State's Quarters

beni165

New member
State's Quarters

יש פה מישהו שאוסף אותם? אם כן אני אשמח להחלפת השלמות. בני

doroni10

New member
לפני כשנה הבאתי מארה"ב די הרבה.

למעשה את כל הסידרה שקיימת הפשוטה ב2 הוורסיות המתכתיות של כ"א. שים לב שההוצאה עדין לא הושלמה, וכפי הזכור לי היא אמורה להיות מושלמת ב 2008... מה שעשיתי, מאחר ושהייתי כחודש בארה"ב, קופאית בסופר השכונתי נהגה לאסוף עבורי את אותם מדינות שלא היו לי (השארתי לה רשימה לפי הקטלוג). ובסופו של דבר הצליחה לאסוף את כל אלו שקיימים "בשוק". דורון,

astrok

New member
מה זה State's Quarters?

אני מבין שזה רביעייה ממשהו, אך איני יודע ממה... זה קשור לבולים? אשמח אם תפרט יותר, תמיר.

coincollector

New member
זה מטבעות

ארה"ב מנפיקה מטבעות של רבע דולר (Quarter) עם נושא שונה לכל אחת מהמדינות. יש 50 מדינות ובכל שנה יוצאים 5 נושאים, כך שיקח 10 שנים להשלים את הסט כולו.

doroni10

New member
מטבעות רבע דולר אמריקאי

בשנים האחרונות החלה לצאת בארה"ב סידרה של מטבעות רבע דולר (Quarters) שבצידן האחד מוטבע נושא הקשור למדינה- כל מדינה נושא אחד הכולל גם תאריך הקמת המדינה וכו. בתמונה המצורפת ניתן לראות בצד שמאל מטבע רבע דולר ארה"ב רגיל משנת 1998, ובצד ימין מטבע רבע דולר מסידרת המדינות. במקרה זה: Indiana, משנת 2002, הרכב מתכות p (כפי שניתן לראות בצד הפנים). דורון,

beni165

New member
תיקון קטן

אם אני לא טועה ה-P מציין Philadelphia וה-D מציין Denver , מקום ההטבעה של המטבע.

beni165

New member
לפי מה שאני יודע

ה-S מציין Set. יש לי סט Proof של המטבעות שיצאו ב-2000 וב-2001 והם עם סימן S. בפתק המצורף רשום שהמטבעות הם מ-קופר-ניקל. בני

coincollector

New member
שניכם טועים...

משמעות האותיות: P - Philadelphia D - Denver S - San Francisco CC - Carson City W - West Point האותיות מסמלות דבר אחד בלבד - את המטבעה שייצרה אותם. כיום, קרסון סיטי ווסט פוינט אינן פעילות יותר, פילדלפיה ודנבר מייצרות מטבעות רגילים וסן פרנסיסקו מטבעות מיוחדים לאספנים (גם מניקל וגם מכסף).

beni165

New member
למה ככה?

לא יפה, טעיתי רק בקשר ל-S

beni165

New member
הסבר

מדובר בפרוייקט של המטבעה בארה"ב שהחל ב-1999 ויסתיים, כמו שציין דורון, ב-2008, ובו לכל מדינה בארה"ב (State) מונפק מטבע של רבע דולר (Quarter) שמיוחד לה, צד אחד נשאר הראש של וושינגטון ובצד השני, במקום הנשר, לכל מדינה עוצב צד אחר שמראה קצת מאופי המדינה. במשך 10 השנים של הפרוייקט!! יוצאות למחזור בכל שנה חמש מטבעות נוספות (לפי סדר הצטרפות המדינות לברית, כך שדלאוור הייתה ראשונה והוואי תהיה אחרונה). המטבעות נחלו הצלחה מסחררת ועודדו בצורה מדהימה את האיסוף שלהן בפרט ושל מטבעות אמריקאיים בכלל בקרב בני נוער בכל רחבי ארה"ב, ואפילו הוזכרו לפחות פעם אחת בתוכנית טלויזיה (ג'ק וג'יל). בתמונה אפשר לראות את הצד המשותף, הרגיל ואת הצדדים של טנסי, מיין ואילינוי. זהו בערך בני

beni165

New member
אנחנו זריזים

מה אפשר לבקש יותר מזה... והתמונה שהתכוונתי להכניס קודם..

doroni10

New member
אפשר להחליף..

מכל הסידרה Indiana (p, זה שבתמונה שצירפתי, הוא להחלפה. דורון, (למעשה זה לא עבורי, זה עבור אחי.. אני אוסף בולים.. כסף אני משאיר בבנק ;) )

beni165

New member
אני אשמח

הוא חסר לי, איזה חסרים לאחיך, יש לי די הרבה כפולים, בינייהם גם האחרונים (מיין, אלבמה) בני (וזה בשבילי אני אוסף מטבעות, בבולים אני משתמש לשלוח דואר
)

doroni10

New member
אחד מהאחרונים יהיה בסדר גמור

כתוב לי ונסדר להחליף. דורון,

למעלה