star wars knights of the old repubi

star wars knights of the old repubi

הגיע הזמן שתהיה פה ביקורת על המשחק הזה, אז בואו נתחיל! טוב, בתחילת המשחק אתם צריכים ליצור את הדמות שלכם, יש 3 טיפוסי דמויות, לכל טיפוס תכונות מיוחדות, כמובן שכל הטיפוסים באים בגרסת זכר וגירסת נקבה, שלושת הטיפוסים הם: נבל (scoundrel), חייל (soldier), וסייר (scout), אחר כך יש לכם 2 אפשרויות של פיתוח התחלתי, אפשרות quick charactor, שזה שאתם מחליטים על המראה והשם, והמשחק על כל השאר (אני מציע לא לבחור בזה כי זה ממש גרוע) ואפשרות custom charactor, שאתם מחליטים על הכל, אחרי שעיצבתם את ההתחלה של הדמות שלכם המשחק מתחיל, העלילה של המשחק מתרחשת 4000 שנה לפני עליית האימפריה, דארת' מאלאק (darth malak), לשעבר החניך של הלורד האפל רוואן (revan) שחרר צבא סית' ענק על גבי הגלקסיה, ותפס אותה לא מוכנה למתקפה הענקית, כאשר כל התנגדות נמחצת, ומסדר הגדיי נשאר מפוזר, חלש ופגיע, כאשר אינספור אבירים נופלים חלל בקרב, ועוד הרבה יותר נשבעים אמונים ללורד האפל החדש. אתם מתחילים כאשר אתם מתעוררים באמצע מתקפה של הסית' על ספינת החלל שלכם, אז חייל רפובליקני בשם טרסק נכנס לחדר ומבשר לכם שאתם צריכים לקןם, לקחת את הציוד ולצאת לקרב, אחרי שאתם לוקחים את הציוד תדברו עם טרסק והוא יצטרף לחבורה שלכם, כי במהלך המשחק דמויות מצטרפות אליכם ואתם יכולים לשלוט בהם ממש כמו שאתם שולטים בדמות שלכם, יש בסך הכל 9 דמוות (בעצם 10, פשוט אחת נהרגת בשלב המוקדם של המשחק ומאז לא רואים אותה יותר), מותר לקחת איתכם רק 2 דמויות כל פעם, לכל דמות יש כישורים מיוחדים אז תבחרו זהירות. אתם יוצאים ועוברים דרך החללית במטרה להגיע לתאי המילוט ולפגוש את כארת' אונסי, חייל רפובליקני בכיר וגיבור מלחמה, במהלך הניסיון הזה אתם לומדים איך לשלוט בחברי החבורה שלכם, פתוח דלתות, מיכלים, להשתמש במחשב, לתקן רובוטים, וכמובן- להילחם! למשחק יש מערכת קרבות מעניינת, שברגע שהאויב נמצא במרחק מסוים אז הקרב מתחיל, המשחק קופא ואתם בוחרים מטרה ומחליטים על סדר הפעולות (לתקוף, להשליך רימון, להזריק אדרנלין לשיפור היכולות של הגוף, להשתמש בערכת רפואה וכו') ואז אתם מבטלים את ההקפאה והקרב מתחיל, הקרב הוא קרב מבוסס תור, שבו כל אחד תוקף בתורו, המשחק מחשב את סיכוויי הפגיעה, רמת הניסיון, החיזוקים ואת הננזק הסופי, מערכת קרבות זו תאזכזב את הגיימרים חובבי הרפלקסים, אך תשמח מאוד את חובבי האסטרטגיה, ואת הגיימרים המתחלים שעוד לא פיתחו רפלקסים. במהלך המשימה שלכם טרסק נהרג, ואתם נכנסים לתאי המילוט יחד עם כארת' אונסי ומתרסקים על טריס, כוכב תחת שלטון הסית', וכעת מטרתכם היא למצוא את בסטילה, המפקדת של המשימה שאליה יצאה הספינה שלכם, וג'דיי עוצמתית במיוחד. במהלך המשחק כשאתם מדברים יש לכם תמיד כמה דרכים לענות, ובהתאם למה שאתם עונים המשחק ממשיך, מה שיוצר קווי עלילה, ואפשרות ליפול לצד האפל, לפי ההחלטות שלכם אתם יכולים ליצור דמות שהיא מלאך משמיים, שטן מהגיהנום, או משהו ביניהם, במשחק הזה יש מלא משימות צד, שאתם יכולים לעשות או לא לעשות לפי בחירתכם, כמומ לדוגמא במשרד ציידי הראשים של זאק, שאתם יכולים לחסל את כל אלה שיש פרס על ראשם ולקחת את הפרס, לא לעשות כלום או לעזור לכמה מאלה שיש פרס על ראשם לצאת מכל העניין, ולפי ההחלטות שלכם תצברו נקודות אור/חושך, כל החלטה היא חשובה, בעיקר בסוף המשחק, נקודות האור והחושך משפיעות על מלאי החפצים שלך, וברגע שתגיעו לחלק של המשחק שבו תהפכו לג'דיי, זה גם ישפיע על הכוחות שלכם, כי יש כוחות של הצד האפל והצד המואר, ככל שתהיו אפלים יותר כך כוחות האופל יגבו ממכם פחות נקודות פורס וככל שתהיו מוארים יותר הם יגבו ממכם יותר נקודות, ואצל הצד המואר אותו דבר, אבל למרות כל זה במהלך המשחק, לא משנה כמה רעים אתם תהיו אתם נלחמים בצד של הטובים, ורק בסוף המשחק יש ממש אפשרות לעבור לגמרי לצד האפל. וכעת, לעיניינים יותר טכניים. הגרפיקה של המשחק מדהימה למשחק של שנת 2003, והסביבות של המשחק עצומות ומפורטות ויפות מאוד, אך לרוע המזל הם מעטות מאוד, אתם מבקרים רק בשבע כוכבים, שני ספינות חלל ותחנת חלל אחת (בעצם יש שתי תחנות חלל אך אחת מהם מיותרת לגמרי), כשבכל כוכב אתם מבקרים רק בעיר אחת וסביבותיה, כל עיר מחולקת לכמה אזורים (כנ"ל גם לגבי הסביבות שמסביב לעיר), ואתם מבקרים רק באזורים מסוימים, מה שיוצר משחק קצר מאוד, (למרות שהעלילה מסובכת מאוד ומעולה!) תוסיפו לזה שמרבית הקרבות במשחק הם ברמת קושי קצת מתחת לבינוני ותקבלו משחק ממש קצר! (אני סיימתי אותו פעם בעשרים ושבע שעות, כמובן שזה היה כשכבר הייתי מנוסה, וידעתי בדיוק לאן ללכת, והלכתי ישר למטרה כמעט בלי שום משימות צד). מה שהכי אכזב אותי במשחק זה המיני משחקים. הפאזאק (סוג של פוקר בין כוכבי) הוא משחק פשוט ונחמד, אך יכלו לעשות אותו יותר מתוחכם, מרוץ הסוופים (סוופ-swoop זה מין רכב מרוץ עתידני) ממש עלוב, אין בו תחושה של מהירות, ושקוראים לו מרוץ אך אתה לא מתחרה נגד סוופים אחרים אלה נגד זמן!, והקרבות בחלל (שהם השלבים היחידים בחלל, פרט לשלבים בשתי החלליות שאתם מבקרים בהם) הם בסגנון פשוט ומיושן. וכמובן- הבאגים. אצלי המשחק פעם בצורה בעייתית מאוד, אך מרבית הבעיות היו בגלל שהמחשב שלי מיושן, אך הנה כמה בעיות שאני בטוח שהם במשחק עצמו: 1. דמויות שנתקעות מאחור ושוכחות לעקוב אחריכם. 2. שכאשר אתם עוברים לקרב שהוא אחרי סרטון או שאתם טוענים משחק שנשמר באמצע הקפאת קרב, אז המשחק אמור לקפוא מיד אך הרבה פעמים האויב מספיק לתקוף לפני שהקרב קופא, וזה ממש מעצבן. 3. יש עוד באגים, אבל אני לא יודע מה הם כי אחרי ההתקנה ישר שידרתי את המשחק לגירסה 1.03. סיכום: משחק קצר וקל עם עלילה אדירה ופתוחה יותר מכל עלילה של כל משחק פתוח שיצא אי פעם, מערכת בניית דמויות חדשנית ומעולה, מערכת שליטה חדשנית כל כך שפרט לתזוזה והקפאת המשחק לא צריך לדגעת במקלדת, גרפיקה אדירה, מיני משחקים גרועים ועם מעט מאוד באגים, מה שיוצר משחק מהפכני ומעולה. ציון: משחקיות: 94 הנאה: 89 גרפיקה: 95 סאונד: 87 ציון כללי: 91.25

Heathen Dawn

New member
היכרות

הרפטולוג צעיר, מקש Enter, נא להכיר. נעים מאוד. תודה.

Another Girl

New member
תודה רבה על הביקורת ../images/Emo13.gif

לי אישית, כגולשת, קשה מאוד לקרוא הודעות ומאמרים שאינם מחולקים לפסקאות אפילו ברמה המינימלית, ולכן אחרים ייאלצו להגיב על מאמרך.

LordDevil

New member
תודה על המאמר

רק פעם הבאה תשתדל ללחוץ קצת יותר על אנטר :) ועוד דבר, אמרת שלפעמים יוצא לאוייבים לירות בך לפני שהמשחק קופא, זה בדיוק התפקיד של Awareness ,כמה שהכוח הזה יותר גבוה אצלך ככה גם תזהה אוייבים יותר מהר (כולל מוקשים אגב). זה לא באג :) ואגב אם הכוח הזה מספיק גבוה תוכל לזהות אוייבים עוד לפני שראית אותם בכלל (זה בא בצורה של חיזיון).

למעלה