Start Rockin

Ultramarine

New member
Start Rockin

שלום לכולם

שלו לך וברוך הבא!../images/Emo140.gif

נחמד שהצטרפת לפורומינו החביב רק חסרות לי כמה מילים על העבודה שהעלית קודם כל מי היוצר, מה הסגנו ולכבוד מה אנו זוכים לראות אותה בפורום. מקווה שיהיה לנו כיף ביחד.

Y A E LY

New member
כנ"ל

ברש ובראשונה
ברוך הבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! את העבודה ממש אהבתי למרות שיש משהו עם כף היד שאני מנסה לחשוב מה קורה בו- אני לא משוכנעתלגביו- וכשאאני אחליט אני אגיב... חסר לי מילים על הטכניקה ועליך!!!

Ultramarine

New member
תודה ../images/Emo163.gif

אני מודה לך (אפרת) וליעל על קבלת הפנים החמה תודה... כבר דיי הרבה זמן שאני עוכב אחרי הפורום שלכם. וקצת יותר מזה ומאוד נענה מהאנשים הנפלאים שהפורום הזה מכיל. וכמו כן אוהב את התגובות שלכן כלפי אותם אנשים\אמנים שבפורום. מי היוצר? Mr Van Ultramarine (כן בטח....) כן נו זה אני הצייר... יעל ,בקשר לשאלה שלך לגבי היד? היא צוירה בכוונה בצורה יותר גסה מיתר הציור. וזאת בשביל למקד את הצופה במקום הרצוי. הגיוני להניח שבגלל זה (אולי) ההרגשה שלך לגבי הנושה היא כמו שציינת. לצורך המחשה אני מעלה עבורכם את הסקיצה של הציור בשביל שתוכלו להתרשם איך ציור שכזה נולד. הבחורה מתעניינת לפרטים אלי.... אני בחור בישן ורגשני אד מאוד חולה-על-ציור ואוהב לצלם לעיתים קרובות.
יצא ציור לא רע מה?

Y A E LY

New member
לא רע?

הוא דווקא טוב מאוד. מזכיר לי קצת משהו שאני עובדת עליו הציור בהחלט מעניין- באיזה חומרים הוא מצויר?!?מה הגודל שלו? לא מרגישה שהיד גסה מרגישה משהו לא נוח איתה.... אני יודעת מה אני מרגישה- שהצבע הלבן (אם זה לא עיוות סורק/ מצלמה דיגיטלית) מיותר והוא צריך להתחלף בבהיר של הצבע גוף. אני הולכת להגיד משהו שהרבה יתקוממו עליו ולכן אני אומרת מראש שזהו ציטוט של דברים שנאמרו לנו בהרצאה של הצייר והמורה יהודה יציב, ושאני עשיין לא גיבשתי דעה בנושא...: היום כשהרמנות הולכת לכיוונים פוסט מודרנסטים שונים, נראה כאילו כבר כמעט לא נשארו הכללים הישנים והטובים של האמנות, היום נראה כאילו שברו את כל הכללים- וכל אמן עושה כראות עיניו וככל העולה על רוחו ביצירתו. למרות כל זאת יש להקפיד על כמה כללים בסיסיים- וזאת, בכדי שהיצירה תמשוך את עין הצופה ולא תפריע לו להתבונן בה ולקלוט את המסר! שני כללים אני רואה כבלתי שבירים: 1.קומפוזיציה. 2.שפת היצירה- אם ציור, למשל, מתחיל ב"שפה" מסוימת- הוא חייב להיגמר בה. לכן למשל- ציור שמתחיל בצורה חלקה מאוד- אי אפשר לעשות פתאום את הרקע מאוד "עבה""- כי זה מפריע בעין. ציור שמאוד כתמי- לא יכול פתאום בנקודה מסוימת להיות ללא כתמיות... *נראה לי שערן- איפה הוא?!? הרבה זמן לא ראיתי אותו! הולך להתקומם על זה* ולכן יש לי איזשהי בעיה (שאני לא משוכנעת שהיא בעיה- ויש לי אותה כרגע גם בציור שלי)- הדמויות מאוד ריאליסטיות (ראליסטיות מדי לטעמי), ואילו הרקע של החוף ים עשוי בצורה כתמית (ומאוד יפה ומעניינת) ללא ירידה לפרטים.... לדעתי (ע"פ יהודה יציב) יש ליצור איזה איזון ביניים ע"י הורדה קטנה של רמת הריאליסטיות (טישטוש ממעט של כמה פרטים) ואילו בחוף הים יש להעלות מעט את רמת הריאליסטיות ע"י הוספת פרטים....

Ultramarine

New member
המורה לאומנות של הבית ספר?

"ואילו בחוף הים יש להעלות מעט את רמת הריאליסטיות ע"י הוספת פרטים...." לא ידעתי שזה חוף ים. (זה לא כוונת הצייר) אולי יש לך ציור של המורה "יהודה יציב"? או אתר שלו?

Y A E LY

New member
הוא ממש לא המורה לאמנות של בית הספר

והזלזול מאוד לא מתאים לי. וא מרצה באונירסיטת חיפה- והוזמנתי להרצאה שלו. חוף ים- זו זכותי לפרש את זה איך שאני רוצה זה הרעיון של ציורים!

Y A E LY

New member
+תוספת

אם זו לא כוונתך- זו בעיה של הציור לא שלי! כשאני רואה חול האסוטיאציה שעולה לי היא ים- זכותי!!! ואתה- אין לך שום זכות ללגל או לזלזל בתגובתי או ביהודה יציב. *היית מת ללמוד עם המורים לאמנות בבית הספר שלי (בהתחשב בזה שרובם מרצים מבצלאל....) אז שמור על הפה בבקשה

Ultramarine

New member
יעל היקרה

זה לא הייתה אמירה מתוך זלזול בנושא המורה אלא רצון להבין מי הוא (אני לא מכיר אותו). מצטער אם פגעתי בך או במישהו אחר..... זאת לא הייתה הכוונה. וגם בנושא של "הזכות של כול אחד לפרש את הציורים כמו שהם" פשוט כתבתי את מה שכתבתי בגלל שרציתי להסביר למה אין שם פרטים כמו שאת מדברת אליהם. מצטער שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך...

r i p l y

New member
יהודה יציב היה המורה שלי.....

הייתה לו תערוכה מזמן מזמן מזמן...ב מוזיאון עין חרוד אולי??? ראיתי איזה קטלוג... ובפירמידה יש פה ושם.. מה אתה לומד בחיפה? או בויצו? יש לו אתר????? אני בספק....אבל תבדוק... אגב אחלה שם יש לך הצבע האהוב עליי

r i p l y

New member
אגב הסקיצה מעניינת כשלעצמה

היא אולי סקיצה אבל גם ...ציור בפני עצמו... (לפעמים יוצא משהו טוב כשלא מתכננים...!!

Julia L

New member
אני דווקא אוהבת

את הניגוד בין הריאליסטיות של הדמויות ובין הרקע. זה מעניין.

ננהננה

New member
העבודה מאוד מאוד יפה

מזכירה לי את העבודות של בן, בעיקר בגוונים האפורים עדינים האלו ובאופי של הקו. בכלל התחושה העדינה הזאת, קשה לי להסביר במילים זה פשוט עניין של אווירה שנעימה לי, גם הילדות שמסתכלות אל משהו שלא רואים אבל מרגישים שהוא יפה ומוזר וגם כל האור שיש בציור, כמו מין חלום של פלשבק לילדות. בהתחלה תהיתי לעצמי אם זה צילום שעבר עיבוד למראה "ציורי" בפוטושופ והסתכלתי טוב וראיתי שלא! פרופורציות מדוייקות אור וצל מדוייק - עבודה ממש מצויינת. ואת ההרגשה של העבודה כבר אמרתי שאני אוהבת. אם להיות קטנונית אז בחלק העליון של הזרוע, איזור בית השחי והחיבור של הזרוע לגוף של הילדה שנמצאת בצד ימין יש בעיה של אור וצל וצבע - זה פשוט נראה שטוח קצת או קצת אפור מדי וקו המתאר שם טיפונת גס מדי. עוד טיפונת עבודה שם. השיער יפהפה וגם האור שנופל על הילדה הימנית מאחורה. כל הכבוד. ננה

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אממ...ultramarin, אני מת על הצבע הזה. ברוך הבא אל הפורום, כמו שננה אמרה מזכיר מאוד את סגנון העבודה של בן, גם בציורי השמן וגם בציורים הדיגיטליים שלו. אני בספק גדול לגבי העבודה שלך, בעיניי היא נראית כצילום שעבר עיבוד ממוחשב ולא ציור.

kasm

New member
מצטרף לדעה שלך - אמנם ציור/עבודה

יפה ומעניינת, אך נראה כמו עיבוד מחשב קצת. למרות שהלחיים של שתי הבנות נראות מוגזנות מעט וזה דווקא יכול להעיד על ציור עם "טעות" בבניה של הפנים
אבל איך שלא מסתכלים על זה - עבודה טובה נעשתה פה

למעלה