st paul trail

rotemb01

New member
st paul trail

מישהו הלך אותו או קטעים ממנו ויכול לשתף אינפורמציה איך אוקטובר בשביל השביל

ליאורט1

New member
לא הייתי

אבל חיפשתי בגוגל ומצאתי אתר עם לא מעט מידע אולי אתה כבר מכיר, ואולי לא...

rotemb01

New member
תודה אבל

לחפש באינטרנט כבר חיפשתי אני מחפש חוויות והתרשמות ממקור ראשון. בעיקר האם אוקטובר זה מתאים מבחינת מזג האויר וזמינות מים. ולגבי איכות הסימונים

ליאורט1

New member
בכל זאת

בקשר לתאריך כתוב: Mid-June – end-October. Warm and clear. The shepherds are in their summer tents on the yaylas. Swimming in lakes and rivers. ולמים: What about drinking water? All villages have a source of clean water, either a spring and drinking trough or at the village mosque and school. There are plenty more public water sources on most trails - springs or wells. Reliable sources are marked on the maps (Lycian Way) or listed in the GPS points (St Paul Trail). You'll pass at least one source per day. BUT you may need a bucket/tin can and string to get water from wells. During/after the migration (June – end-October) you should purify well water with iodine or other tablets or by boiling. You may see insects in the water. Fill the bottle completely, let them rise to the surface and fish them out of the neck of the bottle. Mosquito larvae are merely protein! Some wells and springs dry up from August in dry summers; the south-west section of the Lycian Way is the driest. ובקשר לחוויות ממקור ראשון יש את הפורום באתר הטורקי. ואת הפורומים של לונלי פלנט שהם גם ממש מעולים.

sela v

New member
האם זה מין משפט ישראלי

של חיפוש חוויות ממקור ראשון, ושהוא יהיה בעברית מישראלי? אני נתקל את זה במיוחד בפורום מקבילים יותר מאשר בפורום זה.

ליאורט1

New member
אפשר להבין את זה

הרי "מקור ראשון" זאת ההמלצה הכי טובה בדר"כ, אובייקטיבית וכו. ותמיד עדיף המלצה מחבר או מישהו שאתה מכיר ולכן אנשים מעדיפים המלצה של ישראלי אחר בהנחה(שיש בה קצת אמת) שכולנו יחסית דומים בשורה התחתונה. או שלא

kogawa

New member
מעניין מה הסכוי

שבפורום זה יהיה מי שהלך במסלול של 6 שבועות בדרך שרק נפתחה לפני שנה ובקושי במסלול המטיילים - אבל בהצלחה!!

shaishoo

New member
נשמע נחמד

קראתי את הלינק..ספר חוויות כשתחזור... אולי אפילו ניפגש שם...

sela v

New member
סיכוי נמוך שישראלי שעשה זאת

אם אכן יש כזה יופיע פתאום בפורום ויענה, אבל כנראה מילה של גוי לא נחשבת. בהמלצה של לא ישראלי אין אמת? מה למשל קרוב בין ישראלי שאוהב שנטי, לדתי חרדי, ולסתם אחד מין היישוב?

rotemb01

New member
סיכוי נמוך?

אנשים טיילו באזור הזה גם לפני שהחליטו לסמן שם שביל. ולגבי התשובות מה לעשות כשבריטי אומר מזג אויר טוב הוא מתכוון רוב היום היתה שמש וירד רק שעה גשם. אצל ישראלי זה נחשב מזג אויר לא משהו. לא צריך לפרש כל דבר בגישה שלילית בסך הכל רציתי קצת עזרה ממישהו שטייל באזור ההוא.

sela v

New member
רותם

ההודעה שלי היא לא נגדך, אלא נסיון להבין את הלך הרוח התרמילאי הישראלי. לגבי ההשואה לאנגלים לא חושב שזה נכון, אמנם פה יש יותר ימים גשומים, אבל דווקא בגלל שאין להם ממש קיץ פה, הם מתים לקיץ, ודווקא מכיר הרבה ישראלים, שאוהבים את המזג האוויר הגשום. כנ"ל לגבי אוכל, תמצא גם ישראלים מפונקים, שצריכים את השניצל והפירה, ואני מודה שראיתי גם אחרים שרוצים את האוכל מהבית. בסופו של דבר כולנו בני אדם, והרוב רוצים את מה שהם רגילים אליו.

ליאורט1

New member
קצת מסכים איתו בנקודה הזאת

בניו זילנד לקראת סוף העונה פתאום התחילו להגיע לא מעט קנדים שאלתי אותם למה הם באים כשכבר מתחיל להיות חורף אז הם ענו לי שבניו זילנד אין ממש חורף ככה שבאמת הכל יחסי אבל עדיין לא צריך לפסול פורומים של גויים.

rotemb01

New member
זמן

תלוי בך אבל האורך של השביל הוא בערך 500 ק"מ קצב ממוצע 15-20 קמ ליום כלומר 33-25 יום (בערך 4 שבועות)

למעלה