Star Wars

SL Anubis

New member
Star Wars../images/Emo5.gif

אני יודע שזה ממש אוף טופיק.... אבל אמרתי לעצמי אם יש שרשור של LOST אז למה לא Star Wars... מקווה שזה לא מפריע לאף אחד. טוב מטרת השרשור היא לדעת מה אתה חושבים על הסרט החדש בסדרה (Revenge Of the Sith).... סרטי סטאר וורז הישנים תרמו כמעט לבדם לזה שאני אוהב היום מדע בדיוני והם היוו חלק דיי גדול בחיים שלי פעם. אחרי שראיתי את הסרט החדש בקושי יכולתי לתאר כמה אני מאוכזב...לדעתי הוא פשוט גרוע (בלשון המעטה) ואני לא יפרט על זה פה כי יש לי יותר מדי מה להגיד עליו. למי שמעניין אותו ויש לו כח, כתבתי ביקורת עליו ב-IMDB (כל כך התאכזבתי שהגעתי למצב שהייתי חייב לכתוב משהו...). בביקורת יש ספויילרים אז מי שלא ראה את הסרט וספויילרים מפריעים לו שלא יקרא! http://imdb.com/title/tt0121766/usercomments-1907 אם זה לא עובד אז תנסו את: http://www.imdb.com/title/tt0121766/usercomments? filter=chrono;start=100 שם הכותב (אני) Y B הכותרת של הביקורת: May the force (whats left of it) be with us למי שמכיר, ראה, והנושא מעניין אותו בכלליות.... בכל זאת זה פורום של אנשים שאוהבים מדע בדיוני אז אני משער שצריכים להיות פה אחד/ת או שניים/שתיים שמכירים ומעניין אותם לפתח נושא.

Echelon

New member
כמה דברים..

קודם כל, יש פורום לזה בתפוז אם אתה ממש רוצה לחלוק את רגשותיך. חוץ מזה, אני דווקא די אהבתי את הסרט. הדיאלוגים אולי לא משהו, אבל הוא פשוט מרשים. ראיתי אותו פעמיים בהפרש של שבוע בערך (אחת מהפעמים הייתה בבכורה).

SL Anubis

New member
מממ....

לא ידעתי.תודה. אבל להגיד לך את האמת, אני מעדיף כבר לכתוב את השרשור הזה פה מפני ששם כולם משוחדים....אנשים לא הולכים לכתוב בפורום של סטאר וורז אלא אם כן הם ממש אוהבים את הסדרה בכלליות - ואז רוב הסיכויים שהם אהבו גם את הסרט החדש. למעט מקרים בודדים כמוני.... מה שהכי מדהים אותי זה מספר המבקרים "הרציניים" שרשמו ביקורות מעולות על הסרט הזה כשלפני 6 שנים (כשיצא phantom menace) הם שחטו אותו....ולפי דעתי החדש הוא לא כזה רחוק מלהיות ברמה של הראשון.... אז אם יש משהו שממש מציק לי זה כל המעריצים שהולכים אחרי הסרט בעיניים עצומות (אבל באמת עצומות...אחרת הם לא היו אומרים שהסרט מ-ע-ו-ל-ה וכו') ולא משנה כמה גרוע הסרט היה יוצא, הם עדיין היו אוהבים אותו....ולמה זה מציק לי? כי לדעתי הגיע לנו סרט פי מליון יותר טוב, וללוקאס ממש לא מגיע לקבל כאלו שבחים על הזבל שהוא יצר. לא לדבר על המליארדים שהוא הולך להרוויח מהמוצרים הנלווים....והרי בינינו...כל הסרט הזה הוא רק בשביל זה, מסחור.

Tollan

New member
ובכן

גם אני מאוד אהבתי את הסרטים המקוריים. הסרט החדש, הכיל כצפוי, אפקטים מאוד מרשימים, אבל סך הכל הדמויות והעלילה שטחיים למדי. או במילים אחרות - דיאלוגים מהתחת... כל המעבר של אנקין לצד האפל הוא הדבר המרכזי ביותר בכל הטרילוגיה הזאת, והוא לא אמין בגרוש. למרות זאת, היו כמה סצנות שכן אהבתי... כל עניין חרבות האור, ממש מימש את הפוטנציאל שלו בטרילוגיה הזאת. קרבות מדהימים. גם הסצינה שבה הוא שם את המסיכה ,והפך לויידר מאוד יפה. אבל סך הכל, אני מסכים איתך לגבי הסרט.

GoldenEye2015

New member
אני אהבתי(../images/Emo58.gif ל-ROTS)

דיאלוגים טובים וכישורי משחק טובים,אצל רוב השחקנים,לא היו אף פעם במלחמת הכוכבים,גם לא בטרילוגיה הישנה.החלק הטוב בסאגה כולה הוא הסיפור עצמו שהוא מצוין.הבנתי שמפריעה לך המהירות שבה אנקין עובר לצד האפל,אבל זה לא בדיוק ככה.כל הסרט אפשר לראות שהוא מבולבל,הוא לא עבר רק בגלל פאדמה אלא גם בגלל שהוא באמת האמין,או רצה להאמין,שהמסדר בוגד והוא עושה את הדבר הנכון.תוכל לראות עוד בקשר לזה ובכלל בפורום של "מלחמת הכוכבים". קטעי האקשן והאפקטים כמובן מצוינים והסיפור מתגלגל לדעתי טוב.יש סצינות מצוינות כמו הטבח בג'די והסצינה של הלידה והרכבת החליפה של ויידר במקביל.זה יפה לראות את הכל נקשר עם פרק 4. היו כמה דברים מטופשים באמת כמו סיבת המוות של פאדמה וזעקת ה"לא" של ויידר,אבל זה לא כזה משנה.האמת האחרון נראה לי יותר משעשע ממפריע. סה"כ אני חושב שזה סרט טוב שכדאי לראות.נראה לי שפשוט תנסה להתעלם מאיכויות המשחק,שלדעתי הם הבעיה העיקרית ותראה שטיב הסרט עולה פלאים.

SL Anubis

New member
הלוואי שזה היה רק איכויות המשחק....

מזה עוד אפשר להתעלם, אבל אתה ממש לא יכול להתעלם מהדיאלוגים האינפנטיליים שרצים שם בתדירות כזאת גבוהה שזה נהיה מגוחך. space balls של מל ברוקס כבר יותר רציני מזה....

Crichton

New member
מסכים!! סרט מצוין!!

עכשיו יש לי חשק לראות אותו שוב.

SL Anubis

New member
אינדיד....

וכפי שכבר רשמתי, גם יותר רציני ואמין מ-Revenge of the sith.

7thHeaven

New member
אני מסכים

הדיאלוגים והמשחק היו ממש מבישים בסרט הזה, מדוקלמים בצורה מכנית חסרת כל רגש. רק נטלי פורטמן הראתה טיפה משחק ברגעים מסויימים. אבל star wars זה לא מדע בדיוני. זה פנטזיה. ואין לי כוח להיכנס עכשיו שוב להבדלים ביניהם.

lenin972

New member
דווקא די נהניתי לראות את הסרט

ברגע שאנקין הפך לווידר אני וחברים שלי התחלנו לעשות חיקויים מSPACEBALLS וכל האולם צחק. גם אחרי שראיתי את השלישי המשכתי לכל הפרקים הבאים בסדרה וממש שמחתי לראות שג'אר ג'אר לא היה שם, כי אפילו לסרט השלישי הצליחו לדחוף את הדמות המאוסה הזאת.

לדעתי אתה מחמיץ

אכתוב בקצרה כי ממש אין לי חשק להיתעמת ולכתוב על דברים שהם סוביקטיביים, טעם וריח . אין יכולת להשוות בין הסדרה הישנה לזו של ימינו. חובבי הטכנולו' יצחקו על הישנה ויאמרו מיושנת, בעוד שחובבי הדרמה והעלילה יטו כמובן לזו הישנה. הישנה נכתבה והופקה בתקופה אחרת לגמריי, תקופה תמימה נאיבית, בקרקע דיי בתולית של הז'אנר הנ"ל. צריך לראות ואני מניח שרובכם ראיתם כיצד הפיקו את מלחמת הכוכבים, ואת חוסר אימון האולפנים בסרט הנ"ל, לא להאמין. אני הייתי ילד בתקופה הזו, ואני זוכר את העולם שסביבי אחרת מהיום. לעומתה, הסדרה החדשה בת ימינו, עם קהל וטעם אחר לגמריי. היום כולנו יותר ציניים ואפילו דיי מרושעים (כצופים), וקשה מאוד להביא אותנו על סיפוקינו. אנחנו כצופים היום יותר טובעניים מבעבר, בשל הצפה של סרטים בכל ז'אנר וז'אנר, ובפרט( בשנים האחרונות) בסרטי המדע בידיוני. לדעתי אימת הפנטום היה סרט חלש מאוד, למרות הדמות של המאסטר של אובי וואן קנובי(קואי ג'אן משהו...), אותו מאוד אהבתי. ולמרות זאת אני מוצא את עצמי צופה בסרט עוד ועוד. מתקפת המשובטים היה טיפה טוב יותר, אך זעזע אותי בתחום הרומנטי, דבר שלוקאס לוקה בו בצורה חמורה. בכל מקרה את הקטרזיס שלי קיבלתי בסרט הנ"ל בצורת הקרב בין יודה לדוקו. חיכיתי למעלה מ20 שנה כדי לראות מה הקטן הזה שווה. וניהניתי בטרוף מהקרב הנ"ל. השלישי והאחרון היה להפתעתי טוב! נכון שגם בו ניתן למצוא פגמים, וכמובן הסגירה והמעבר של המעצבן הזה אנקין לצד האפל, הייתה לא חלקה כפי שציפינו, אך בכל זאת, הסרט היה טוב. יצאתי מהקולנוע בתחושה שבאתי על סיפוקי. כנראה שבסרט הזה לא באתי בתחושה עצומה של ציפייה שהייתה לי בשני הקודמים. אני יכול לומר בבירור על הטרילוגיה החדשה שזה ממש עיניין של טעם. השאלה היא מה אתה מחפש, אם אתה מחפש למצוא הקבלות בין הישנה לחדשה מבחינת משחק ,דרמה, קומי, וכו', לדעתי אתה תהיה מאוד מאוכזב(כפי שמוכיחה הכתיבה שלך). המלצתי היא לקחת את הסדרה החדשה בפרופורציה אחרת. אין סיכוי שנקבל שוב האן סולו! לכן תתמקד במה שיש לה להציע, וזה טכנולוגיה פעלולים ופקטים. בצד הזה הסדרה החדשה מעולה. בכל מקרה אני מקווה שהוא יוציא המשך ל3 המקוריים. טוב או לא, אני אהיה בקולנוע.

SL Anubis

New member
טעם וריח.../images/Emo58.gif

קודם כל אני רק יציין את העובדה שהביקורת המקורית שלי הייתה 1700 מלים ולצערי (ולשמחת שאר האנושות) ב-IMDB יש הגבלה ל-1000 מלים, ככה שהייתי צריך לחתוך כמעט חצי מהביקורת המקורית - אחת המשימות היותר קשות בהתחשב בזה שכל מילה הייתה חשובה לדעתי, אם הייתי מסוגל לשים אותה בפורמט המלא אז היית מבין קצת יותר את התסכול, כי שם באמת הכל מפורט, אבל לא משנה כבר. טוב עכשיו לעניין - אני מסכים איתך שאכן בכל דבר יש עקרון של טעם וריח. אבל בוא נתחיל מזה שלא השוותי בכלל בין הטרילוגיה הישנה לחדשה ואני לא כל כך מבין מאיפה לקחת את הטענה הזו.... אני ממש לא משווה בין שתי הטרילוגיות מפני שכפי שאמרת - זה פשוט לא אפשרי, בגלל מגוון רחב של סיבות שלא נעבור עליהם פה שוב. בדבר אחד אני כן מסכים איתך, הפעלולים והאפקטים בסרט הזה הם מרשימים לכל הדעות...אבל על זה אפשר לבסס סרט?!? בוא נגיד ככה - אם היינו היום בשנות התשעים והיה יוצא עכשיו פארק היורה 1, אז כולנו היינו אומרים "וואו" כל פעם שמישהו היה נאכל ע"י דינוזאור.... אבל אנחנו ב-2005, ולשמחתנו (או לצערנו) הטכנולוגיה עשתה זינוק אדיר מאז פארק היורה....קהל הצופים (לפחות רובו לדעתי) כבר התרגל לפעלולים ולאפקטים בסרטים מהסוג הזה ולוקחים את זה כמובן מאליו כמו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו את זה שיש לנו היום בבית טלוויזיה צבעונית. אני לא מכחיש שהפעלולים הם מרשימים, כי אז אני ישקר, אבל אני כן אומר שהם ממש, אבל ממש לא מספיקים בשביל לעשות סרט.... במיוחד עם כמות החסרונות שמקיפים את הסרט הזה, ואני ימנה בקצרה כמה מהם כי כבר רשמתי את הרוב בביקורת שלי ב-IMDB ואין לי כח לחזור על הכל, אז נתמצת למי שלא קרא - מבחינת משחק לדעתי כל סרט סוג ג' כמעט משתווה ברמת המשחק שלו לסרט הזה, שלא תבין לא נכון, אני לא מספיק טמבל בשביל להאשים רק את השחקנים, גם לשחקן זוכה אוסקר אין סיכוי מול הדיאלוגים האינפנטיליים של לוקאס, אין פשוט מלים בשפה שלנו לתאר עד כמה הדיאלוגים האלו והתסריט הזה הם מגוכחים ופתטיים. כמעט כאילו לוקאס מזלזל באינטיליגנציה שלנו. יש בסרט הזה סצנות כל כך מגוכחות שכפי שכבר כתבתי, הייתי מצפה ממל ברוקס לביים אותם מאשר לוקאס....זה כולל את סצינת ה-"לאאאא" של ויידר (הזוועה...), סיבת המוות של פדמה, אובי וואן שמזהיר את אנאקין מזה שהוא על קרקע גבוהה יותר ממנו (כאילו ממתי זה השפיע על ג'דיי...), ועוד כל כך הרבה קטעים שאם אני יתחיל לפרט עליהם אני לא יסיים לכתוב את ההודעה הזאת. בגדול אני פשוט חושב שהגיע לנו (ותקן אותי אם אני טועה), המעריצים, סרט פי מיליארד יותר טוב...ותסלח לי אם אני יגיד שאין שום מצב שמישהו שפוי לא יסכים לפחות עם חלק מהטענות שאני העלתי פה ולא משנה כמה הוא אוהב סטאר וורז. אז אני לא יודע באיזו מידה אתה אוהב את הסרטים, אבל באמת שאני שמח בשבילך שאתה מסוגל להתעלם מהפגמים הכל כך עצומים האלו שיש בסרט החדש...וזה לא בציניות...אני פשוט לא מסוגל להנות ממנו. ודבר אחרון - לא באנו לפה להתעמת, כל אחד עם הדעה שלו וזה לגיטימי, בשביל זה אנחנו פה - כי אנחנו נהנים להחליף דעות עם אנשים אחרים. ולפעמים לצחוק עליהם
.

darkndok

New member
דעתי../images/Emo58.gif

אני, דווקא כן נהנתי. הסרט הזה הוא שיפור אדיר מאשר הסרטים האחרים. ואומנם סצינת ה"לאאא" של ויידר היתה נדושה אבל אם הוא רק היה מתנשף בכבדות ומשמיד את כל מה שסביבו היא היתה אחלה. המעבר של אנאקין לצד האפל דרש עוד עשר דקות בערך של יסורי נפש, זה הכל. הוא אומנם לא היה החלק, אבל ללוקאס יש את התירוץ הקלוש שהצד האפל "כילה" אותו. הסצנה שאובי ואן בוכה מעל אנאקין הבוער להנאתו היתה מ-ע-ו-ל-ה, והיא בהחלט עשתה לי משהו. לפי דעתי במקום לבוא לסרט עם ציפיות נמוכות ואז לגלות שהוא עובר את הציפיות הללו, באת לסרט עם דעות קדומות והדסת לעצמך את כל החויה. אם יש לך דעות קדומות על סרט בעוצמה כזאת, אל תלך, סתם תעשה לעצמך מצב רוח רע. נ.ב הסיום של הסרט היה מצוין, עושה חשק אדיר לראות את הטרילוגיה המקורית.

TikTakTapuzim

New member
גם לי אם לא הייתי חוזר עייף אז..

הייתי שם כל 3 סרטי הכוכבים בוויאו ומתחיל לראות

SL Anubis

New member
ערוץ 10

ערוץ 10 התחיל בשבוע שעבר לשדר את כל הטרילוגיה.... התחילו מ-A new hope. השבוע יש האימפריה, שבוע הבא - שובו של הג'די. שבוע אחרי - Phantom Menace. שבוע אחרי - Attack of the clones. למי שאין לו בוידיאו/די וי די ומצליח לסבול את הפרסומות.... האמת שהיה מעניין לראות את new hope, יש שם מלא דברים שלא מסתדרים...:)

למעלה