SR-71 מאמר ותמונות...מרתק

טל ר

New member
ה-SR-71 הוא מדהים בכל קנה מידה

גם הוא, גם ה-A-12 עליו הוא מבוסס וגם אבי הטיפוס שקדמו ל-A-12 (הוא סומן ב-12 מאחר והיה אב הטיפוס ה-12 במספר). התמונות מהמפעל מעניינות ביותר לעיון, לפני זמן מה אריאל הביא קישור מרתק להסבר על אופן העבודה של מנוע המטוס.
&nbsp
גם ל-SR-71 לא בדיוק הייתי קורא "מטוס בייצור סדרתי", הוא מחזיק בשיא המהירות למטוסים נושמי-אויר.

טל ר

New member

אם ססנה

קוראת ל-162 מטוס ב-"סדרת יצור", סכ"ה 267 (4 מטוסים לחודש במשך 5 שנים...) שאגב, כולם למכירה בזול... אז 32 המטוסים שיוצרו ע"י לוקהיד זה סופר סדרה לא?

טל ר

New member
לא בטוח שהבנתי

האם אתה אומר שמאחר ולמטוס עם "תעודת סוג" שממנו יוצרו 267 יחידות קוראים "ייצור סדרתי" (בהחלט לא ההצלחה המסחררת ביותר של ססנה מאז ומעולם).
מכאן שמטוס שייצרו ממנו כשמינית ממספר זה וללא תעודת סוג גם יקרא "ייצור סדרתי"?
&nbsp
מאותה הלוגיקה, אם 32 מטוסים (מהם התרסקו 12) זה ייצור סדרתי, הרי שגם שלושה (X-15) יהיו "סדרתיים"...
במקומך דווקא הייתי מביא כדוגמה את הקונקורד - 14 מטוסים שיוצרו לשימוש בחברות תעופה (שישה נוספים יוצרו בתהליך הפיתוח והסמכת קו הייצור).

עמוס 2cv2

New member
דרך אגב יצא לי לשבת בקוקפיט של הציפור השחורה

באחד המוזאונים בארצות הברית

עמוס 2cv2

New member
יש מצב ,עשיתי טיול מלוס אג'לס לסיאטל ועברתי בהרבה

שדות תעופה ומוזאונים וסימתי את הטיול בוונקובר (איזה עיר נהדרת , נכון רן? )

Wrong.אולי..

המטוס (כמעט) נרשם ב-PRIMARY CATEGORY. וזאת על-מנת לאפשר את מכירתו באירופה.
In July 2012 the company announced its solution, that the design would be removed from the US light-sport category and moved to the primary aircraft category. Primary category acceptance would have included type and production certificates and would have allow the aircraft to be sold in Europe after the certification was validated.[32] Primary Category certification was never completed.
למרות שהרישום לא הושלם, סמוך להודעה על הפסקת היצור קיבל המטוס TC מה- FAA. לא הצלחתי למצוא את מס התעודה. אז אולי בכל זאת אתה צודק... אחד מבתי הספר המקומיים תכנן לקנות כ-5 מטוסים מצויידים ב-GARMIN 1000 אבל ביטל את הזמנתו לאחר ה"ברוכים". אני הייתי אמור לבצע כמה טיסות לצורך כתיבת דו"ח אבל ההזמנה בוטלה לפני שהספקתי לבצע את הטיסות.

למעלה