אני רוצה לכתוב תוכנה ב-JAVA, שכאשר אתקין אותה אצל הלקוח לא אצטרך להתקין את כל סביבת העבודה של השפה אלא אצור קובץ הרצה שרק אותו אריץ. אני יודע שיש אפשרות ליצור קובץ JAR או לקחת את כל קבצי ה-CLASS ולהפעילם על ידי הקובץ JAVA.EXE, אבל זה יצריך ממני להתקין במחשב הלקוח את ה-SDK. הייתי מעוניין לדעת אם יש דרך אחרת!!!
הרעיון של גאווה, וגם של .NET, הוא יצירה של קוד ביניים, שאותו צריך להריץ על מכונה וירטואלית. מה שאתה צריך להתקין אצל הלקוח זה לא את סביבה הפיתוח, אלא את סביבה הריצה, שסביר מאד שכבר מותקנת אצלו (על מנת להריץ ישומי JAVA באינטרנט). אורן.
באופן עקרוני אין שום דרך אחרת, אתה חייב JVM כדי להריץ byte code של JAVA. אם זה נורא קריטי לך, הייתי בוחן פתרונות של קומפיילרים של JAVA ל-NATIVE CODE (כמו GCJ למשל), אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי.
אין לי שום נסיון איתו, פשוט קצת קשה לי להאמין שהוא תומך בצורה מלאה, מושלמת ונטולת באגים ב-1.4.2 ובטח שלא ב-1.5. אני לא מכיר אף אחד שעובד איתו, וזה אומר שהשימוש בו אינו רחב, מה שמבטיח שיש בו באגים שעדיין לא התגלו. זו כמובן רק הנחה - ייתכן שאני טועה - כל מה שאמרתי זה שלא הייתי בונה עליו יותר מדי.