חיכיתם לי../images/Emo8.gif
מלח תודה על המאמץ שהשקעת בהסבר על הלטין והקתוליק
מה אני אעשה לך אם באיזור רמלה, לוד ויפו יש רוב מוחלט של אורתודוקסים והלטין והקתוליק בנסמעש עליהום, לכן אצלנו לא מבדילים בין לטין לקתוליק. האמתי לא שמעתי שחוגגים את מאר ג'ריס כאן אצל הקתולים, לפי מיטב ידיעתי אין כנסיה קתולית בלוד, יעני הכנסיה היחידה בלוד שאני מכיר היא כניסת מאר ג'ריס והיא שייכת לאורתודוקסים, ולא ידוע לי אם יש קתולים בלוד אבל אבדוק את העניין. שמעתי שחוגגים את עיד מאר ג'ריס גם בקיץ(או באביב) בבית ג'אלה, אני אבדוק גם את העניין הזה. עיד מאר גר'יס נחגג כל שנה בלוד בתאריך 16/11, ב15/11 בצהריים מתחילים עם שחיטות הכבשים, כל אחד שנדר נדר מביא כבש ושוחט אותו ברחבת הכנסיה ואחר כך תורמים את הכבשים לעניים ולצדקה. בערב באים מבקרים מכל רחבי הארץ ומבקרים את קברו של מאר ג'ריס שנמצא בחדר קטן מתחת לאדמה, על הקבר ישנו שמן מקודש ובו מורחים המבקרים את עצמם ומדליקים נר לזכרו של מאר ג'ריס ובו מבקשים את משאלות ליבם. ברמלה יש מנהג אצל הנוצרים שבעיד מאר ג'ריס הולכים ברגל אל הכנסיה, זה מרחק של כ5 ק"מ, עכשיו הולכים פחות ומי שהולך ברגל בעיקר הם הצעירים או אלו שנדרו נדר ללכת ברגל. לעניין הנדר של הילדים אכן מלבישים את הילד שנדרו אותו בלבוש לבן ואז הכומר מתפלל עליו. ביום החג (16/11) מתקיים מצעד צופים גדול בלוד ואחריו יש מיסה בכנסיה. כמו שנאמר אכן מאר ג'ריס חי בלוד וחלק מעצמותיו קבור בכנסית מאר ג'ריס, עצמות אחרות נמצאות בכנסיות אחרות ברחבי העולם(ככה לפחות אני שמעתי).