Star Wars Legacy

The Prospect

New member
Star Wars Legacy

אז מישהו קורא את הקומיקס הנהדר הזה? בעזרת דרכים לא דרכים קראתי את 17 הגיליונות הראשונים, וכבר בשבוע הקרוב יגיע האוגדן לקומיקאזה. דעתכם עליו? הדעה שלי, נטולה ספויילרים - מראה בצורה נהדרת, עם עלילה מעוררת מחשבה במידה מסויימת את הדבר הכי מעניין בEU - גורל הסקייווקרס. ממליץ מאוד.

Kalimac

New member
גורל הסקייווקרים לא כזה מעניין

לדעתי השם הזה נטחן מכל כיוון אפשרי. אבל אני מסכים איתך, הסדרה הזו נפלאה, אם לא הכי מעניינת שיש כרגע בקומיקס של SW (אחריה KotOR ואחריהם Dark Times ו-Rebellion). על איזה אוגדן אתה מדבר? הראשון של Legacy יצא במאי והשני מתוכנן לצאת בפברואר. "דרכים לא דרכים"? מה זאת אומרת? לי חסרות חוברות #0-5 לצערי, מקווה שזה ישתנה בעתיד הקרוב.

Kalimac

New member
וזה אפילו לא בדיוק ה'גורל' שלהם../images/Emo58.gif

מה שעלה בגורל משפחת סקייווקר (ושל סולו, שהתאחדו), סופר לרוב בסדרת הספרים New Jedi Order, וממשיך כרגע בסדרת הספרים Legacy of the Force. מה שיש ב-Legacy זה הרבה יותר מהסקייווקרים, זו תקופה רעננה לחלוטין שניתן לשחק עם הכל מאחר והיא היחידה שמתייחסת לזמן הזה (130 שנה אחרי פרק 4)--הכל יכול לקרות שם מבלי להפריע להמשכיות של דברים שפורסמו בעבר. אותי מעניין לגלות איך קם מסדר הסית' החדש, איך האימפריה החדשה הגיעה למצב שיש "אבירים קיסריים" ומה לכל הרוחות עושה שם Master K'Kruhk, ויש עוד נושאים שאפשר לחקור שם...

The Prospect

New member
אכן ../images/Emo58.gif

ורק הדגשתי את הנקודה הזו כהמלצה. למרות שזה, אאל"Y, הספר הראשון שדיבר על קייד, שאי אפשר שלא להרגיש את הדומי שלו לאנאקין. המלחמה אגב, שנורא מזכירה את הרבלס נגד האימרפיה של פלפטין שצויין שם, טובה מאוד, ולדעתי #4 שסופר כולו מנקודת מבט של סטורם טרופר זה רעיון גאוני. למרות שאי אפשר שלא להרגיש תחושה של "למה אני מחבב בעצם את פל, והוא ה'טוב' בסיפור?". בכל מקרה, בקשר לדרכים לא דרכים - מסר נשלח אלייך עם פרקים 1#-6#

The Prospect

New member
ודבר נוסף שמציק לי

כוח הפורס האמיתי לא מקבל מספיק משמעות בסדרה.

Kalimac

New member
כן, הדמות שלו נוצרה../images/Emo58.gif

ע"י ג'ון אוסטרנדר וג'אן דורסמה, שאחראיים להרבה מהסיפורים בסדרה Republic של השנים שעברו, במיוחד דמותו של Quinlan Vos. הוא דומה אם כי שונה מאוד מאנאקין. קראתי את כל החוברות חוץ מ-#0 ו-#4, מאחר ויש בידי את האוגדן הראשון: Legacy Vol. 1: Broken. בקשר למסר, תודה, אני מעדיף לא לקרוא קומיקסים ככה, זה מוריד מהחוויה של לגשת לחנות ולדפדף בחוברת; זה אחרת לקרוא אותן כך וזו הדרך המועדפת עליי, לקח שלמדתי מקריאת קומיקסים של רובוטריקים במחשב. איני חוזר על "טעות" זו. טוב שאלו עוד לא נחשבות חוברות נדירות מאחר ויצאו בשנה שעברה, ועדיין ניתן להזמין אותן, ולא במחירים שערוריתיים. קשת הסיפור הבאה, זו שתבוא אחרי סיום הקשת הנוכחית, Claws of the Dragon, תתרכז ב-Galactic Alliance ובקיסרות החדשה (חוברת #20). משהו שאינו ידע כללי: משפחת פל הם צאצאים של הסולואים--דרך ג'יינה, הבת של האן וליאה, מה שעושה אותה חלק סקייווקר.

The Prospect

New member
כיצד מתבטא השוני ביניהם? ../images/Emo58.gif

שניהם הפסיקו להיות ג'דיי בגלל אהבה שנאבדה להם, שניהם לא התאמו את עצמם לחוקיי הג'דיי, שניהם היו מוכנים לעשות הכל כדי לקבל את מה שהם רוצים, שניהם לא ידעו לעזוב את מה שהפורס רוצה לקחת. אגב, אולי תבהיר לי משו - בגליון ה-8, כשפל מגלה למוף קליקסט שהוא יודע על מעשה הבגידה, ומתכנן להרוג אותה אותה, כשבדיוק בזמן הזה ויד מכריז על סיום המלחמה, מדוע זה מבטל את ההוצאה להורג? למה הוא "משחרר אותה", וגם מאפשר לה ולויד להישאר MOFFS?

Kalimac

New member
המ../images/Emo58.gif

קייד אומן מאז שנולד לחיי ג'דיי, והפסיק לעקוב אחרי הקוד כשכל מה שרצה היא נקמה. חייו כצייד ראשים הם שונים בתכלית מחייו של אנאקין. אני לא אומר שאין דמיון, ודאי שיש, אבל אלה מקרים בעלי אופי שונה. והאמת? זה מעט מאוס לראות סקייווקר שמתפתה ע"י הצד האפל כדי להגאל בשלב מאוחר יותר. בקשר לשאלה שלך, אני חושב שפל השאיר אותה גם בגלל הסיבות שהיא ציינה בפניו (לקטול מתוך כעס) וגם, אני מניח, שהוא חשד שיש יודעת עוד דברים שלא אמרה לו אולי היא תהיה ברת שימוש. לאחר מכן, היא זו שהזהירה אותו מפני הרצח המתוכנן.

The Prospect

New member
בפסקה השנייה אתה צודק

הפרומולה הזו כבר נמאסה. ותודה על ההסבר =]

DDN

New member
אחרי שציינת את זה, אני דואג למצוא ולקרוא אותה

אני אחווה דעתי עד אמצע שבוע הבא

Kalimac

New member
אתה לא מעדיף לקרוא את סדרת KotOR?

היא כבר בחוברת #22 (#23 אמורה לצאת בשבוע הבא אם לא יהיו עיכובים), ואת שני האוגדנים הראשונים (#0-6, #7-12) ניתן להשיג בחנויות עכשיו. השלישי ייצא בינואר ויכיל את חוברות #13-18). בכלל, חדשות לעולם הקומיקס: המוציאים לאור, Dark Horse, מתחילים בינואר cross-over בין הסדרות השונות של SW שהם מפרסמים. זה יהיה ארוע בסגנון ה-Civil War של מארוול, והוא ייקרא Vector; הוא יתחיל ב-KotOR #25-28, ימשיך לסדרת Dark Times #11-12, משם ל-Rebellion #15-16, ויסתיים בסדרת Legacy #29-32. אני ממליץ למי שמחפש איפה להתחיל בקומיקסים לנצל ארוע גדול זה למטרה זו. לעוד מידע לגבי Vector: http://starwars.wikia.com/wiki/Star_Wars:_Vector

DDN

New member
יש בארץ 2 יבואני קומיקס גדולים

קומיקאזה שנמצאים בדיזינגוף סנטר והיבואן בו אני משתמש: קומיקס וירקות שנמצאים בקינג ג'ורג' לא יודע לגבי קומיקאזה, אבל קומיקס וירקות עושים משלוחים (כך אני משתמש בשירותיהם, למרות שאני תל אביבי) החנויות שלהם נחשבות משהו שחוויה לראות. (ראיתי את קומיקס וירקות מבחוץ, וראיתי את קומיקאזה בחנות הישנה וההקטנה ברמת אביב)

Kalimac

New member
גם קומיקאזה עושים משלוחים

למרות שעוד לא השתמשתי באף שירות דואר של שתי החנויות מאחר ואני נמצא באזורן לפחות פעמיים בשבוע. מומלץ בהחלט לבקר בהן מאחר והן נמצאות במרחק פעוט זו מזו.

DDN

New member
כשדמויות/עלילה מחוברת אחת מגיעות לשנייה.

לדוגמא, כשלספיידרמן יש עלילה מתמשכת שנוגעת בכל חוברות ספיידרמן (כמו עכשיו, בסיפור ONE MORE DAY שמתפרש על כל 3 החוברות שלו) או כשדמות ממקום מסויים נפגשת עם אחרת. לדוגמא, כשיש קומיקס של מארוול וDC ביחד, זה נחשב קרוסאובר.

Kalimac

New member
משהו כזה

אני ממליץ לבקר בקישור שנתתי בווקיפדיה או לבקר באתר של Dark Horse כדי לקרוא קצת בעניין.

למעלה