החוקים עם הפעלים האלו? תודה ענקיייתתתתתת מראששש
אני

Reutk

Active member
סידרת פעלים שלא ניתן להטות בזמנים

ממושכים כך שגם אם הפעולה מתרחשת ברגע זה ההטייה תהיה על פי חוקי ההווה הפשוט הפעלים הנפוצים ביותר: konw remember believe fotget understand hope belong want wish love like hate dislike prefer need wonder see hear think feel שימי-
שניתן להגיד I am feeling better now.אבל יש לזה אותה משמעות כמו I feel better now וגם אפשר להגיד I am thinking about her even now. ומשמעות של זה תהיה שאני שקועה במחשבות אודותיה אפילו כרגע

LuLiLoPiLaTo1

New member
ממ לא כל כך הבנתי אבל אני אנסה שוב

חח אני אמשיך לקרוא המון המון תודההההה

freearth10

New member
נסיון נוסף

הפעלים האלה הם פעלים שבאופן ישיר או עקיף קשורים לאחד החושים. זו לא ממש פעולה פיזית אותה אנחנו מבצעים. גם כאשר מדובר בהווה/עבר ממושך הם לא יוטו בצורה הרגילה be+v+ing אלא כמו הווה/עבר פשוט. כל מה שצריך זה פשוט ללמוד אותם בע"פ ולזכור שמטים אותם כאילו ומדובר בpresent/past simple .

למעלה