לא רע?
הוא דווקא טוב מאוד. מזכיר לי קצת משהו שאני עובדת עליו הציור בהחלט מעניין- באיזה חומרים הוא מצויר?!?מה הגודל שלו? לא מרגישה שהיד גסה מרגישה משהו לא נוח איתה.... אני יודעת מה אני מרגישה- שהצבע הלבן (אם זה לא עיוות סורק/ מצלמה דיגיטלית) מיותר והוא צריך להתחלף בבהיר של הצבע גוף. אני הולכת להגיד משהו שהרבה יתקוממו עליו ולכן אני אומרת מראש שזהו ציטוט של דברים שנאמרו לנו בהרצאה של הצייר והמורה יהודה יציב, ושאני עשיין לא גיבשתי דעה בנושא...: היום כשהרמנות הולכת לכיוונים פוסט מודרנסטים שונים, נראה כאילו כבר כמעט לא נשארו הכללים הישנים והטובים של האמנות, היום נראה כאילו שברו את כל הכללים- וכל אמן עושה כראות עיניו וככל העולה על רוחו ביצירתו. למרות כל זאת יש להקפיד על כמה כללים בסיסיים- וזאת, בכדי שהיצירה תמשוך את עין הצופה ולא תפריע לו להתבונן בה ולקלוט את המסר! שני כללים אני רואה כבלתי שבירים: 1.קומפוזיציה. 2.שפת היצירה- אם ציור, למשל, מתחיל ב"שפה" מסוימת- הוא חייב להיגמר בה. לכן למשל- ציור שמתחיל בצורה חלקה מאוד- אי אפשר לעשות פתאום את הרקע מאוד "עבה""- כי זה מפריע בעין. ציור שמאוד כתמי- לא יכול פתאום בנקודה מסוימת להיות ללא כתמיות... *נראה לי שערן- איפה הוא?!? הרבה זמן לא ראיתי אותו! הולך להתקומם על זה* ולכן יש לי איזשהי בעיה (שאני לא משוכנעת שהיא בעיה- ויש לי אותה כרגע גם בציור שלי)- הדמויות מאוד ריאליסטיות (ראליסטיות מדי לטעמי), ואילו הרקע של החוף ים עשוי בצורה כתמית (ומאוד יפה ומעניינת) ללא ירידה לפרטים.... לדעתי (ע"פ יהודה יציב) יש ליצור איזה איזון ביניים ע"י הורדה קטנה של רמת הריאליסטיות (טישטוש ממעט של כמה פרטים) ואילו בחוף הים יש להעלות מעט את רמת הריאליסטיות ע"י הוספת פרטים....