St John's Wort

אילת39

New member
St John's Wort

שלום לכולם, האם ידוע לכם באם אפשר לקחת St John's Wort (עבור חולה בדיכאון קל עד בינוני) לאחר שעבר ארוע לבבי? כרגע הוא על תרופות לדילול דם (קרטיה), תרופה להורדת לחץ דם ותרופה להורדת כולסטרול. האם יש תגובות בין תרופתיות עם ההיפריקום? תודה מראש...

חור ב SHEN

New member
לפי מידע שקראתי על הצמח

לא מומלץ לשלב אותו עם תרופות נוגדות דיכאון כי הוא עלול לחזק את ההשפעה שיש לו ולתרופות- השפעה דומה ולכן לתת אותו עם תרופות נגדות דיכאון זה בדיוק כמו להגדיל את המינון של התרופה. לגבי שילוב עם תרופות להורדת כולסטרול ודילול דם אין שום בעיה. לגבי תרופה להורדת לחץ דם, זה תלוי איזה תרופה...... יש כמה משפחות ויש בהדל בין אתרי ההשפעה שלהם והפעולה הפזיולוגית וזה פרט חשוב לפיו אפשר לדעת אם הוא ישתלב עם היפרקום. אני לא מומחה בתרופות אבל אם התרופה עובדת על הרגעה וכך היא גורמת לירידה בלחץ הדם אולי תהיה בעיה לתת גם היפרקום.

אילת39

New member
ראשית, תודה רבה...יעזור לך לדעת

את שמות התרופות? הוא לוקח קרטיה, פלביקס, אנלאפריל, סימווסטטין ונורמיטן. הבעייה היא שהקרדיולוג לא ממש מבין בצמחי מרפא...כך שקשה להתייעץ עימו.... אם לוקחים את ההיפריקום בהבדל של כמה שעות מזמן לקיחת התרופות זה בטוח יותר? אני יודעת שההמלצה לגבי פורמולות היא לפחות שעה וחצי הבדל... אני לא חושבת שהיפריקום מוריד לחץ דם...יותר דאגתי מעניין דילול הדם...

היפריקום.

לא ידועות קונטראינדיקציות בהקשר של מדללי דם. נורמיטן עלול לגרום לטשטוש ומכאן כנראה שאלתו של גיא. היפריקום אף הוא עלול לגרום לנמנום לפעמים לטשטוש. שירי.

למיטב ידיעתך, היום יש תרופת מרשם

שנקראת remotive על טהרת ההיפריקום. רופא אמור להכיר תרופה זו ואת הקונטרה אינדיקאציות שלה. משרד הבריאות מכיר בצמח זה כתרופה לכל דבר שהתוויתו למצבי דכאון והרגעה. אינני בטוח לגבי אינטראקציות עם התרופות שלוקח. את יכולה להתייעץ עם רוקח, גם הוא אמור לדעת את התשובה

אם יש תוספות, הן לא חלק מהרכיבים הפעילים

ברמת העיקרון זה מוצר טבעי תרופתי. אין הרבה כאלה, מלבד מה שמשרד הבריאות מכיר כמוצר בעל השפעה מוכחת. ההיפריקום מוכר ככזה, כמוהו גם וולריאן ועוד מספר מוצרים מעטים.

מיכל גז

New member
היפריקום

יש בעייה עם חשיפה לשמש בזמן לקיחת הצמח. לא חושבת שיש בעייה עם אירוע לבבי, אבל אני חושבת שבשום אופן לא להקל ראש. אני מציעה לך להתייעץ עם נטורופט ו- פסיכיאטר . בהצלחה.

למעלה