SRAM ESP 5 ? עצות בבקשה

johny r

New member
SRAM ESP 5 ? עצות בבקשה

שלום לכולם חבר שלי מחפש אופניים משומשים. נתקלנו בדגם (marin hawk hill 2001) המגיע עם מעבירים של SRAM מדגם ESP 5. אישית עד היום נתקלתי רק ב- shimano. מה דעתכם על SRAM ? לאיזה רמה של שימנו מקבילים ה- SRAM הספציפיים האלו ? האם צפויה בעיית אחזקה (האם נצטרך לכתת רגלינו ליבואן) או שכל מכונאי סטנדרטי בכל חנות ידע להתמודד גם עם המעבירים האלו? אני מתכוון בעיקר לכיוונים ומתיחות, לא מעבר לכך. אגב כל אינפורמציה אחרת לגבי האופניים האלו תתקבל בברכה. תודה מראש

Amir CTC

New member
SRAM

ראשית, אל דאגה. SRAM היא חברה נהדרת המייצרת מוצרים נפלאים ומאוד אמינים. הדגם ESP 5.0 ניתן להשוואה, למרות שלא במדויק, לרמת ALIVIO בשימנו. זו הדרגה הגבוהה ל-24 הילוכים. אתה יכול להיות בטוחשהמערכת תעבוד כמו שעון וללא בעיות מיוחדות. ה-"נ" היחידי הוא במציאת חלקי חילוף. בד"כ, מעבירים כאלה עובדים טוב רק עם ידיות תואמות, קרי גריפ שיפט. אם ילך לך מעביר אחורי תאלץ להתקין מעביר של SRAM או להחליץ מעביר + ידיות. מעטים המקרים בהם ידיות של SRAM עבדו עם מעבירי שימנו ולהיפך.

byohay

New member
תגובה על SRAM 5

יש לי אופניים בדיוק כאלה עםאותם מערכות מבחינת אופניים חבל על הזמן אבל ההילוכים בעני על הפנים כל הזמן קופצים גם אחרי כיוון וידיות הגריף שיפט אצלי מתחילות להתפרק .אני היום שוקל להחליף את המערכות ל XT

johny r

New member
אי אפשר להתקין מעבירים רגילים ?

אפילו של SRAM ולא שימנו ? הוא מאוד אנטי גריפ שיפטים, ובצדק לדעתי. אגב, מה הקשר בין השיפטר למערכת ההילוכים ? זה רק עניין של מתיחות בכבל, לא ? למה אי אפשר להשתמש במעבירים שונים (נגיד אפילו שימנו) ?

Amir CTC

New member
אם זה היה מיועד אלי

אנסה להבהיר את עצמי: משום מה (?) ישנו קשר בין הידיות למעביר. כנראה שהמרווחים בין הילוך והילוך אצל שימנו שונים מסראם. ברוב המקרים שאני נוכחתי בהם, שילוב של ידיות גריפ עם מעביר שימנו או ידיות שימנו עם מעביר סראם, לא עבד טוב ביחד. זה שונה מעירוב גרופים של שימנו שבהם יש אחידות. אם אתה אנטי גריפ שיפט, תחליף בקניה לשימנו ותפתור את הבעיה.

רוני רז

New member
הקשר בין השיפטר ומערכת ההילוכים

השיפטרים של SRAM מעבירים למערכת ההילוכים בכל הילוך "מנה" של תנועת כבל אשר מתאימה למערכת שלהם-אם אני זוכר נכון ביחס 1:1 . אצל שימנו -שוב במידה וזיכרוני עימדי -כל תנועה בידית מוכפלת במעביר. ולכן כל הכלאה היא בעיתית.

Amir CTC

New member
|חיבומכיוון שבשעות אלה המוח לא עובד

אני פשוט נאלץ להסכים איתך...!

Enter pls

בהמשך לדבריו של רוני, ל- SRAM יש סדרת שיפטרים/מעבירים תואמי שימוצי ביחסי העברה 1:2 שהולכת בספרות זוגיות (4,6,8) ע"ע Rocket ו- Attack וגם דגמים מוצלחים וקלי משקל כמו Plasma ו- Centera. בנוסף יש להם שיפטרים שאינם גריפ-שיפטס אלא עם הצ'ופצ'יקים סטייל שימוצי, מה קוראים אותם Triggers. הם נראים חמודים, אבל הביקורות ב- MTBR לא עושות להם טוב. מצד אחרון- SRAM זולים יותר משימוצי. * כותב ההודעה היה מת לקבל תמלוגים על פרסומות החינם... ניתן לתפוס אותי בטלפון...

חלקי חילוף.....

תהיה לו בעיה להשיג???. לא ממש... בקשר לרמות לעומת שימנו... לSRAM אין רמות מקבילות ,זאת אומרת שיש להם פחות דגמים משימנו ולכן כל דגם הוא בין לבין דוגמא:SRAM 7 הוא בין LX ל XT למרות שהוא רמה אחת לפני הטופ שלהם וLX שניי רמות לפניי הטופ של שימנו.

Rider 9

New member
להלן עצות :

היו לי בעבר קנונדייל F300 שהגיעו עם SRAM. המערכת עבדה בצורה מדהימה, כמו שעון שוויצרי. אמינות מצויינת, אם כי חשוב לציין שהאופניים היו חדשים ולא השתמשתי בהם ברכיבות אגרסיביות, כך שקשה לי לחוות דעה על אמינות לטווח ארוך .

למעלה