stand alone program in java

vemer

New member
stand alone program in java

שלום אני מעונין לכתוב פרויקט ב-JAVA ובסוף ליצור ממנו תוכנית שתרוץ בזכות עצמה ללא סביבת פיתוח, כיצד אני יכול לעשות זאת? האם יש דרך ליצור קובץ הרצה ?

Zack DA

New member
למה הכוונה ללא סביבת פיתוח ?

גם ככה הקוד שאתה כותב ניתן להרצה משורת פקודה ע"י java.

vemer

New member
כוונתי היא...

אני רוצה לכתוב תוכנה ב-JAVA, שכאשר אתקין אותה אצל הלקוח לא אצטרך להתקין את כל סביבת העבודה של השפה אלא אצור קובץ הרצה שרק אותו אריץ. אני יודע שיש אפשרות ליצור קובץ JAR או לקחת את כל קבצי ה-CLASS ולהפעילם על ידי הקובץ JAVA.EXE, אבל זה יצריך ממני להתקין במחשב הלקוח את ה-SDK. הייתי מעוניין לדעת אם יש דרך אחרת!!!

orennahum

New member
JVM

הרעיון של גאווה, וגם של .NET, הוא יצירה של קוד ביניים, שאותו צריך להריץ על מכונה וירטואלית. מה שאתה צריך להתקין אצל הלקוח זה לא את סביבה הפיתוח, אלא את סביבה הריצה, שסביר מאד שכבר מותקנת אצלו (על מנת להריץ ישומי JAVA באינטרנט). אורן.

voguemaster

New member
לא את ה-SDK אלא את ה-JRE

למרות שגם הוא תופס הרבה מקום בגרסאותיו האחרונות..

DadleFish

New member
תשובה

באופן עקרוני אין שום דרך אחרת, אתה חייב JVM כדי להריץ byte code של JAVA. אם זה נורא קריטי לך, הייתי בוחן פתרונות של קומפיילרים של JAVA ל-NATIVE CODE (כמו GCJ למשל), אבל לא הייתי בונה על זה יותר מדי.

DadleFish

New member
לא אמרתי שהוא רע.

אין לי שום נסיון איתו, פשוט קצת קשה לי להאמין שהוא תומך בצורה מלאה, מושלמת ונטולת באגים ב-1.4.2 ובטח שלא ב-1.5. אני לא מכיר אף אחד שעובד איתו, וזה אומר שהשימוש בו אינו רחב, מה שמבטיח שיש בו באגים שעדיין לא התגלו. זו כמובן רק הנחה - ייתכן שאני טועה - כל מה שאמרתי זה שלא הייתי בונה עליו יותר מדי.

למעלה