"Standing In Line For 30 Years"

AeroTom

New member
"Standing In Line For 30 Years"

ממש לפני חג המולד של 1977, בעצם ממש בתקופה זו לפני 30 שנה, אחד האלבומים היותר מעניינים של אירוסמית' שוחרר לחנויות. מה שמעניין בו אלו לא רק רצועות המוזיקה השונות בתוכו (שנעות בין יצירות גדולות לבינוניות שלא מתרוממת), אלא גם כל מה שהיה מסביבו; המצב של חברי הלהקה, אופן והדרך הארוכה שבה הוא הוקלט, השאריות שנשארו ממנו, תחילת הצעדים של החתול השחור בין סטיבן לג'ו, ונקודה מאוד מעניינת בהיסטוריה של אירוסמית'. בחודש מאי 77, כשהלהקה נמצאת בשיא המוזיקלי כי גדול שלה בקריירה מבחינת הצלחה ויצירות, היא מגיעה לעיירה Armonk בניו-יורק בשביל להקליט את האלבום החמישי שלה, בכנסיה ישנה בשם ה-Cenacle שהפכה לאולפן הקלטות. הציפיה מהאלבום הזה היא הכי גדולה בקריירה של הלהקה, לאחר ההצלחות הגדולות של Toys In The Attic ו- Rocks, שאותו הם צריכים להמשיך עם האלבום הבא. מה שהולך לקרות ב-7 החודשים הקרובים מתחילת ההקלטות ועד לשחרור האלבום - מלא בסדקים, בלבול, קושי, הפסקות, ובין לבין גם המוזיקה שתגיע בהתאם לכך מכל חמשת החברים מבוסטון. באותו הזמן ב-Cenacle הריחוק בין ג'ו לסטיבן, בין סטיבן לג'ו, בין ה-Toxic Twins לשאר הלהקה ובין עצמם, יתחיל לגדול. רוב הזמן בהקלטות האלה ג'ו הסתגר לבד וסטיבן עשה אותו הדבר, בעוד שאר חברי הלהקה יחד עם המפיק ג'ק דגלאס ניסו לעבוד על השירים החדשים. הסמים הגיעו לשיא חדש אצל הלהקה בתקופה הזו והכינוי של סטיבן וג'ו הפך לאמיתי מתמיד. פחות מחודשיים לקח ללהקה לדעת שזה לא הולך, והם חזרו לדרכים, להופיע, בחודש יוני באותה שנה. בעוד ממשיכים בהופעות, בין לבין הם מנסים להמשיך גם את הקלטות האלבום והשירים בו. בקיץ הם מוסיפים עוד הופעות ביולי (שחלק מהן בתחילת החודש יגיעו לבסוף להוצאה של Live Bootleg שייצא שנה לאחר מכן) וגם מגיעים לאירופה באוגוסט. ב-Record Plant בניו-יורק הם מנסים לסיים את האלבום לאחר מכן, וההקלטות נגררות כבר עד כמעט סיום השנה. אחרי הסיורים בדרכים של אוקטובר עד דצמבר, סוף סוף, ממש בזמן בזמן לחגים וחג המולד, האלבום החמישי של אירוסמית' משוחרר. האלבום ששמו - Draw The Line. האלבום נפתח בשיר הנושא, שיר שג'ו הביא עימו שהפך לקלאסיקה כמעט מיידית. הלהקה עוד החלה לבצע את השיר בהופעות בקיץ לפני שחרור האלבום, הוא נקלט טוב וגם בצדק. זהו אחד השירים הקלאסים של אירוסמית' ושל השיתוף פעולה טיילר-פרי, והוא ראוי לכל טיפת כבוד של התואר הזה. רצועה מספר 2 ממשיכה את הקו הטוב עם I Wanna Know Why. עוד מספר של טיילר-פרי, עוד רצועה קצבית ומוצלחת, וכאילו שום דבר לא השתנה מהימים של Toys ו-Rocks. כאילו הסמים והריחוק והקושי העצום של 7 החודשים האחרונים לא קרה. אבל המציאות של אירוסמית' של 1977 מתחילה לדפוק בדלת ברצועה השלישית... Critical Mass הוא שיר למרבה ההפתעה של טום המילטון והמפיק ג'ק דגלאס, שסטיבן השלים בעיקרון. בזמן שסטיבן וג'ו היו מחוקים ומבודדים מהשאר, דגלאס ושלושת החברים הנותרים- טום, בראד וג'ואי, יצרו לא מעט מעצמם בהקלטות לאלבום הזה. משהו שלא ממש היה קיים לפני. הבלבול נותן אותות ברצועה הזו, עם משהו שלא מוביל ממש לכיוון אחיד. הבתים, הגשר, הכיוון המוזיקלי...משהו פה לא מאוד מסודר. אישית זהו דווקא שיר שתמיד חיבבתי, אבל הוא ללא ספק מראה על ירידה ותחילת כאוס מסויים ביצירת הלהקה. Get It Up הופך את הכאוס הזה למשהו מציאותי הרבה יותר. עם המילים שלו, המצב של סטיבן וההפתעה בלראות שיתוף פעולה של טיילר-פרי (השלישי בלבד פה באלבום) נופל לכזאת תהום, ולא מצליח בשום פנים ואופן להתרומם ממנה. אחרי השיר הזה המאזינים כבר יודעים שמשהו כאן לא 100% בסדר. הרצועה שמסיימת את הצד הראשון של האלבום דווקא מבשרת שוב טובות, עם קטע קטן של קצת מעל 2 דקות של ג'ו פרי עושה את שלו. במילים שלו ג'ו ב- Bright Light Fright הוא בעצם מתאר את האווירה בלהקה בכל התקופה הזו של ההקלטות של DTL. בהתחלת השירים הוא כבר שופך כמעט את הכל: It's the dawn of the day" And I'm crashed and I'm smashed As it is I'm feeling like my chips are crashed All of my clothes strewn all over the room "...The crisis at hand is I'm all outta zoom לפחות מה שיצא מתיאור מצבו הנפול בזמן הזה (שרק יחמיר עם הזמן ויוביל שנתיים לאחר מכן לעזיבה שלו מהלהקה) זה שיר טוב מאוד, עם קצת סקסופון וקצב חיובי, זהו שיר רוקנ'רול קצר ולעניין, שקצת מגיע אולי מהשפעות על ג'ו של צ'אק בארי ושירי הרוקנ'רול של שנות ה-50 לתוך הסיקסטיז. אישית כיום Bright Light Fright הוא אחת הפנינים הקטנות שלי באלבומי הלהקה שאני מאוד נהנה לשמוע.

AeroTom

New member
../images/Emo26.gif חלק\צד ב'

ממש כמו ההתחלה של צד א', גם הצד השני של האלבום מתחיל בקלאסיקה מיידית. Kings And Queens הוא אחד השירים המיוחדים והיפים שיצאו מאירוסמית', שממש מפתיע איך יצירה גדולה כזאת יצאה מהלהקה בתקופה הזו שלה. זהו אחד מהשירים בהם ג'ו לא היה בכלל בסביבה והוא שיר של ארבעת חברי הלהקה האחרים יחד עם ג'ק דגלאס. אבל בגדול - זה שיר יותר של בראד וויטפורד. עם ההיעדרות של ג'ו, בראד ניגן שם גם בגיטרת קצב וגם גיטרה מובילה, הסולו בשיר הוא עוד אחת מנקודות השיא שלו בהקלטות של אלבומי הלהקה. עם הקטע המרחף בשיר שבו הכל מופסק ונכנס הפסנתר, עם קסם גודל שאופף אותו, זהו אחד השירים היותר טובים של אירוסמית'. פנינה גדולה עד היום אצל הלהקה. אבל בהמשך אנחנו שוב בדרך מסורבלת ומגיעים ל-2 רצועות מאוד בינוניות מבחינתי: The Hand That Feeds, עוד שיר של הלהקה ללא ג'ו, ו-Sight For Sore Eyes שבו קיבלו עזרה גם מג'ק וגם מסולן ה-New York Dolls דיוויד ג'והנסון, הם 2 שירים שפשוט לא עושים את זה. הם לא ברמה של כל מה שהלהקה עשתה לפני כן באלבומיה ואפשר מאוד להרגיש בהם שוב את הקושי והירידה ביצירות הלהקה, שהגיעו מהמצב בו היו שם. חוסר האפשרות ליצור ולכתוב גם גרם ללהקה שהם לא יכלו לסיים את האלבום עם עוד משהו מקורי, אז הם הקליטו 2 קאברים: את All Your Love של אוטיס ראש ואת Milkcow Blues של קוקומו ארנולד. השני פה בסופו של דבר הוא זה שנכנס לאלבום ומסיים אותו. "Milkcow" הוא מהקאברים הכי טובים אי פעם של הלהקה. קאבר שלוקח אותנו אחורה לימים של ה-Jam Band של ג'ו וטום, וזה עוד שיר שסטיבן ראה אותם מבצעים אז ב-Barn ורצה להקים איתם להקה. הביצוע של אירוסמית' מבוסס על הביצוע של ה-Kinks לשיר (שגם נהגו לבצע אותו בהופעות) ומבחינת אירוסמית' הוא עוד פנינה נהדרת שלהם שהם לקחו לאווירה גדולה משלהם בביצוע המחשמל שנתנו לו (במיוחד על הבמה כשהוא מבוצע בלייב). All Your Love בסופו של דבר ישוחרר רשמית 14 שנים לאחר מכן בהוצאה של Pandora's Box. עוד 2 קטעים ששוחררו בפנדורה הם הקטעים האינסטרומנטלים: Krawhitham (שמורכב מהשמות משפחה של טום, בראד וג'ואי) ו-Circle Jerk (הרצועה החבויה בסוף). שיחד עם Subway ששוחר גם כן לראשונה קצת אחרי, הם קטעי שאריות בעיקרון מההקלטות של Draw The Line. אלו קטעים של בראד, טום וג'ואי שבאמת הרבה מהיצירה בתקופה של DTL נפלה עליהם בגלל מצבם של פרי וטיילר. בזמן זה שהאלבום חוגג בדיוק 3 עשורים, הוא עדיין תעלומה בשבילי כמו שהיה בשמיעות הראשונות שלו כשקניתי אותו לראשונה. יש רצועות טובות, אפילו מעולות, אבל הם נמצאות יחד עם קטעים שממש משקפים את מצב הלהקה דאז - מבולבלים, מאוד בינוניים, מתקשים להתרומם ואולי מסמנים לבאות... זה אלבום שמכיל רגעים קסומים של אירוסמית' ויחד עם זאת רגעים מעט מבישים או ירודים. אלבום עם שירים שיהפכו לקלאסיקות או פנינים אצל מעריצי הלהקה, בנוסף לפלופים, קצת סרבול, או יצירה בינונית ומאכזבת עם קושי גדול לשחזור הצלחה. אם משאירים רק את הרצועות המקוריות של הלהקה באלבום, יש לנו משהו כמו 2 חצאים אצלו, שבעצם מתארים את מה שקרה עם אירוסמית' של 1977 אחרי שיא ההצלחה שלה: המשך יצירות מוזיקליות משובחות מ-4 האלבומים הראשונים ורמז לעתיד הקרוב לבוא, ותחילת הנפילה היצירתית שתגיע לשיאה ב-82 אחרי העזיבה של ג'ו ובראד והמצב הכי בתחתית שיגיעו אליו. עם כל זה Draw The Line כנראה נשאר האלבום הכי מסתורי ומעניין של הלהקה בארכיון שלה מבחינת התוכן שלו. שיהיה לו במזל טוב על קו מסקרן שממשיך להימתח כבר במשך 30 שנה.

בָלבָל

New member
ואווו איזו הפתעה מגניבה תומר!

תודה על הביקורת!! נהנתי לקרוא. וכמובן עשה לי חשק עצום להקשיב לאלבום :) מאיפה זה בא לך? חחח (לא שזה רע חח) אני אוהבת את כל האלבום הזה!!! אוהבת את הבלאגן שבו וגם את השירים שאתה פחות אוהב. ממש כיף לקרוא! שוב תודה
!

בָלבָל

New member
ואגב לדעתי זה ראוי לפרסום גם באגדות רוק

רק בטח לא יתקבל שם בברכה

AeroTom

New member
באגדות רוק יש לי על מספיק דברים אחרים לכתוב

פה הנושאים יותר מצומצמים
אז אני אשאיר את זה כאן, במקום בו זה צריך להיות. ושמח לקרוא את התגובה
זה בא לי אתמול בספונטניות, אחרי שנזכרתי שרציתי לציין משהו בזמנו ל-DTL כשיגיע הזמן. אז...הגיע הזמן המתאים בדיוק.

בָלבָל

New member
מה הקשר שיש מספיק דברים אחרים לכתוב עליהם

האלבום הזה הוא מעולה, של אגדת רוק מעולה, וזה שהם בורים ועם וארץ לא אומר שאתה צריך להתבייש בזה שאתה כותב על אלבום של אירו. אנשים כאלה מרגיזים שם שבא לי להפציץ אחד אחד

AeroTom

New member
מתבייש ממש לא ../images/Emo13.gif

אני הבן-אדם האחרון שיתבייש לכתוב משהו, אני תמיד כותב את דעתי על כל דבר שאני רוצה, בלי לחשוב על דעת אחרים וכו'. קל וחומר דברים שאני יודע שיש לי בהם ידע די רחב. ציינתי שם את אירוסמית' וכתבתי עליהם בכמה וכמה הזדמנויות. וגם עושה זאת תמיד כשיש. הדעות שלי. כשבא לי לכתוב על אירוסמית' במשהו גדול שאני פותח אותו, אני פשוט עושה זאת כאן, כי גם ככה הפורום הזה לא הכי פעיל בעולם וזה הכי מתאים (נועם יסכים איתי שסיקורים כאלה הוא היה מעדיף שייכתבו פה ולא במקום אחר). ויש לי כ"כ הרבה דברים אחרים שאני אוהב לכתוב עליהם שמתאימים רק לשם, אז אני עושה זאת שם. מילים קשות, ענבל...
הרשי לי לא להסכים איתם, את יודעת, דעות זה דבר משתנה. ונכון, אצל רוב הכותבים הקבועים אצלי שם אירוסמית' לא מדוברים ממש ולא שמים אליו אליהם כזה לב. אבל יש עוד הרבה אחרים שלא. שאנשים רבים לא ממש מכירים אותם לעומק ונשארים בדעות עליהם בגלל דברים שלא משקפים את החומר המלא של הלהקה (ותסכימי איתי שרוב האנשים בארץ באמת לא מכירים את אירוסמית' לעומק, בגלל כל הדברים הפחות טובים שעשו משנות ה-80 עד היום. דברים שגם אני לא כזה אוהב אצל הלהקה). טום פטי למשל הוא אמן דומה שלא מדברים עליו כמעט או מחשיבים אותו "אגדת רוק", כי רוב האנשים פה לא מכירים אותו לעומק. סתם דוגמה מנסיון אישי והכרה. יש עוד הרבה אחרים. בלי קשר היו כבר כמה וכמה באגדות רוק (לא מהכותבים הקבועים בדרך כלל) שציינו מאוד לטובה את העבודות המוקדמות של אירוסמית' והשמות Toys In The Attic ואחרים הסתובבו שם לא מעט. אני מזמן קיבלתי את זה שהרוב בארץ לא מכיר את אירוסמית' ויודע מה שאנחנו יודעים עליהם והעבודות המעולות שלהם של לפני 1980. עוד הרבה לפני שהתחלתי לנהל שם...(אני כותב שם כבר די הרבה זמן). מי כמונו צריכים לדעת את זה. וזה לא מגיע משום חוסר רצון או התביישות להציג את זה שם. יש הרבה אמנים שאני אוהב שאחרים לא מכירים ממש לעומק. על כולם אני כותב שם ומדבר כשמגיע הצורך. כולל אירוסמית'.

בָלבָל

New member
נו דווקא כי אנשים לא מכירים את הצד הזה של

אירו אז דווקא האלבום הזה צריך להיות "מסופר" גם שם, ביחד עם כל מיני אלבומים שאנשים כותבים עליהם כי הם אוהבים אותם, אבל אנשים אחרים לא מכירים ולא דווקא כי האומן לא מוכר... כמו שמידי פעם אתה כותב שם על אלבום מסויים כי היה בא לך, ואנשים לא הכירו אותו ושמחים לשמוע המלצה, אז גם על האלבום הזה כדאי להמליץ אם כבר כתבת עליו בשביל הפורום פה, אז למה לא?

AeroTom

New member
ואם תגיע הזדמנות ויבוא לי, אני אכן אמליץ

עשיתי זאת כבר בעבר שם עם אלבומים של אירוסמית'. בלי קשר, Draw The Line הוא לא מהאלבומים דווקא שהייתי ממהר להמליץ עליהם לאנשים שעדיין לא כזה מכירים את אירוסמית'. הייתי שולח אותם קודם לארבעת האלבומים שקדמו לו. בלי קשר (#2), אני גם לא כזה שומע או כותב יותר מדי על אירוסמית' כמו פעם. ככה שאני עושה זאת פה כשזה מגיע אלי ככה. אני פשוט בדרך כלל כותב על המון דברים אחרים שאני אוהב ושומע יותר כיום. הרבה דברים מהלהקות והאמנים המאוד מאוד רבים שאני מחובר אליהם ושומע כיום, ושמה יש לי את הבמה לעשות זאת ולכתוב עליהם, כמו שאני אוהב. שוב - זה לא מונע ממני לכתוב ולציין את אירוסמית' כשמגיעה הזדמנות.

SaintJohn

New member
../images/Emo45.gifגם לי פתאום מתחשק לשמוע את האלבום

רק מלקרוא את הביקורת.

SaintJohn

New member
קשה באמת להחליט מה יותר מעניין

האלבום עצמו או האווירה שמסביבה ובהשפעתה נעשה האלבום. מבחינתי Draw the Line בתור יצירה מוזיקלית אכן נופל מקודמיו המשובחים, אבל לא כל כך בהרבה. מסומנים אצלי רק 3 שירים יחסית חלשים, שלא משתווים לשאר השירים או לאלו שבאלבום הקודם. אני מדבר על Critical Mass - שיר על הצד הבלוזי שדומה לזה של Same Old Song and Dance, אך שונה ממנו שנות אור, ולא לטובה, Get It Up - שאהבתי את איך שגיא הגדיר את השיר במאמר שכתב בזמנו לגבי חוסר יכולתו להתרומם כמאמר מילות השיר עצמו, ו-The Hand That Feeds שבשבילי הוא השיר הכי פחות אהוב באלבום, ומהשירים הפחות אהובים של אירוסמית' בכלל. באותה רשימה הזכרת גם את Sight For Sore Eyes, וזה דווקא שיר שאני מאוד אוהב, הרבה בזכות ביצוע הלייב שלו באלבום הבא של אירוסמית', Live! Bootleg. השם של הרצועה שלא שוחררה או עובדה לשיר, KraWhitHam, מדבר בפני עצמו ומלמד על מה שהלך שם - ג'ואי, בראד וטום (שעל שמם נקראת הרצועה) עבדו על המוזיקה, בעוד שג'ו וסטיבן עשו סמים, ירו ברובים ואלוהים יודע מה עוד. על הרצועות הטובות שהזכרת אין הרבה מה להוסיף, כל אחת נהדרת בפני עצמה, כיף גדול לשמוע. ראוי לציין גם שבשנים האחרונות ביצוע הלייב של שיר הנושא הגיע לרמת שלמות של פצצת אנרגיה אדירה לאחר שמאז שהשיר יצא (וכפי שציינת, אפילו גם קצת לפני שהוא יצא) אירוסמית' ניסו להרחיב ולשפר את ביצוע הלייב שלו בדרכים שונות. למי שלא יודע איך השיר Draw the Line מבוצע בימים אלה בהופעות חיות מאז 2002, הנה הצצה קטנה: http://www.youtube.com/watch?v=Ns_rhRSHM-8 בלינק אפשר לראות ביצוע טיפוסי (וחלקי) של Draw the Line מסיבוב ההופעות העולמי מהקיץ האחרון, לאחר סיומת של שיר ענק וקלאסי אחר של אירוסמית', Sweet Emotion. יכול להיות שיהיו פה כאלה שישימו לב למיקום של המצלם בקהל, ולניק שהעלה את הקטע הזה לרשת.
כל הכבוד על הכתיבה המושקעת לרגל ציון 30 שנה לאלבום המיוחד הזה! נהניתי לקרוא, והוא יתווסף כמובן למאמרי הפורום.

AeroTom

New member
לגבי "Sight" ידעתי שאותו אתה אוהב

אצלי אפשר להגיד זה מגיע קצת עם Critical Mass, שאיכשהוא תמיד היה חביב עלי במובן מסויים. טוב שיש דעות שונות
זו גם סיבה לציין שכל אחד כאן בסביבה מוזמן לרגל האירוע לכתוב את דעתו האישית על האלבום ועל השירים בו, ולהוסיף כל מה שבא לו, לחזק דברים, לסתור את דעתי, להביא עוד מידע, ובקיצור - להגיד כל מה שיש להגיד על האלבום, מחיבור אישי ודעה שלכם

AeroTom

New member
ראוי לציין גם באמת את ביצוע הלייב של שיר

הנושא...שמאז הסיבוב של Just Push Play מבוצע באופן ענק וארוך יותר. ג'ו פשוט גדול בביצועי הלייב האלה שלו מאז וכיום. הביצועים של Draw The Line בהופעות השנה בגרמניה היו מה-Highlights הבולטים ביותר שלי בטיול יחד עם Train ו-S.O.S. לקבלת עוד מושג על הביצועים הענקים האלה של ג'ו לשיר, מומלץ גם לפנות לצד ה-DVD של Rockin' The Joint ולצפות שם בשיר.

כול הכבוד

ביקורת ממש טובה תומר. אהבתי מאוד לקרוא אותה, ועשית גם לי חשק לשמוע את האלבום.

SaintJohn

New member
הביקורת המושקעת עלתה למאמרי הפורום

היא הצטרפה לביקורת שגיא כתב על DTL בזמנו, לצד שלל הביקורות הנוספות שמוצגות לראווה במאמרי הפורום ונמצאות שם בשביל לקרוא ולגלות (ולהיזכר, למי שכבר קרא פעם) מה דעתם של חברי הפורום פה לגבי אלבומי הלהקה השונים. אני מזכיר שכל אחד מוזמן לכתוב את דעתו על איזה אלבום של אירוסמית' שירצה, אפילו אם כבר קיימת לו ביקורת אחת (או שתיים) במאמרים. זה המקום להביע את דעתכם, ואין שום צורך שהיא תהיה מושקעת או ארוכה. כל דעה תתקבל בברכה. יש גם עוד כמה הוצאות של אירוסמית' שעדיין לא עשו עליהן ביקורות (כולל האלבום Just Push Play, שלא מעט נאמר עליו בפורום), למי שאולי מעוניין לדעת. מאמרי הפורום נמצאים לרשותכם בקישור הבא: http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/?forumId=923

AeroTom

New member
../images/Emo45.gif ויש מצב להעלות למאמרים את הסיקור של

Mama Kin's גם? בסיקורי הופעות או משהו...

למעלה