STATE QUARTERS

טל ענבר

New member
STATE QUARTERS

STATE QUARTERS - מטבעות של רבע דולר אמריקני, המונפקים מאז 1999 בקצב של 5 מטבעות בשנה. צד אחד של המטבע רגיל, ונושא את דיוקנו של וושינגטון, ואילו הצד השני מוקדש למדינה אחת בארה"ב, וכולל מוטיבים שונים המאפיינים את המדינה. מחד, אוסף חביב ותמים - שכן המטבעות נמצאים במחזור, ובמהלך התקופה של ההנפקות אין מונפקים המטבעות הרגילים של רבע דולר, אבל.... מה עם גרסאות PROOF? ומה בדבר SILVER PROOF? וקניית מטבעות באיכות הטבעה רגילה, אבל בגלילים היישר מן המטבעה? ואם כבר מטבעה, איזו? שם סימן D של דנבר, או P של פילדלפיה? למה לא שתיהן? ומה בדבר מוצרים משלימים הכוללים בולים? בקיצור, חגיגה! מעכשיו אימרו למכריכם - תביאו לי QUARTERS מארה"ב...... שווה הצצה לאתר המטיבעה האמריקנית, על מנת לבדוק את עיצוב המטבעות

טל ענבר

New member
סט שנתי באיכות הטבעה PROOF

צריך לראות במציאות על מנת להתרשם כראוי.

ronmerav

New member
גם אני, גם אני...

גם אני אוסף מטבעות ארה"ב, מן המחזור בלבד. הרוב משתי הנסיעות האחרונות שלי. השיטה מאוד פשוטה: כל עודף שמקבלים במשך היום מוחזק בכיס, ובבית המלון בערב יושבים עם הדף שבו רשום מה כבר יש ובודקים. מטבע חדש נרשם כמובן בדף ומושם אחר כבוד במזוודה. עכשיו תארו לעצמכם שבקרוז לאיים הקריביים ישבתי בקזינו ליד "סלוט משין" וזכיתי ב-200 מטבעות של 5 סנט. רצתי מיד לחדר עם הקופסה לבדוק את כולם. אשתי כמעט קראה לעצמה "אלמנת מטבעות"... מעניין שבחלק מן השנתונים של מטבעות מסוימות מופיעים סימני המטבעה P, D, ובשנתונים אחרים ניתן למצוא מטבעות גם ללא סימנים אלו. מצורפת רשימת המטבעות שיש לי. אשמח להצעותיכם לסדר את הרשימה באופן יותר ברור. אני חושב שעלי לערוך גם רשימת מטבעות להחלפה... רון.

ronmerav

New member
הרשימה כמובן

לא היתה מיועדת לציבור הרחב (עד עתה), ולכן חלק מן השנים כתובות באופן מלא וחלק -רק 2 ספרות. באותו נושא, אני מצרף רשימת מטבעות ישראלים שחסרים לי, ואודה לכל מי שיוכל לעזור בהשלמתם. עלי לציין שאני אוסף מטבעות מן המחזור, ונדמה לי שמטבעות מסוימים יצאו רק בגימור "קשוט" לאספנים. זה לא מנוגד לחוק האספנות? (ואם אין חוק כזה, צריך לחוקק מיד!)

Car Lover

New member
יש לי גם כזה סט של 5 מטבעות..

אצלי הם של Delaware, Connecticut, Pennsylvania, Georgia, New Jersey כולם יוצרו במהלך שנת 99 כך רשום על הכריכה שבהם הם נמצאים המחיר על הכריכה הוא $5.95 , אני חושב שנתנו לי את זה במתנה כשמישהו חזר מארה"ב

Car Lover

New member
הנה תמונה של המטבעות שיש לי..

האריזה שהם נמצאים בה היא אחרת, אבל המטבעות שרואים שם הם בדיוק המטבעות שנמצאים אצלי

lubia

New member
מי מעונין?

עד היום יצאו (הוטבעו?) 28 מטבעות - האחרון הוא מטקסס. מי שמעונין במטבעות רגילים - יש לי לא מעט כפולים.

בּני

New member
חסרים...

lubia, האם יש לך את המדינות הבאות:
North Carolina
Arkansas
Michigan
Florida
Texas תודה בני

בּני

New member
מטבעות

למי שלא עבד הקישור של טל, הנה קישור אחר. גם אני אוסף את המטבעות, בגרסת המחזור, ללא התחשבות בסימן המטבעה. בנוסף יש לי סטים של 2000 ו-2001 PROOF. אם הסט של car lover להחלפה, אשמח לדעת. יש לי כפולים מ-11 מדינות, לכל המעוניינים...

טל ענבר

New member
יש לי החלפות רבות

אני מציע שבמפגש פורום מי שאוסף את הSTATE QUARTERS יביא את המיותרים. אני אוסף מטבעות מהמחזור, וכן סטים ברמת הטבעה PROOF.

למעלה