STATE QUARTERS

® רן

New member
תשובה

Proof הוא גימור מיוחד לאספנים. ברמת העיקרון, כדי שמטבע יחשב ל Proof על האסימונים להיות מלוטשים ומבריקים לפני ההטבעה, על הרושמות ("שטנץ") להיות מלוטשות ומבריקות, ועל המטבע להיות מוטבע בכמה מכות מכבש ולא אחת (ובד"כ בעוצמה גבוהה מהרגיל). התוצאה הסופית הוא מטבע מבריק מאוד, דמוי-ראי ובאיכות גבוהה מאוד. Silver Proof הם פשוט מטבעות כסף שהוטבעו הגימור Proof. אגב, החברה הממשלתית למדליות ומטבעות מתרגמת Proof ל"קשוּט". לצערי, לא כל מטבע שמצהיר על עצמו כ Proof הוא באמת באיכות כה גבוהה. מטבעות זכרון מ 20-30 השנים הראשונות של המדינה הוטבעו באיכות ירודה מספיק שאין כמעט הבדל נראה לעין בין הגרסה הרגילה לגרסת ה Proof. המונח עצמו מנוצל לרעה לפעמים למכור מטבעות לאספנים שלא עומדים בכל הקריטריונים.

Car Lover

New member
תגובה לבני..

אני כרגע לא מתכוון להחליף/למכור את הסט, זאת הייתה מתנה שהביאו לי ואני לא רוצה כל כך מהר להיפטר ממנה

Car Lover

New member
למי שיודע...

שמתי לב שיש גם את האות P בקטן על המטבעות, מה זה אומר
ואיך אני יודע האם המטבעות הם גרסת proff או silver proff

® רן

New member
P מסמל פילדלפיה

מקום ההטבעה של המטבעות. יש גם D ו S עבור Denver ו San Fransisco, בהתאמה. ולגבי הסוגים - אי אפשר לטעות במטבעות כסף לעומת מטבעות ניקל. הכסף יותר, אממ, כסוף...

ronmerav

New member
מלבד על מספר מטבעות

של סנט אחד, מעולם לא ראיתי את סימן המטבעה S במטבעות שבמחזור. קראתי באיזה מקום שסימן מטבעה זה הופיע רק בסטים לאספנים. האם זה נכון?

® רן

New member
לא נכון

אמנם היום כל ייצור המטבעות הרגילים של ארה"ב נעשה בפילדלפיה ודנבר, וסן פרנסיסקו מטביעה סטים לאספנים בלבד, אולם בעבר סן פרנסיסקו הטביעה גם מטבעות רגילים. היו אגב גם עוד מטבעות שנסגרו, ווסט פוינט (סימון W) וקרסון סיטי (סימון CC).

למעלה